Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Dudley (Brendan Fraser) slúži v radoch kanadskej jazdnej polície v idylicky pokojnom a malebnom mestečku Semi-Happy Valley vysoko v horách. Je tak trochu nešikovný smoliar a ani inteligencie nemá nazvyš. O to je však húževnatejší a svoje nedostatky nahrádza horlivosťou, s ktorou nakoniec vždy dotiahne do konca všetko, čo si predsavzal. Jeho nadriadený, starý inšpektor Fenwick (Robert Prosky), má síce starosti ako s Dudleym, tak aj s narušiteľmi poriadku, napriek tomu pozerá na svojho podriadeného s láskavou toleranciou. Má atraktívnu dcéru Nell (Sarah Jessica Parkerová), ktorá precestovala svet a usadila sa v Seattli, ale práve teraz prišla na návštevu do rodného mestečka. Dudley sa do nej na prvý pohľad zamiluje, ale skôr, ako na ňu stihne zapôsobiť, objaví sa jeho starý súper Snidely Whiplash (Alfred Molina). Okrem toho, že sa tiež uchádza o Nell, kuje nekalé plány, ktorých obeťou sa má stať celé mestečko a jeho pokojná existencia. Najprv sa rafinovane zbaví Dudleyho. Pošle ho do hôr, aby tam pátral po ukrytých upíroch, a potom hodlá sám skúpiť v mestečku všetok majetok. Podhodí do blízkeho potoka zlato, aby vyvolal dojem, že v okolí Semi-Happy Valley je ho neúrekom. Vyvolá zlatú horúčku, aby prilákal davy dobrodruhov, ktorí chcú zbohatnúť. Snidely otvorí v celom meste obchody s potrebami pre zlatokopov a stane sa najbohatším občanom mesta. Naviac sa mu slávou a bohatstvom podarí upútať pozornosť Nell, zatiaľ čo chudák Dudley kdesi ďaleho pátra po upíroch. Keď sa však mladý policajt vráti, je mu okamžite jasné, že niečo nie je v poriadku. Je odhodlaný svoje krásne mestečko zachrániť a zloducha Snidelyho zastaviť všetkými prostriedkami. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (54)

Sansnom70 

všetky recenzie používateľa

Docela jsem se na tento film těšil, protože jsem ho neznal, ale po dnešním shlédnutí musím uznat, ža jsem o nic nepřišel. Znám plno lepších filmů s hlavními hrdiny, kteří si zahráli v této komedii. Dokonce se mi podařilo u tohoto filmu usnout, takže pokud se chcete u filmu prospat tak neváhejte a klidně si tento film pusťte. U nás doma nezaujal vůbec nikoho. ()

Pořez odpad!

všetky recenzie používateľa

Připomnělo mi to jeden starej vtip, resp. "Kameňák Romana Holého"... Nejkratší hudební recenze: Včera v pražské Lucerně vystoupil Palo Habera. Proč? ... No a tak nějak jsem se cítil při tomto filmu. Brouzdal jsem po netu, koutkem oka sledoval TV a cca 5% mozku, které jsem tomu obětoval, bylo mučeno a řvalo: Proč? ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

To je převážně až tak trapně humorné, až se tomu prostě musíte smát. Překvapilo mě pár dobrých vtipů a narážek v záplavě hodně suchého, trapného a rádoby vtipného humoru. Fakte ale asi je, že to má jinou cílovou skupinu, než jsem já, ale třeba Eric Idle (po Palinovi můj druhý nejoblíbenější Monty Pythnon) je tu dost zábavný, minimálně coby mistr výcviku. Naproti tomu nechápu, jak se Sarah Jessica Parker mohla stát herečkou. 1,5* ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vypočítavosť producentov nemá hraníc a tak sa po ohromnom úspechu GEORGA, KRÁĽA DŽUNGLE vlastne len zmenil námet, pričom štýl celovečernej grotesky zostal zachovaný. Hovorí sa ale, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš a v tomto prípade by sa dalo tento snímok označiť, ako jeden zo vzorových príkladov tohto porekadla. Ide síce o podobnú blbinu, ale o triedu menej zábavnejšiu a remeselne horšie spracovanejšiu ( osobne netuším kam sa podel 70 miliónový rozpočet ). ()

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Alfred Molina. To by mal byť jediný dôvod, prečo si film pozrieť. Napriek tomu do akého papundeklového charakteru ho natrepali, Molina hrá ako o život a ako jediný člen hereckého castu si vyslúžil moje sympatie. Zvyšok je jasne vyjadrený percentážou v pravom hornom rohu - neuveriteľne naivná zápletka, ešte naivnejší hlavný hrdina v hereckej kreácii B. Frasera a hromada situácií, ktoré možno na papiere vyzerali dobre, ale v reále pôsobia viac-menej ehm, ehm... Brendan to s rádoby premenou Dudleyho pokašľal, ako drsňák vyzerá viac k smiechu než ako natvrdlý príslušník kanadskej jazdnej polície a s tým mám asi najväčší problém. Niežeby sa pri sledovaní filmu nedalo zasmiať, to nie, ale po jeho uplynutí zostáva v mysli len nejasná stopa. Toto je ten typ filmu, ktorý za pár mesiacov vytesníte až do doby, než ho Prima znovu uvedie niekedy v sobotu predpoludním. Osobne si tedy myslím, že dve hviezdy sú celkom solídne. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl natočen podle segmentu "Dudley-Do Right" ze slavného animovaného seriálu Rocky and Bullwinkle Show. (Zodd)
  • Natáčení probíhalo ve městě Vancouver v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama