Reklama

Reklama

Mauzoleum

  • USA One Dark Night (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Slávny ruský okultista Karl Raymarseivich Raymar bol vo svojom byte nájdený mŕtvy a spolu s nim aj šestica mladých žien. Na pohreb do miestneho mauzólea sa dostaví aj jeho dcéra Olivia (Melissa Newman), s ktorou už roky neudržiaval žiaden kontakt. Tá sa od staršieho muža vydávajúceho sa za otcovho priateľa dozvie, že otec bol psychický upír, živiaci sa bioenergiou svojich vystrašených obetí. Práve v mauzóleu, kde ho uložili k večnému odpočinku, má študentka Julie Wells (Meg Tilly) zložiť skúšku, aby bola prijatá do elitného školského klubu z názvom Sestry. Nebude to mať však vôbec ľahké, šéfka Sestier Carol (Robin Evans) s ňou má isté nevybavené účty. Zmráka sa a blíži sa noc, na ktorú tí šťastnejší budú ešte dlho z hrôzou spomínať... (beso74)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Adam West  nemal byť filmovým Allanom, keď sa však režisér Tom McLoughlin dozvedel, že West má problém získať akúkoľvek filmovú rolu, pretože je jeho tvár stotožnená s Batmanom (1966), rozhodol sa ho angažovať. (beso74)
  • Nancy Mott, ktorá si vo filme zahrala Lucy sa neskôr vydala za režiséra Toma McLoughlina. Svoje scény natočila v deň svojich narodenín. (beso74)
  • Tvorcovia Tom McLoughlin a Michael Hawes nemali takmer žiadnu kontrolu nad zostrihaním filmového materiálu a tak boli zhrození, keď bol vo finálnej podobe vystrihnutý ich koniec. Podarilo sa im presvedčiť štáb, aby sa zišli ešte raz a v garáži Toma McLouglina natočili bez nároku na odmenu koniec, aký sa pozdával už aj samotným autorom. (beso74)
  • Postava Allana McKenna (Adam West), dostala meno podľa spisovateľa Edgara Allana Poa, ktorého dielo bolo pre filmárov v tomto prípade najvýznamnejšou inšpiráciou. (beso74)
  • Pôvodný scenár obsahoval aj scénu, v ktorej sa Allan McKenna (Adam West) ponáhľal do mauzólea, aby pomohol Olívii (Melissa Newman), avšak Raymar pomocou telekinézy prevzal kontrolu nad jeho autom. Scéna bola podľa tvorcov príliš drahá a tak ju vyškrtli. (beso74)
  • V závere filmu bola ako ruka Raymara použitá ruka režiséra Toma McLoughlina. Z nedostatku financií si vo filme zahrala aj ruka scenáristu Michaela Hawesa. Bolo to v scéne kedy Stevea (David Mason Daniels) schmatne akási ruka z jednej z truhiel a on upadne do bezvedomia. (beso74)
  • Jeden z náhrobných kameňov na cintoríne nesie meno MEYERS. Tom McLoughlin chcel mať na ňom pôvodne napísané Michael Myers, avšak produkcia mu to zatrhla, obávajúc sa žaloby zo strany tvorcov Halloweenu (1978). (beso74)
  • Pri tvorbe niektorých tiel v záverečnej scéne z mauzólea boli použité skutočné kostry dovezené z Indie. (beso74)
  • Film bol natočený za 28 dní. (beso74)

Reklama

Reklama