Reklama

Reklama

Je policajtom, ktorý pevne verí, že nič a nik nemôže stáť nad zákonom – no on sám je viac než zákon! Nico Toscani (Steven Seagal) sa narodil v Palerme na Sicílii. Keď mal sedem rokov, jeho rodina emigrovala do Chicaga. Nico a jeho súrodenci boli vychovávaní tak, aby milovali svoju krajinu. Raz zobral otec malého Nica na bejzbal, kde boli počas prestávky uvedené aj ukážky bojových umení. Vtedy Nico po prvý raz začal snívať o ceste na ďaleký východ. Keď mal sedemnásť, jeho sen sa splnil. Začal študovať bojové umenie u starých majstrov. V roku 1969, keď žil v Tokiu, pozval Nica jeden z jeho priateľov na večierok na Americké veľvyslanectvo. Tu sa zoznámil s opilcom menom Nelson Fox (Chelcie Ross), vďaka ktorému dostal Nico jedinečnú šancu vstúpiť do služieb CIA. Nico mal vtedy iba dvadsať rokov... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (268)

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...prvá "segalovka" videné tesne po "nežnej" revolúcii mala niečo do seba. Steven Seagal vyzeral ako športovec (nie ako v neskorších filmoch-ako pred nástupom na odtučňovaciu kliniku) úder bol úderom nepotreboval ako pomocníka trikovú kameru, ked udrel tak súper ležal - nevídané dovtedy (boli sme zvyknutí na made in hong-kong - 5x kop do hlavy a s úsmeovom sa vstáva) jednoducho Steven Seagal to rozbalil a ukázal prečo bol roky v Japonsku. Plytší dej,(ale iné sa ani v takýchto filmoch neočakáva),ale akcie kopec. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Na tohle nedám dopustit. Seagal a jeho aikidó, je zde vskutku mistrovské. V dalších snímcích spíš vytahoval bouchačku. Děj taky není nejhorší, při zamyšlení je docela reálný. Není to klasický americký "hero", což také dodává snímku na kvalitě. Nico si to s nima prostě vyřídí po svým. I proti zkorumpované CIA a policii. Opravdu výborné bojové scény. ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Upřímně, že tohle je Stevenův debut jsem se dozvěděl až zde (říkal jsem si, že ve filmu je hodně mladý, ale nemyslel jsem si, že by tohle mohl být jeho první film) a jsem vcelku překvapený. A čím? No tím, jak jistý je ve své roli, jak precizní jsou ty bojové scény… Nico je béčko jak vyšitý, o tom není sporu, ale je to takové to béčko, které se krásně sleduje a ke kterému se budete rádi vracet, i když víte, že není dokonalé. Vidět to o pár let dřív, zřejmě by se tenhle film stal jedním z mých oblíbených snímků, škoda, že jsem ho viděl až teď. 80 %. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek tomu, ze Nico bol jeden z tych filmov, ktory kraloval zaciatkom 90-tych rokov na stokrat prehravanych VHS-skach, dodnes patri medzi ani nie tak najslabsie, ako u mna skor menej oblubene filmy z jeho filmografie. Takze tak ako v detstve, ani dnes neviem prist tomuto filmu na chut a pritom ma tieto filmy celkom bavili. Omnoho vydarenejsia spolupraca Seagala s Davisom vysla pri akcnom filme PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992), ale tento uspech sa Seagalovi uz nikdy nedokazal priblizit ziadnym dalsim filmom. Celkom zaujimave bolo vidiet aj Sharon Stone, ale kedze v tom obdobi este nebola tak slavna, ako od cias ZAKLADNEHO INSTINKTU (1992), tak ani nedostala nejaky väcsi priestor v tomto filme. _______ Steven Seagal - (Nico Toscani) +++ Pam Grier - (Delores 'Jacks' Jackson) +++ Henry Silva - (Kurt Zagon) +++ Ron Dean - (Detektív Lukich) +++ Daniel Faraldo - (Tony Salvano) +++ Sharon Stone - (Sara Toscani) +++ Miguel Nino - (Chi Chi Ramon) +++ Nicholas Kusenko - (FBI Agent Neeley) +++ Produkcia: Andrew Davis, Steven Seagal +++ ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Takovej nástup na "akční plac" neměli ani daleko známější akční kolegové /Arnold se motal v nesmyslech a Sly točil porno/. Za to Steven hned na začátku ukázal jak jít na věc, hezky tvrdě a bez okolků . Film díky bojovým kouskům z Aikida, a originality pohybu mistra Seagala přinesl svěží závan na pole akčních filmů. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (14)

  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Reklama

Reklama