Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agenti FBI John Crawford a Tom Lone pri zásahu proti Jakuze mali zlikvidovať aj mafiánskeho zabijaka Sólistu. Ten však prežil a zavraždil nielen Toma, ale aj celú jeho rodinu. O tri roky neskôr John vyšetruje prípad, v ktorom znova figuruje Sólista. Prečo však zaútočil na vlastných kolegov z Jakuzy? Je možné, že zradil svojho šéfa Shira a pracuje pre jeho rivala, mafiána Changa. Získava pre neho drahé sošky koní, ktoré patrili Shirovi. John odhalí, že Sólistovi nešlo o likvidáciu gangstrov, ale o lúpež, pričom mu musela pomáhať polícia. John stretne Sólistu zoči-voči a zistí, že po plastickej operácii zmenil podobu. Do mesta prichádza Shirova dcéra, aby urobila v Jakuze poriadok. Sólista rozpúta vojnu medzi Shirovou Jakuzou a Changovým gangom. Medzi mafiánmi dôjde k veľkej prestrelke, do ktorej sa zapojí aj polícia. John prenasleduje Sólistu, ten však uniká. Teraz je však už jasné, že Sólista stále pracuje pre Shira a má za úlohu úplne zničiť Changovu rodinu. Zlikviduje Changa, ale jeho žena a dcér utečú. Zároveň zabije Shirových mužov, aby o tom nemohli hovoriť. Do mesta prichádza samotný Shiro a John vie, že jedine on môže Sólistu zastaviť. Preto ho informuje o jeho poslednej chybe... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (315)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keď sa prvýkrát stretli moji akční obľúbenci vo filme 'The One', bol som síce sklamaný kvalitou, ale len kvalitou príbehu. Kvalita akčnej nádielky bola na vysokej úrovni a preto išli percentá hore. V tomto film však bitky striedajú prestrelky a tým pádom potenciál využitia týchto hercov v súbojoch a bitkách padol takmer na nulu. A keď už teda niekto udrie, je to hlavne Jet Li, takže je to on, kto s prehľadom vyhráva pomyslený súboj. Je však škoda, že zatiaľ sa vo filme postavili len proti sebe. Rád by som si ich vychutnal aj ako parťákov. Zápletka je už tradičná, a okrem prekvapivého záverečného zvratu (ktorý však náhle kazí blbý záver) sa nesnaží vymyslieť nič nové, prestrelky sú natočené celkom zručne a pochválil by som prácu kameramana, jednu z mála vecí, čo na filme chválim. 65%. ()

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Noo ja fakt neviem. Je to dobré a zároveň je to blbé. Tak akcie je tam požehnane. Nemôžem tvrdiť, že by som sa nudil. To v žiadnom prípade. Takýto akčný nárez som už asi aj potreboval. Súboje boli dobré a to či už s mečmi alebo rukami. A prestrelky tak isto. To sa mi páčilo. Na druhej strane sa mi vôbec nepáčil ten prejav Jet Li-ho. To akoby mal kamennú tvár. Slovkami šetril, nič nehovoril len blbé pohľady a ksichty hádzal. A tiež úškrny. To by zvládol asi každý. Potom ten príbeh. Je plný nelogickostí a nereálností. Tvár by sa aj dala zmeniť ale zmeniť hlas??? A keby sa len zmenil výzor. Ono sa náš hrdina naučil všeliaké bojové umenia a také srandy. Tak to fakt neviem neviem. Ale ak sa na to pozerám z pohľadu akčného oka tak to stojí za to. 70% ()

Reklama

tombac 

všetky recenzie používateľa

Film, jenž měl potenciál státi se díky hereckému obsazení akčním hitem, ale kvůli unylé režii a scénáristické nemohoucnosti se ocitl v akčním předpeklí. Co ho u mě katapultuje rovnou pod Belzezubovy vidle, jsou závěrečné minuty z kategorie "WTF?!!!". Veškerý, byť jen lehce neprůserový dojem z nijak marného vizuálu (nepočítáme-li několik mizerných a otravných švenků kamerou) je rázem pryč a nastává silné rozčarování. Téhle nemastné neslané hovadině že se museli propůjčit kung-fu legenda Jet Li a cool drsoň Jason Statham??! Někdy se i známý herec splete a upíše duši škváru... 3/10 ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Souboj akčních ikon v scénáristické frašce, za kterou by sice byli vděčni snad jen producenti "seagalovek". Jason (který je ve slušné formě) a Jet by si rozhodně zasloužili víc. Závěrečná pointa (prosil bych připsat k žánrům i sci-fi) je sice zajímavá, ale konečný dodatek pár sekund před koncem byl už naprosto zbytečný. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Největší zklamání roku? War. Nejhorší akční film roku? War. Nejstupidnější film roku? War. Film s nejimbecilnější pointou? War... a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Stále mě nepřestává překvapovat, jak může někdo s dvou ultimátních bijců udělat pouhopouhé máničky, které téměř vůbec nefajtí a když už se do nějakého souboje dostanou, mají po rukou tak špatnou choreografii, až člověku lezou oči z důlků. Doporučuji Atwellovi, aby se co nejdřív vrátil k natáčení záznamů z hip-hopových koncertů, protože v akčním žánru ho nic dobrého nečeká. A za ten závěr bych scénáristu nejradši přetáhl katanou přes prsty, aby zjistil, že za psaní hovadin se někdy platí. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (10)

  • Motocykl, který řídí Jet Li, se jmenuje Hellcat a jeho výrobcem je Confederate Motor Company. (Nedhelborn)
  • Spyker C8 Spyder, který řídí Jet Li, má cenu cca 300 000 dolarů. (Nedhelborn)
  • Původní název filmu zněl Rogue. Ten však studio Lionsgate posléze změnilo na stávající War, aby tak předešlo záměně s krokodýlím thrillerem studia The Weinstein Company, jež do kin vstupoval v tomtéž období pod stejným originálním názvem Rogue (2007). (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené