Reklama

Reklama

Je policajtom, ktorý pevne verí, že nič a nik nemôže stáť nad zákonom – no on sám je viac než zákon! Nico Toscani (Steven Seagal) sa narodil v Palerme na Sicílii. Keď mal sedem rokov, jeho rodina emigrovala do Chicaga. Nico a jeho súrodenci boli vychovávaní tak, aby milovali svoju krajinu. Raz zobral otec malého Nica na bejzbal, kde boli počas prestávky uvedené aj ukážky bojových umení. Vtedy Nico po prvý raz začal snívať o ceste na ďaleký východ. Keď mal sedemnásť, jeho sen sa splnil. Začal študovať bojové umenie u starých majstrov. V roku 1969, keď žil v Tokiu, pozval Nica jeden z jeho priateľov na večierok na Americké veľvyslanectvo. Tu sa zoznámil s opilcom menom Nelson Fox (Chelcie Ross), vďaka ktorému dostal Nico jedinečnú šancu vstúpiť do služieb CIA. Nico mal vtedy iba dvadsať rokov... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (268)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Seagalov Debut sa uspesne podaril. Scenar je na obstojnej urovni a reziserovi Davisovi/Prepadeni v Pacifiku, neskor aj Zachranari 2006/ sa podarilo vytrieskat maximum aj z relativne maleho rozpoctu. Vysoko hodnotim hlavne vyborne hlasky, drsne akcne sceny a ako som uz spominal, reziu. Steven Seagal co sa tyka aikida priniesol do filmu absolutne novum - AIKIDO - , a to sa ceni. Nico je kvalitny filmovy material, ktory si kazdy funda poriadnej akcie dokaze uzit plnym priehrstim. Henry Silva /Matchless 1967, Milano odia, la Polizia non puo sparare, Boss smrt na zakazku/ bol na urovni, Sharon Kamen bola nadherna. Vyborne su tu rozhovory - musim cesky, aby sa zachovala autenticita : "Stal jste se cislem 4 na seznamu hledanych. Proc ctyrka? Ja chci byt prvni". Da sa povedat, ze sa zrodila nova akcna hviezda. Debut ako hrom. 85 % ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tento film je zo Seagalových filmov najdôležitejší nie preto, že bol prvý a začínala ním vyrovnaná séria filmov zo šedej až čiernej zóny, ale preto, že keď si ho divák pozrie, videl už všetko a nepotrebuje sa obťažovať sledovaním kópií, ktoré sa líšia iba názvami a prudko upadajúcou kvalitou. V tomto filme dokonca pôsobil dôveryhodnejšie, ako vo filmoch nasledujúcich. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento film ako hercov debut nie je zlý, daj aj zápletka je vcelku fajn, ale osobne mi vadí, že v niektorých častiach filmu je až príliš neporaziteľný a chová sa frajersky. Aj keď na druhej strane, prežiť v takej spoločnosti kriminálnikov mohol len drsňácky fízel. Film má tiež zaujímavé politické vyznenie. Steven Seagal v jednej zo svojich najlepších rolí a vďaka mladšiemu veku tiež vo svojej vrcholnej fyzickej kondícii a je tu ešte "fešák" a taký zasran. S odretými ušami dobrých 60%. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +první segalovka, souboje jsou masakr -zamotanější děj, staří filmu/// Úplně první film, který dal filmu nový pojem "segalovka", něco jako u PC her "důmovka". Vtipné je, že Segal začal razit cestu béček v době kdy Arnoldovi, Stalonemu a dalším zvonila hrana. Prostě přišli 90tá léta a akčnákům bylo konec. No dnes už víme, že to Steven s námi táhne skoro 20 let a já mu fandím, i když od jisté doby se mu i směju. Pokud pominu dobu mezi léty 95-03, zdá se mi že se tento maník z nejhoršího vyhrabal a kupodivu točí stále více filmů. Problém bych jinak neviděl v herci samotném, spíše v tom jakého scénáře se chytne, pokud nějakého shitu, tak mu nepomůže ani jeho charisma :-). Nico byl drsný polda, dnes už tomu tak není. Děj je dost překombinovaný a samotný film nepatří mezi to lepší. Hodně je zde cítit doba 80tých let. Jak hudebně tak i prostředím. Naštěstí zde najdeme pár známích tvářiček (tedy Sharon se zde moc nepředvedla) a slušného záporáka (i když znám i lepší)..../// celkem 51%/// ()

Phobia

všetky recenzie používateľa

Nico - nic než nuda. Spalo se u toho dobře a nejvíce mě překvapilo, že i bez objemného bachoru byl Seagal oslizlý hnusák, o kterého bych si neopřela ani svou orezlou Škodu Fekalii, natož svůj bicykl 6x vyšší hodnoty (to kolo mě stálo 12 táců!). Nebudu hodnotit, v bdělém stavu jsem vydržela příliš krátký úsek stopáže a nehodlám to napravovat. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (14)

  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)
  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)
  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Reklama

Reklama