Reklama

Reklama

Polnočný vlak

  • Česko Půlnoční vlak (viac)
Trailer

VOD (1)

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (538)

tron 

všetky recenzie používateľa

Zbožňujem v hororoch podzemie, metrá, vlaky a urban legend. Polnočný vlak všetky tieto aspekty dokonale napĺňa. Je to tvrdý horor pre dospelých. Na nič sa nehrá. Ide rovno k veci. Sekerami, kladivami, nožmi. Záver je šokujúci napriek tomu, že neobsahuje „klasický“ šokujúci zvrat á la Šiesty zmysel. Je šokujúci v zmysle, akí krutí tvorcovia sú voči sebe, postavám a divákom. Mimochodom, v čele producentov stál Clive Barker, podľa ktorého poviedky Půlnoční vlak smrti tento  drsný a pochmúrny krvák vznikol (v češtine vyšla napr. v zbierke První kniha krve v r. 1994). Hoc natiahnuť len poviedku na celovečernú minutáž v histórii kinematografie nie vždy dopadlo dobre, tentoraz to vôbec neudiera do očí, keďže zápletka je síce jednoduchá, ale v pohode by vystačila nie iba na poviedku, ale ak aj nie na plnohodnotný román, tak na dlhšiu novelu určite. Pôsobivá „mestská historka“ oplýva parádnou atmosférou, v rámci možností pôsobivými hereckými výkonmi (minimalistický Vinnie Jones, fajn Bradley Cooper, jeho partnerka), miestami neskutočne esteticky vyhrotenou vizuálnou štylizáciou a podľa mňa nesamoúčelným násilím (odnesie si to v drastickom cameu nielen Ted Raimi, ale i Quinton 'Rampage' Jackson, s ktorým sa Cooper stretol o dva roky neskôr v A-Teame). Hodina a pol je tak akurát, aby to nezačalo nudiť. Zmien oproti poviedke je relatívne málo resp. nie sú príliš dôležité (napr. v poviedke by ste márne hľadali partnerku alebo policajtku). Diváci na film žiaľ nepočuli: pri rozpočte 15 miliónov ich na celom svete zarobil ledva 3 (!). ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Na to, jakou absurdní zápletku to mělo, jsem se docela solidně bavil. Ono se to totiž nebere zas tak vážně a Vinnie Jones tady s tou svojí kamenou držkou prostě válí. A Bradley Cooper je taky simpaťák, který nic nezkazí. Jenom ta krev byla na můj vkus místy až moc digitální, ale jinak brutalita i film docela solidní. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý a nič neobjasňujúci, čo nevadí veď je to podľa poviedky, zato s perfektným vizuálom si na nás Kitamura zaostrí hneď na začiatku. Už dávno mi nejaký hororík takto plynulo neubehol a že mi aj tí herci boli sympatický. Ako to oko vypadlo do kamery =)) dobre, dobre, takéto hračičky mám rád a pritom si tvorca ani tu neodpustil svoj trademark rotujúcej kamery okolo miesta diania, je to on =). Trošku sklamaný z príšerok na konci no prostredie dobré, trošku z naivnej prvej scény a trošku z Bladeovského nástupu na metro ale inak veľmi spokojný s množstvom krvi a atmosféry. Rezník Vinnie Jones je jedna z najlepších hororových postáv (je masakrálne štýlový) a z Brooke Shields keby vybafne nakoniec nejaký cenobit ani by som sa nečudoval. Aký je to fajin vražedný nástroj do hororu ten klepáčik na mäso =D ()

obitus 

všetky recenzie používateľa

Barkerova povídka je především o Městě a teprve až pak o vlaku, řezníkovi a krvi. Ve filmu je tomu přesně naopak, ale v zásadě to příliš nevadí. Jde totiž o precizní podívanou, která funguje od začátku až ke stylovému konci a která se, příběhově, nikoli atmosférou, předlohy drží poměrně věrně. Změny oproti povídce, v čele se skvěle sednoucím Jonesem, jsou pochopitelné a neměly by vadit ani ortodoxním fandům Barkerových literárních začátků. Drobným bonusem pro znalce budiž cameo Teda Raimiho, který opět předvede přesně to, co se od něj očekává. ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Rozehráno je to podobně jako zápas Česko - Holandsko z Eura 2004: dynamicky, napínavě, svižně, s parádně vlezlou undergroundovou atmosférou. Vinnie Jones s tváří skálopevnou ještě více než obvykle tu s pomocí své výstavní chromované palice razítkuje nebohé hlavy uživatelů posledního nočního metra. Krví se nešetří, drsnými záběry už vůbec ne. Jenomže po velmi dobré hodině přichází finální rozuzlení, při kterém jsem si najednou připadal jako na LV-426 a které jsem fakt nepobral. Dobrý film s divným koncem a se zvláštní hudbou. 70% ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)

Reklama

Reklama