Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď starnúci Ted Crawford (Anthony Hopkins) zistí, že ho jeho prekrásna a výrazne mladšia manželka Jennifer (Embeth Davidtz) podvádza s iným, naplánuje jej vraždu – dokonalú vraždu! Medzi policajtmi, ktorí prídu na miesto činu, je i detektív Rob Nunally (Billy Burke), skúsený vyjednávač v rukojemníckych drámach, ktorý ako jediný získa povolenie vstúpiť do Crawfordovej rezidencie. A hoci sa mu Crawford k vražde manželky okamžite prizná, Nunally mu prakticky nevenuje pozornosť, pretože nedokáže prestať civieť na umierajúcu ženu na dlážke v stále sa zväčšujúcej kaluži krvi – je ňou totiž jeho milenka, ktorej pravú identitu doposiaľ nepoznal! Crawforda následne uväznia a obžalujú. Obžaloby sa ujme mladý a ambiciózny Willy Beachum (Ryan Gosling), asistent okresného prokurátora Joea Lobruta (David Strathairn), ktorý verí v rýchly proces a ľahké víťazstvo. Ibaže nič nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá – a tak si zakrátko nielen Crawford, ale i Willy bolestne uvedomia, že v živote každého človeka raz nastane „okamih zlomu", v ktorom sa naruší aj tá najdokonalejšia fasáda... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (586)

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Hodne dobryi thriller pri nemz se da napeti krajet, hlavne pri rozhovorech mezi Crawfordem a Beachumem. V jednoduchosti je krasa a v Hopkinsovi sila, tyhle role mu proste sedi nejlepe! Sice hodne vychvaluji, ale ma to i sve stinne stranky, casem kouzlo filmu opada a vraci se az k predvidatelnemu konci, ale to nestaci. Tady hodne vaham mezi tri az ctyri, ale necham to tak... 6,5/10 ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra je vynikající, Hopkins jako suverénní bohatýr přímo excelentní a Gosling velmi uvěřitelný. Vrcholem filmu jsou bezesporu dialogové scény mezi dvěma zmiňovanými hereckými esy, které disponují velmi návykovým nábojem a skvěle říznými větami. Bohužel je základní stavba příběhu už trochu okoukaná a i když se z toho režisér po celou dobu snažil vybruslit přidáním nějakého nepředvídatelného a neobvyklého elementu, nepovedlo se mu to. Za ty náznaky nevšednosti které tu jsou si dovolím označit tento film za příjemně koukatelný. Nic nového však nečekejte. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Mychael Danna a Jeff Danna: 1. The Rube ,2. Mrs. Smith ,3. You're Home Early ,4. Beachum ,5. Objection ,6,. Call Me Later ,7. I Didn't Know Her Last Name ,8. Bedside Vigil ,9. This Is Where To Find Me ,10. I Haven't Decided Yet ,11. Suicide ,12. I Decide When It Gets Pulled ,13. A Certain Kind Of Strength ,14. I Got The Bullet ,15. New Trial, ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Celou tu dobu, co jsem se na film koukal, jsem se hrozně nudil. A ani samotní herci to nezachránili, i když dělali, co mohli. Po dlouhé době film, kde jsem dal na červené vyšrafování filmu, ale ve výsledku jsem myslel, že to snad ani nedokoukám. Ryan Gosling mi k tomu všemu místy přišel jako právník amatér. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Kriminálně soudní drama s relativně neotřelou zápletkou a skvělým sirem Tondou Hopkinsem. Mám jen pár výhrad: Ryan Gosling v této vizální úpravě by pasoval do role pubertálně nevybouřeného vysokoškoláka, co ve sportovní bundě balí roztleskávačky a šikanuje šprty; jako prokurátor mi prostě neseděl. Můj dojem se konstantně držel kolem 70% a nebýt toho zasraného posledního bloku reklam, kdy jsem jen "na chviličku" zavřela oči, věděla bych, jak to dopadlo a zda se přiklonit ke 3* nebo 4* - v závislosti na tom, zda egoduel vyhrál Gosling nebo Hopkins. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • Kinetické objekty se skleněnými kuličkami jsou návrhy nizozemského umělce Marka Bischofa. (MeanWhile)

Reklama

Reklama