Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 14 (2015) (séria)


Smrteľný únikový manéver (S14E04)

(epizóda)
  • Česko Síla zvyku (viac)

Obsahy(1)

6. júna 1992 štartoval let číslo 201 panamskej spoločnosti Copa Airlines z Panama City do Cali v Kolumbii. O desať minút neskôr piloti oznámili, že musia zmeniť letovú trasu, aby sa vyhli búrke. Keď ich stroj dosiahol výšku 7,6 kilometra, stratil sa z obrazoviek dispečerov a zmizol v jednej z najodľahlejších oblastí džungle na svete. Už 29 minút po štarte sa Boeing 737-200 z neznámych príčin zrútil do pralesa v oblasti Darién Gap na panamsko-kolumbijských hraniciach, pričom zahynulo všetkých 47 ľudí na palube. Vyšetrovatelia skladajú čriepky poznatkov, dôkazov, faktov a domnienok, aby zistili, či lietadlo ukončilo svoj tragický let v dôsledku zrážky s iným telesom vo vzduchu, kolízie s vojenskou raketou, explózie na palube či bombového útoku. Alebo jeho haváriu zapríčinil ľudský faktor, zlý manéver, nešťastný sled niekoľkých náhodných omylov posádky, ktoré napokon vyústili do katastrofy? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (1)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Příčinou nehody byla chybná součástka díky které piloti přivedli letadlo k náklonu ze kterého neměli šanci to přežít... Njn i takové nehody se stávají... 🤔🤔😢😢 Navíc měli na silulatoru jiné ovladače bez v letadle... No co dodat, zase se to napraví až po smrtelné nehodě 😎😎 ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • V epizóde je zmienený pád iného Boeingu 747. Jednalo sa o jednu zo série nehôd lietadiel tohto typu, príčinu ktorých sa opakovane nepodarilo dokázať. Touto sériou nehôd sa zaoberala epizóda Hidden Danger. (ČSFD)

Reklama

Reklama