Reklama

Reklama

Rozhovor s nepriateľom

  • Česko Rozhovor s nepřítelem (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický príbeh, spracovaný na motívy rovnomennej novely Leopolda Laholu, o hľadaní princípu ľudskosti. Dej sa odohráva počas jedného dňa na konci druhej svetovej vojny v drsnej zasneženej krajine, cez ktorú nemecký vojak vedie svojho zajatca na smrť. Dejovú líniu tvoria spomienky postavy vojaka partizána vypočúvaného ruským komisárom a rozpráva príbeh o svojom zajatí. Nemecký vojak Helmut Kampen s menším nemeckým vojenským konvojom odprevádza zajatého partizána, ktorému sa neskôr za istých okolností podarí utiecť. Komisár zisťuje ako je možné, že ho nemci nezabili a vojaka obviňuje z kolaborácie. Tento dobový žánrový film bude spracovaný netradičným moderným spôsobom. Progresívna montáž začleňujúca autentické zábery súčasných vojnových konfliktov je tu v priamej konfrontácii s príbehom konca 2.svetovej vojny. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Niekde vo 1/4 cesty medzi Anjelom milosrdenstva (TeleVízne spracovanie ) a Kočárem do Vídně ( téma - a kiežby i intenzita pocitu ). Je to zaujímavý experiment, otázkou ale je, aká je v dnešnej nedobrej slovenskej kinematografickej dobe pravdepodobnosť, že ľudia uprednostia podobný film pred pohodou domácich papúč v teplúčku hrdinov Paneláku, Ordinácie a všetkých Andy Krausovín ?! Mimochodom, vulgarizmy v najdramatickejších chvíľach posobili nezmyselne a samoúčelne. 2mínus. ()

Kangaxx odpad!

všetky recenzie používateľa

Po dlhej dobe mi omylom padol zrak na televíznu obrazovku a čo nevidím? Dvaja vojaci stavajú snehuliaka, pričom jeden z nich z freudovského hľadiska analyzuje problematiku nesprávnosti vojny a jej dopadu na podvedomie jednotlivých vrstiev obyvateľstva. Proste ďalšia slovenská avangardná blbosť, v ktorej sa filozofuje aj nad tým, akým spôsobom treba zaviazať šnurovačky... O tom, že herci nedokážu rozoznať divadelný výstup od statia pred kamerou nemá zmysel hovoriť, na to sme si už zvykli z iných projektov našej "veľkolepej" televíznej produkcie. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sledujem Slovensku hudbu /od cias Ursinyho ....../, sem-tam si precitam nieco od slovenskych autorov v dobrej viere, ze sa niekedy aspon priblizia autori ku klasikom 19. storocia. Slovensky sport je takisto v pohode sledovat, dokonca aj na politiku sem tam kuknem. Ale co som kedysi aktivne sledoval, a teraz uz to nejde, su slovenske filmy. A prave kvoli Rozhovoru s nepriatelom, Polcasu Rozpadu a podobnym "nadheram". 8 % ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Inak to nemôžem zhodnotiť, ako že to úplne posrali! Každý Slovák, ktorý holduje filmovému priemyslu si určite nový slovenský údajne thriler nemohol nechať ujsť... Ja som po vzhliadnutí zahanbená a sklamaná na celej čiare!!! Riešenie existenciálnych dilém v takom kontexte, v akom to režisér divákovi naservíroval bol nesporne komický. V replikách rezonoval Hviezdoslavov recitál a nie prirodzenosť - sklamal hlavne vyslúžilec B.Farkaš, miestami som mala pocit, ža si všetci robia srandu. Žiadne nadšenie sa nekonalo, diváci húfne odchádzali z kina po prvej polovici filmu. Štedro dávam *! ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade chcem vyzdvihnúť snahu všetkých zúčastnených, je fajn ísť po dlhom čase do kina na nový slovenský film!:) Na druhej strane moje objektívne hodnotenie nebude asi veľmi potešujúce. Nepoznám Laholovu predlohu a verím, že môže byť zaujímavá. Bohužiaľ toto filmové spracovanie nech už je robené podľa hocičoho je mierne povedané biedne. Keby som mal vyzdvihnúť niečo pozitívne tak to bude nádherná scenéria, zaujímavá hudba a Štefan Kvietik v úlohe "rozprávača". Zaujímavo a vcelku originálne sú do príbehu vsunuté skutočné zábery, ktoré to celé aspoň trochu oživujú. Ten zvyšok je dokonale nefungujúci. Na slabšie herecké výkony sa dá "zvyknúť" (inak načo tam bola napr. Monika Hilmerová?). Filozofické úvahy by sa možno dobre vynímali v nejakom bare, ale ako "rozhovor" medzi nemeckým vojakom a "prostým" človekom pôsobia nesmierne umelo a silene. Prvú polovicu filmu som ochotný ešte prekusnúť a dal by som aj *** pri dobrej vôli, ale to čo nám je servírované v druhej polovici je doslova katastrofa. "Asi" niečo nefunguje, keď sa kino pri scénach ktorý mali vypáliť úplne inak smeje (a to tam neboli žiadny drbnutí puberťáci). Pri niektorých scénach a replikách som nevedel či pozerám absurdnú drámu alebo veľmi zlú konverzačnú paródiu a len som nechápavo krútil hlavou Vydržal som do konca hoci tretina kina to vzdala, no stálo ma to veľmi veľa síl a sebazaprenia. So všetkými prižmúrenými očami je to za **, ale asi to nie je veľmi objektívne:) Škoda... ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo od februára do mája 2006 a postprodukcia od júna do septembra 2006. (Marek1991)
  • Natáčalo sa v lokalitách Vrátna dolina, Jánošíkove diery,Terchová a v Chvojnici na Myjave. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama