Reklama

Reklama

Králi ulice

  • Česko Králové ulice (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Nekompromisný policajt Tom Ludlow (Keanu Reeves) roky poctivo slúžil v Los Angeles a vždy neúprosne vymáhal spravodlivosť. Len čo sa vyrovnal so smrťou svojej manželky, prichádzajú ďalšie udalosti, ktoré otrasú jeho životom. Keď niekto zavraždí jeho kolegu, detektíva Washingtona (Terry Crews), Ludlow sa okamžite vrhne do pátrania, aby zločinca odhalil. Jeho nadriadení i kolegovia si myslia, že koná unáhlene. Ale keď sa zrazu vynoria dôkazy, ktoré zo zločinu usvedčujú práve Ludlowa, policajt pochopí, že on sám sa ocitol vo veľkom nebezpečenstve. Uviazol v smrteľnej sieti konšpirácie a zrady. Zrejme sa sta nepohodlným a niekto sa ho potrebuje zbaviť. Odteraz už nemôže dôverovať vôbec nikomu a začína bojovať proti všetkým. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (745)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Pribeh s ocakavatelnym vyvojom, stylovo nielen stylom podany. Na moralku sa v tomto drsnom, nekompromisnom a spinavom svete nehra, resp. i slabe naznaky su nakoniec udupane a pokracuje sa dalej, kde bola snaha z cesty odbocit. Forrest Whitaker ma nastastie po zbabranej postave vo Vantage Point znova moznost na vacsie rozpatie svojich hereckych moznosti a nalezite toho vyuziva. Farebne tonovanie zahalene hlavne do odtienov zeleno-sede s cervenou krvou zintenzivnuje marazmus pribehu i prostredia. V ramci zanru nic prevratne, ovsem presvecivo podane, s jednym vyborne natocenym zaberom (Keanu a jeho strelba nad chladnickou), ktory si budem este dlho pamatat. 7-8/10. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $26,418,667Tržby Celosvetovo $65,572,887Tržby za predaj DVD v USA $13,253,712 //počet predaných kusov 659,400Niekto si tu začína robiť meno na drsnej sonde zo života špinavých ulíc LA a treba dodať s priamočiarou dráhou letu guľky boduje. Reč je o talentovanom tvorcovi profilujúcom si meno na brutalite ulíc, kde ako vystrelená sonda podáva v hĺbke tie najväčšie zverstvá a podlosti. Takže režisér David Ayer po tématicky podobných a hlavne hustých Drsných časoch, ponúka z rovnakého teritória príbeh z policajného prostredia bojujúceho proti podsvetiu, kde sú praktiky toho najdrsnejšieho rázu. Úlohy policajného čističa špiny podsvetia sa tu bravúrne ujal "neúprosný" Keanu Reeves. Tomu proste policajná uniforma sadne ako uliata ale aj bez nej je ten najsprávnejší policajt, ktorému v jeho činnosti môžeme len fandiť... Film je plný tej najbrutálnejšej akcie, zbesilých prestreliek, naháňačiek, prešpikovaného deju s tými najpodlejšími ťahmi a doprevádzané to je v doslova batmanovskej ťahavej hudbe... takže u mňa maximálna spokojnosť a jeden z mála šikovne zvládnutých policajných filmoch, aj keď možno príbehovo neponúkne čistú originalitu ale za to ako hovorím zručná práca v tomto žánri poteší. /90%/ ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Môj divácky zážitok bol slušný (rád si film pozriem znovu), ale objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie. Keanu Reeves nie je Russell Crowe. Chris Evans rozhodne nie je Guy Pearce. A David Ayer určite nie je Curtis Hanson. Akurát James Ellroy je James Ellroy. A to je tiež trochu problém, pretože kto videl L. A. - Prísne tajné, pre toho bude SK veľmi priehľadná a predvídateľná záležitosť plná klišé. Navyše ju veľmi kazí béčkovo prehrávajúci Forest Whitaker. Zo začiatku som mal problém s čudným strihom v dialógových scénach, potom som pochopil, že jeho účelom je čo najviac vytesniť afektujúceho Foresta z obrazu - pri jeho preslovoch je väčšinou záber na jeho oponenta, teda Reevesa. Toto Ayer hrubo nezvládol. Napriek všetkým výhradám ide o solídnu kriminálku s štedrou porciou patrične brutálnej akcie a šťavnatých dialógov. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Ještě při psaní váhám nad 3 nebo 4 *. Na jednu stranu tu není žádná inovace, co se týče příběhu, ani nic, co byste vyloženě nečekali (pokud máte již něco zkouknuto, tak vás ani závěr nepřekvapí). Na druhou stranu nemůžu než vyzdvihnout většinu herců.. Hugh Laurie byl správnej hajzl, SPOILER! než se vyjevilo (na konci), jak se věci mají. KONEC SPOILERU. Keanu Reeves hrál standardně dobře, Forest byl skvělý. Takže převážně kvůli hercům dávám 4 *. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Může mi někdo říct proč Keanu Reeves, který se pro role tvrdých chlápků narodil, hraje nemilosrdného pistolníka tak žřídka? Vždyť mu tyhle vyloženě seknou. No samozřejmě film se mi tím pádem moc líbil. V mé hlavě často šrotovalo srovnávání s Drsnými časy a s Training Day. Jsou to oba filmy, které mám moc rád. A Street Kings se řadí někde na tuto jejich úroveň. Příběh je sice obehraná písnička, ale kdo jiný to umí věrohodněji podat než David Ayer. PS: V Los Angeles snad není čistý policajt. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (20)

  • Postava šéfa oddělení Wandera, kterou hraje Forest Whitaker, v jednom z dialogů označuje Toma Ludlowa (Keanu Reeves) za hrot kopí, stojící proti zločinu. V předchozím filmu Keanu Reevese Constantine (2005), bylo Kopí osudu hlavní relikvií příběhu. (Caszidy)

Súvisiace novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (viac)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (viac)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (viac)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (viac)

Reklama

Reklama