Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komédia / Hudobný
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

Série(4) / Epizódy(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenzie (102)

demented 

všetky recenzie používateľa

Skwisgaar Skwigelf, Toki Wartooth, William Murderface, Pickles the Drummer a Nathan Explosion - to sú členovia najväčšej, najbrutálnejšej, najúspešnejšej, najmegacooolovejšej kapely, aká kedy na svete existovala (nie každý si môže dovoliť minúť 500 miliónov USD na nahrávacie šútdiá, fanúšikovia nie každej kapely páchajú hromadu sebevraždu pri posunutí vydania nového albumu a tiež nie je bežné, aby spevák/growler z fleku vymazal 16 novonahratých albumov, pretože sa mu nepáči zvuk) . Volajú sa DETHKLOK a hrajú METAL. A ako správni mizantropi sa neštítia pokusov o zničenie ľudstva (nielen svojou hudbou). Naštastie je tu ešte vláda, ktorá si je blížiaceho nebezpečenstva vedomá, kapelu monitoruje a neváha podniknúť patričné kroky. Ale DETHKLOK sa nedajú. Neskutočne zábavný a geniálny seriál ( -Zvuk sa mi nezdá dosť hlboký, tak poďme natočiť album v nukleárnej ponorke v Mariánskej priekope -) - konečne niekto našiel odvahu a dosť peňazí a natočil veľmi kvalitný seriálik s veľmi kvalitnou hudbou. Dosť bolo sračkoidnej Metallicy a iných amerických strednoprúdových rádoby-metalových sračiek. DETHKLOK hrajú melodický death/black metal evrópskeho severského strihu a šlape im to parádne. Takmer v každom diele zaznie nová skladba, ktorá je nielen vtipná, ale dokonca aj kvalitná :) Ku komu sa DETHKLOK hlásia, je zrejmé aj z mnohých odkazov a narážok na iné kapelky. Tak napríklad hneď v prvom dieli chlapci nakupujú (lepšie povedané sa učia nakupovať) v supermarkete, ktorý sa volá FINTROLL, posedávajú v stánkoch rýchle občerstvenia DIMMU BURGER či BURZUM´S, nakupujú zdravotnícke pomôcky u GORGOROTH´S a hrajú minigolf v MARDUK´S Putt & Stuff. Pre maniakov povinnosť a pre ostatných ... tiež :) ()

Amandeus666 

všetky recenzie používateľa

Seriál, který by měl každý metalista alespoň jednou za život shlédnout. Když ne kvůli ději, tak alespoň pro fenomenální melodický death. Je pravda, že se jedná o subžánrový seriál, který nepochopí člověk, metalem nezasáhnutý, neboť satyrických či metaforických narážek je v seriálu až běda (obchody s názvy jako Gorgoroth, Finntroll atd., hlavní kapela poskládaná ze realných hračů známých kapel jako Cannibal Corpse nebo Children of Bodom), ale ten by tento seriál asi zavrhl hned po prvním díle, když zjistí, že se krví v tomto seriálu rozhodně nešetří. Skvělá je i stopáž jednoho dílu - 10 minut, takže člověk nemusí ít obavy, že strávil celý den sledováním seriálů. Seriál doporučuji všem, kteří mají rádi brutální humor, litry krve a severskou školu death metalu. ()

Reklama

rionka 

všetky recenzie používateľa

Ono už to tu všecko několikrát zaznělo. Brutální, hovadský, šílený, černý... metal pro ryby :) Absolutní většině běžného diváckého publika s jemným smyslem pro humor a fixací na realitu tenhle seriál nelze doporučit, protože je strašlivě úchylný. Ale přesto to udělám! Mimochodem, k seriálu se vážou dvě desky s metalovým soundtrackem. Je to rozhodně poslouchatelné a velice dobré. ()

himor 

všetky recenzie používateľa

Každý metalový fanda musí vedieť čo je Metalocalypse!!! Áno priznávam že niektoré diely sa nedali pozerať a už vôbec nie pochopiť, ale zas na druhej strane toľko vecí mi stále lozí v hlave, že zjavne to malo svoj účinok. Duncan Hill´s Coffee Jingle je asi pre mňa najpamätnejšia vec vôbec. Za nápad, hudbu, animáciu a joke-y dávam plných 100% a nech si vraví kto chce čo chce. A tiež kapela Dethklok je pecka!!! To len tak mimochodom! \m/ ()

Colour 

všetky recenzie používateľa

Hudba je vynikajúca a (originálny) dabing geniálny, čo považujem za najväčšie a zároveň jediné plusy. Za pár dielov, ktoré som videla, som sa zasmiala veľmi málo. Väčšina vecí bola úsmevná, no to nestačí. Neustále omieľanie krvi, brutality, vraždy, smrti a ničenia neprišlo ani trochu vtipné. Akési Happy Tree Friends v metalovom prevedení. 50% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (43)

  • V epozodě "P.R. Klok" si Pickles najme firmu Exodus P.R. která se má starat o styk s veřejností. Tato agentura je pojmenovaná po skupině Exodus. (liquido26)
  • Ve 3. epizodě 1. série udělá Dr. Rockso pro Murderface z balonků kytaru, která je odkazem na Bootsyho Collinse, který právě takovou používá. (Corpsegrinder)
  • Skwisgaar Skwigelf je inšpirovaný tak isto aj spevákom a gitaristom skupiny Children of Bodom Alexi Laihom. Presne ako Alexi, aj Skwisgaar spáva s gitarou a má zlú angličtinu. (pugs)

Reklama

Reklama