Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svet nie je práve bezpečné miesto. Všade sa kradne, zabíja, vydiera, týra. Hitman alias Agent 47 (Timothy Olyphant) bol zrodený ako nástroj na zabíjanie tých, ktorí spôsobujú násilie. Nemá žiadne emócie, je presný, dôsledný, a nedá sa vystopovať, o čom už tri roky dobre vie inšpektor Interpolu Michael Whittier (Dougray Scott), ktorý nachádza jeho obete po celom svete. Keď však Agent 47 v Rusku zapletie do vysokej politickej hry, jeho zamestnávatelia z tajnej Organizácie ho bez váhania hodia cez palubu. Nastáva čas úteku naprieč celou východnou Európu. Agent má v pätách nielen tamojšie polície, ale aj Interpol a ďalšie štruktúry. Navyše musí prekvapivo riešiť vlastné emocionálne rozrušenie, čo má na svedomí mladá ruská prostitútka Nika (Olga Kurylenko), ktorá je na úteku spolu s ním. Agent 47 tak musí čeliť nielen presile svojich protivníkov, ale aj náhle prebudenej ľudskosti... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (854)

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Průser se nekoná. Dovolím si dokonce odvážně tvrdit, že Hitman patří mezi ty lepší herní adaptace, snad proto, že krom pár "third-person" záběrů zvysoka kašle na nějaké (u podobných snímku často nucené a křečovité) odkazování ke svému digitálnímu předobrazu a místo toho přichází s celkem normálním (čti ohraným a nezajímavým) příběhem o konspiraci mezi nejrůznějšími vládními i nevládními organizacemi. Scénarista odvadí svou práci tak na čtyřicet procent, rejža na padesát a oba dávají okatě najevo jak moc se inspirovali od Bournea (to však zdaleka nejvíc platí pro hudbu). Ale čert to vem, spád má Hitman dobrý a mít k tomu ještě zapeklitešjí děj, lepší postavy/herce (Olyphant aspiruje na ocenění Plyšáček roku) a lépe zvládnutou akci, měli bychom před sebou slušný akčňáček. Takhle je to jen šedivý průměr. 50% ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Pominu-li fakt, že je to totální vykrádačka Bonda a Bournea, dále, že se to naprosto nedrží "silent assassin" ducha předlohy (nehrál jsem, ale vím o co jde) a také drobnost, že Olyphant je skvělý, ale pouze v místech, kdy nedojde na akci, dostalo se mi svižně a zručně natočeného akčního filmu, který je akorát hloupý a nelogický, až to bolí. Koukalo se mi na to ale dobře, je to svižný a ani na momnt mě to nenudilo, takže ty poctivé tři tomu dám bez sebemenšího problému. Jen škoda, že se tvůrci při bitce 4 Hitmanů nevyvarovali školácké chyby v podobě stejného záběru 2x během půl minuty. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $33miliónovTržby USA $39,687,694Tržby Celosvetovo $99,965,792Tržby za predaj DVD v USA $34,033,520 //počet predaných kusov 1,371,142║ Našťastie nie som fanúšikom hier, o Hitmanovi ako takom neviem nič a asi preto som aj zožral tento akčný počin jedným hltom. Vychádzajúca hviezda Timothy Olyphant nám predvádza zbesilú jazdu v štýle akčných pasáži ako z filmu Equilibrium či Kurier. Režisér Xavier Gens sa ani lepšie na poli áčkového filmu nemohol uviesť a natočil konečne stráviteľní film podľa počítačovej hry, doterajšie paškváli ako Doom nebudem ani menovať, toto je konečne rok keď akčné filmy majú svoj skoro stratený šmrnc, takže po vydarenom Shoot Em Up a Smrtonosnej pasci 4 prišiel ďalší nárez a verím že to neostane len pri jednej časti. Jediné čo my ako tak vadilo boli dosť odfláknuto zahrané dialógy od Dougrey Scotta, ináč nemám iných vítiek, ostatné veci vrátene ochraňovanej divy ako Olgy Kurylenko boli moc fajn na pohľad. Prestrelky , výbuchy všetko spravené na výbornú a to do útoku zapriahli aj Ruský vrtulník Mi-24. /videl v kine: 85%/ ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

(Hru som nehral.) Konečne jeden zvrhlý, neľútostný snímok, s kurvou z osudu a hrdinu bez kecov a so striebornými pištoľami v ruke. Dejovo jednoduché, nemusel som premíšlať na zbitočných veciach, ktoré by boli pridané len preto, aby to vyzeralo inteligentnejšie (čo sa v poslednej dobe v tomto žánru stáva – je to dobré, ale väčšinou prehnané). Moja slabosť k Audičkám tiež prispela obľube, no ale to, že si súlož nechali na dvojku, to im neodpustím – to že je tvrdás ešte neznamená, že je mazochista alebo impotent za každú cenu... To uťahovanie si z Británie a Ruska mi však trochu ubralo na konečnom výsledku. (Nenápadný nacionalizmus Američanov voči ostatným neberiem ako vtip. Je to žial znak všade prítomnej primitívnosti ich filmov, za ktoré je škoda, že točili oni.) A áno, vidím to celé naopak, ako popredný uživatelia. Jednoduchosť filmu sekla (pár slabých miest tam fakt je), vykrádanie kvality je samozrejmosťou, ani Rimania nepostavili Colosseum podľa vlastných vzorcov, a stejne vňom nikto nehľadá Grékov... ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Konečně se Hitman dočkal svého filmového zpracování. Tento muž se zrodil k zabíjení a je pravděpodobně nejchladnějším agentem mezi všemi těmi, které poznal filmový svět. Jeho dokonalé "zchlazení" nadržené Olgy Kurylenko opravdu stojí za to. To se povedlo, ale nepovedlo se toho dost. Chorály, které zní na začátku se vytratí s nimi velkolepost, kterou mohl Hitman obsahovat. Postupem času se z Timothyho Olyphanta stává dobrý zabiják, ale stále to není 100% Hitman, který nehne ani brvou při zabíjení (v těchto okamžicích mi trochu Olyphantova mimika vadila). Avšak ani on to nemá lehké, protože Xavier Gens si vybral celkem průměrný scénář, který spíše než k filmu je ke klipu, který má být roztažen na délku 100 minut. Věci se před divákem dějí, ale chybí jim toho dost. Ať je to alespoň špetka logiky nebo trocha reálnosti(viz závěr s helikoptérou, digitální a nehezké). Škoda, že to není takový krvák jak mohl být a že na studeného a chladného si nehraje hlavní postava tak jako celý film. Slabší průměr, který zůstal na půl cesty mezi kvalitním převodem hry na filmové plátno a všemi ostatními trapnými pokusy. Mimochodem 47 zvládá dost akrobacie na to, že pod zády dva velké nože/meče. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (29)

  • Prostitutka v úvodu filmu má tetování na obou tvářích. Později ji však z pravé tváře zmizí. (Pepy)
  • Keď Agent 47 (Timothy Olyphant) prerazí okno do izby, kde deti hrajú konzolu Playstation, si môžte všimnúť že hrajú hru "Hitman". (smolicek04)

Súvisiace novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (viac)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (viac)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (viac)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (viac)

Reklama

Reklama