Reklama

Reklama

Je policajtom, ktorý pevne verí, že nič a nik nemôže stáť nad zákonom – no on sám je viac než zákon! Nico Toscani (Steven Seagal) sa narodil v Palerme na Sicílii. Keď mal sedem rokov, jeho rodina emigrovala do Chicaga. Nico a jeho súrodenci boli vychovávaní tak, aby milovali svoju krajinu. Raz zobral otec malého Nica na bejzbal, kde boli počas prestávky uvedené aj ukážky bojových umení. Vtedy Nico po prvý raz začal snívať o ceste na ďaleký východ. Keď mal sedemnásť, jeho sen sa splnil. Začal študovať bojové umenie u starých majstrov. V roku 1969, keď žil v Tokiu, pozval Nica jeden z jeho priateľov na večierok na Americké veľvyslanectvo. Tu sa zoznámil s opilcom menom Nelson Fox (Chelcie Ross), vďaka ktorému dostal Nico jedinečnú šancu vstúpiť do služieb CIA. Nico mal vtedy iba dvadsať rokov... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (268)

Bauer 

všetky recenzie používateľa

První film se Stevenem Seagalem a vůbec to nedopadlo špatně. Seagel je zde frajer, předvádí perfektní bojové umění a docela hraje i slušně. Scénář je dobrý ale má par dir. Tento snímek mně docela zaujal hudbou, když sledujeme začátek jak hlavní postava mluví o svém životě a pak jak trenuje Aikido ( nebo jaké je to bojové umění ) tak hraje dobrá hudba.Dále potěší Sharon Stone, která si ale podle mně zasloužila více prostoru . Proč dávám 3*? Když to srovnám s Nemilosrdnou spravedlností, tak ta je lepší. Potom se mi až tak moc nelíbil konec, který mi přišel velmi narychlo udělaný, jako kdyby scénáristé nevěděli jak to zakončit .I tak je tento film dobrý a na Seagala výborný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Toscani má víc trestně stíhanejch příbuznejch než jakýkoli jiný policajt v Chicagu." A taky porušuje zákony. A bije sprostý podezřelý. A nemá rád CIA za to, že svý operace financuje prodejem drog. Za to všechno je mi sympatickej. Ovšem nejsympatičtější je mi tím, jak razantně nechal vstoupit aikido do světa filmu. Nico je zkrátka béčkově nesmrtelnej jako správnej následovník japonský verze Udo Ješity. Bavil mě on, krutopřísnej záporák Zagon se svým komandem a vlastně celej ten svět zlomenejch kostí, vykloubenejch končetin a přeraženejch nosů. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Nástup na scénu se Seagalovi zrovna moc nepovedl. Nico je jen další průměrnou kriminálkou své doby, kterých tehdy vzniklo bezpočet a mnoho z nich bylo lepších než tohle. Na Nicovi jsou zajímavé jen asi dvě věci – každá scéna, v níž Seagal dává někomu na prdel a jedna z prvních filmových rolí (asi čtvrtý zásek) tehdy ještě mladičké Sharon Stone (v trenýrkách jí to opravdu sluší) – jenže rvaček je tady málo, mnohem více se tady střílí a Sharon se tu zase tak moc neohřeje. A o tom, že CIA je jen banda šmejdů už taky každej ví..... ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„To bejvávaly se Stevenem časy / ráno se vlezl do trenek / padouchů zvládl dvacet, někdy stovku / a přepral by i Eiffelovku / údy všech grázlů - ze sirek…“ Teď jsem se konečně dovtípil. On u toho aikida vydával mnohem méně energie, než byl jeho kalorický příjem a proto vše dopadlo tak, jak dopadlo.. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...prvá "segalovka" videné tesne po "nežnej" revolúcii mala niečo do seba. Steven Seagal vyzeral ako športovec (nie ako v neskorších filmoch-ako pred nástupom na odtučňovaciu kliniku) úder bol úderom nepotreboval ako pomocníka trikovú kameru, ked udrel tak súper ležal - nevídané dovtedy (boli sme zvyknutí na made in hong-kong - 5x kop do hlavy a s úsmeovom sa vstáva) jednoducho Steven Seagal to rozbalil a ukázal prečo bol roky v Japonsku. Plytší dej,(ale iné sa ani v takýchto filmoch neočakáva),ale akcie kopec. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Reklama

Reklama