Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 1 (2003) (séria)


Let naslepo (S01E03)

(epizóda)
  • Česko Když nefungují přístroje (viac)

Obsahy(1)

2. októbra 1996 v noci letel Boeing 757 spoločnosti AeroPeru lz Limy do Santiaga v Čile. Krátko po štarte zaskočí posádku záplava chybových hlásení a absurdný počet systémových varovaní, akoby lietadlo malo všetky možné poruchy naraz. Piloti sa zúfalo snažili vrátiť späť na letisko v Lime, ale stroj havaroval v Tichom oceáne na západ od Peru. Všetkých 70 cestujúcich zahynulo. Zložitým vyšetrovaním sa zistilo, že nešlo ani o chybu pilotov, ale o katastrofálny stav údržby lietadiel v leteckej spoločnosti, kde namiesto výmeny dôležitých súčiastok ich údržbári zalepovali lepiacou páskou. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (1)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tohle je slušný masakr v tom kokpitu, když jim to tam bliká jak na vánočním stromečku... Palubní systémy se zbláznily... 😎😀 Ano to je přesný... 😢 Tak příčinou nehody byla zaslepená čidla páskou kvůli údržbě které následně neodstraní :((( ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (3)

  • V dokumente je zmienený Boeing 757, ktorý sa vo februári 1996 zrútil z podobných príčin. Jedná sa o let 301 spoločnosti Birgenair, ktorému seriál neskôr venoval epizódu Mixed Signals. (Hodnotim)

Reklama

Reklama