Reklama

Reklama

Keď si rodičia nevedia rady s problémovými tínedžermi, pošlú ich do nápravného zariadenia na Fidži. Výchovný tábor je však v skutočnosti väzením, z ktorého sa nedá utiecť. Steny, ktoré by deti oddeľovali od okolitého sveta, nie sú potrebné, keďže ostrov sa nachádza uprostred Pacifiku. Väzni sú neustále monitorovaní pomocou senzorov a prežívajú krutý teror v rajskej prírode. Dr. Norman Hail, ktorý je vedúcim tábora, spolu so svojimi pomocníkmi vypracovali dokonalý systém šikanovania, v ktorom nechýba brutálne násilie, vymývanie mozgov, ba dokonca ani sexuálne zneužívanie. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (148)

Guzo 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé ztvávrnění nedobrovolného útočiště teenagerů, kteří se dostali "na scestí". Sedli mi tu jak jednotliví herci a herečky (zejména doktor v podání Petera Stormare je zahrán velice dobře), tak režie i celkové pojetí. Ačkoliv by se z popisu mohlo zdát, že bude film protkán půvabnou krajinou na Fidži, pěkných záběrů na moře si tu člověk moc neužije, o tom tohle moc není. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Když už rodiče neví jak se vypořádat s dospívajícími dětmi, je zde stále ještě jedna možnost. Výchovný tábor doktora Haila (Peter Stormare), který na opuštěném ostrově vyvinul metodu, jak nepřizpůsobivým dětem dostat jejich nápady z hlavy. Do tohoto tábora se dostává i mladá Sophie (Mila Kunis), kterou její otčím nesnáší - jenže brzy zjišťuje, že v táboře není úplně vše v pořádku. Psychické i fyzické týrání je zde na denním pořádku, a jen ten, kdo jde doktorovi a jeho nohsledům na ruku, může tábor přežít ... Stejně jako spousta ostatních hodnotících, jsem se po celý film nedokázal rozhodnout, jestli činnost doktora Haila je nebo není v pořádku. Většina z ubytovaných teenagerů byli pěkní parchanti (drogy, ...) a rozhodně by jim trochu disciplíny prospělo - a celkově se mi zdálo, že by to i fungovat mohlo. Jasně, někteří z doktorových přisluhovačů (Logan) využili možnost teroru slabších, jenže tak to je v jakékoliv uzavřené komunitě. Takže jsem z filmu měl v hlavě trochu guláš, a přišlo mi, že stejně na tom byli i samotní autoři filmu - nějak se nedokázali shodnout kdo vlastně je a kdo není hodnej, a podle toho to celé taky vypadalo... ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Celkový dojem: Boli tomu asi 3 roky dozadu, kedy som si prvý krát Boot Camp pozrel. Vtedy sa z toho pre mňa okamžite stal skvelý film, ktorý som si v priebehu jedného týždňa pozrel ešte 2x a prinútil som ho si pustiť aj mojim známym. Keďže som si chcel film pripomenúť, vyhľadal som ho na YouTube a pozrel si ho, či sa náhodou nezmenil môj dojem a či sa mi bude páčiť tak isto - čo jasné že nie je pravda, pretože od tej doby som videl veľa originálnejších snímkov. Ako sa mi teda film páčil teraz? Stále tak isto? Alebo to je obrovská zmena? Hneď na prvý pohľad sa mi nepáčilo, ako je film natočený - keď má byť záber na more, mám možnosť vidieť, ako kameraman (režisér?) trasie kamerou. Dosť často sa tam ukáže aj strih a zlé zaostrenie, kedy divák ani nemôže mať možnosť vidieť, čo sa na obrazovke odohráva. Ďalšou vecou je scenár, ktorý mi prišiel veľmi prehnaný a taký, "detský". Žiadna postava mi neprišla sympatická, častokrát som aj dokonca započul dialógy na úrovni 12-ročného dieťaťa. Soundtrack tiež není vôbec výnimočný, nepáčil sa mi nijak zvlášť. A čo sa týka hercov - hlavne Mily Kunis, tak tí svoje role hrajú primerane (niektorých by som však ani neobsadil). Ani tí však nepredviedli žiadne výkony, ktoré by mohli film udržať na tej lepšej stránke. Záver mi prišiel dosť hlúpy, prehnaný a zbytočne emotívne natočený, aby nejak pohol s divákom (prekvapiť alebo udržať v napätí však naozaj mohol len nejaké dievča pod 16) - čo sa mu vôbec nedarí. Nakoniec z pôvodných 4*, pozmenených na 3*, mením na silnú 1*. Sklamanie. Moje hodnotenie: 25% ()

Fallen_One 

všetky recenzie používateľa

Zdejší popisek není až natolik přesný. Jde o to, že se Mila Kunis neoprávněně a pro zavrženíhodnou maličkost dostane do nápravného zařízení, které vede Peter Stormare hrající si na myšlenkově ujetého filosofa, myslícího si, že jeho metody vojenské šikany a sociální lobotomie dokáží mladé "problémové" puberťáky srovnat do latě. Opravdu se divím, že tyhle "nápravné" tábory skutečně existovaly. Těžko tomu uvěřit, že mohli být rodiče tak debilní (nebo zoufalí, prakticky z ničeho nebo spíš ze sebe) že tam svoje děcka skutečně poslali. Nevím, kdo si zaslouží větší ránu klackem přes hlavu - jestli samotní rodiče nebo zmrdečci Petera Stormara plus on sám. Filmový zážitek měsíce, nad kterým se budu pozastavovat pokaždé, co si na něj vzpomenu. Herecké výkony velmi slušné, děj svižný, překvapující a napínavý. Pěkná Mila Kunis :-) Na druhou stranu to není jen příběh o teen-variaci na Ostrov dr. Moreaua (s velkou nadsázkou), ale také je to příběh o uvěřitelné lásce a stejně tak silné nenávisti. Jistě, možná je to brané trochu s nadsázkou, ale kdoví kdo by neudělal to samé co Gregory Smith. ()

TommyDiamond 

všetky recenzie používateľa

Zavřít vzpurné a nepoddajné mládí na ostrově a chtít po něm, aby konečně jednou začalo sekat latinu? To vážně není nápad k zahození. Je pravda, že nápravné praktiky a opatření na ostrově klidu byli víc než neortodoxní, ale jsme přece ve filmu a asi by nikoho nebavilo nechat mlaďáky bez kapesného a s domácím vězením. Obrovskou vadou celého snímku je béčkové provedení a kýčovitost některých scén, které nejen dokáží odpudit zájem diváka, ale i zlehčit význam celého díla..... ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (5)

  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)
  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)

Reklama

Reklama