Reklama

Reklama

Piatok trinásteho 9

  • Česko Pátek třináctého 9 (viac)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (193)

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Ne, že by to bylo zas tak úplně nekoukatelné, ale proč proboha to teleportování a ten mrňavý chodící divnohumus? Šílených fantasy béček bylo na přelomu osmdesátek a devadesátek spousta  a tahle patří mezi ty horší. Finále série stejně mizerné jako u původního finále Noční můry. Ještě, že vzniknul později konečně ten crossover Freddy vs Jason. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to slabý horor, ktorý je rozhodne najhorším dielom tejto vydarenej série. Má iba priemerný príbeh o Jasonovi, na ktorého je prichystaná pasca, armáda ho rozstrieľa, jeho telo je zničené a tak si všetci myslia, že už je s ním koniec, ale jedna jeho časť to vydržala a prechádza z človeka na človeka, ktorých ovláda a potrebuje nájsť svoju sestru, ktorá ho ako jediná môže znovuzrodiť. Ale jej priateľ chce tomu zabrániť. Spracovanie je ale dosť slabé, celý tento nápad o zničení Jasona a jeho premenu na červa, ktorý prechádza do ľudí je veľmi zlý a v tejto sérii nemá čo robiť, ale aj napriek tomu sa na to ešte zo začiatku dá pozerať a možno až polovicu filmu si to určitú úroveň udrží, ale potom už je to len nuda, kde až na pár výnimiek ako napríklad úplne poslednú scénu s odkazom na konkurenčnú sériu vôbec nič nezaujme. Hororových scén tu je pomerne dosť a nie som s nimi až tak moc spokojný, ale nie sú najhoršie. Mierne napravujú dojem z nezáživného deja, sú celkom slušne krvavé a páčia sa mi aj masky, teda hlavne jedna z druhej polovice, ale výraznejšie ma zaujala iba likvidácia v stane. Herecké obsadenie ma zaujalo len minimálne, jedine Steven Williams vo vedľajšej úlohe za niečo stojí, zvyšok ani nestojí za reč. A aj Jason v tých pár minútach vyzerá jednoznačne najhoršie z celej série. Réžia je veľmi slabá, ale aspoň technická stránka je bez väčších problémov, hlavne efekty sú celkom slušné. Takéto poníženie si postava Jasona určite nezaslúžila, ale tento film nestojí za pozornosť ani ako samostatný film. Objektívna kvalita filmu- 35%, film sa páči mne na 38%. ()

Reklama

sidzej odpad!

všetky recenzie používateľa

45% ? to má byť aprílový žart? to už aj Jason X je o dve triedy lepší než tento nechutný odporný guláš ktorý s Jasonovou sériou nemá nič spoločné. Vlastne ani Jasona. Tento "film" je pre sériu asi takým prínosom ako Halloween 3 pre filmy s Michaelom Myersom. Keby to záležalo na mne, tento trestuhodný sajrajt by nemal ani 10% ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Jason je černoch? No to mě po.... Naštěstí ne po celou dobu. Příběhově slátanina, co nemá hlavu ani patu, ale zas tak moc to nevadí. Hodnotím povedené vraždy a zdařilé gore efekty - rozetnutí slečny těsně před orgasmem či rozpadající se policajt až na kostru...dobré. Samotný Jason se příliš nevyskytuje, jelikož jeho černá duše se přesouvá z jednoho těla do druhého - tedy nic moc originálního. Napětí minimální, strašení žádné, hudba dobrá, kamera oku lahodící. Pobavil mě vtípek s Fredym. Jak vidno, o setkání těch dvou se uvažovalo dlouho. V rámci série trochu lepší průměr, který se ale brzy vykouří z hlavy... ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně nejsem puritán. Piškuntálie s jasonovskou mytologií jsem přežil zcela bez újmy. Neurazila mě telekineze v sedmičce, a nevadilo mně ani hostitelské téma v devítce. Natož Jason ve vesmíru. :-) Byl jsem na to totiž připraven. Předtím, než jsem druhou polovinu téhle slavné slasherové série nakoukal, jsem toho dost načetl, a s podobně postiženými přáteli dost prodebatoval. Názory byly veskrze negativní. To mě ovšem neodradilo. Doba pokročila, série vyšla komplet na blu-ray, a tak nadešel čas doplnit si vzdělání. Ale pozor!!! Tenhle díl nevyšel na blučku v Unrated verzi. Ta má téměř o 3 minuty víc, a rozhodně nejde o žádné postradatelné scény. Většinou jde o naprosto boží gore výjevy a explicitní sex. Neodolatelná kombinace! Sehnal jsem si tedy Unrated, a nestačil se divit. Pro milovníka béčkových úletů, jako jsem já, to byla super jízda. Tady vládne nadsázka a některé scény jsou prostě smrtící (wooovská přestřelka v baru je top! :-)). Chápu, že pokud někdo hledá feeling prvích dílů, musí prskat jako křeček, ale kdo přistoupí na hru, bude se bavit. Ještě k těm vystřiženým scénám. Celkem bylo provedeno 28 střihů!!! Nejvíce je zprzněná scéna šukačky ve stanu. Tady zmizela celá minuta záběrů! Když jsem na to koukal, tak jsem si říkal, že je to poměrně odvážná scéna, navíc zakončená efektním gore mordem. Pak jsem to srovnal s vystříhanou verzí a nestačil se divit. Ta scéna prostě... zmizela! Ani sex, ani gore!!! Apropo- GORE! To mají na starosti borci Kurtzman, Nicotero a Berger z KNB Efx Group, a je to kapitola sama pro sebe. Tohle je ta pravá, zábavná gore řezničina, kterou mám tak rád. Znovu opakuji, že ten, kdo viděl R-Rated verzi, neuvidí z gore skoro nic!!! Je potřeba si sehnat Unrated, který má délku 1:30:42. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (30)

  • Velká klec ve sklepě Voorheesových byla použita již při natáčení Romerova filmu Creepshow (1982) v povídce “The Crate“. (Stocki)

Súvisiace novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (viac)

Reklama

Reklama