Reklama

Reklama

Šprtáci

Trailer

Obsahy(1)

Mnohokrát oceněný dramatik Alan Bennett (Šílenství krále Jiřího) přináší rozkošně vtipnou komedii o osmi nadšených talentovaných studentech a jejich touze dostat se na ty nejprestižnější britské univerzity. Na jejich další cestu životem je připravují dva naprosto odlišní učitelé - vypočítavý mladý kariérista a inspirativní starý výstřední profesor. Jejich tak protichůdné životní filosofie chlapce nutí, aby si uvědomili, jaký je skutečný smysl vzdělání a jak relativní hodnotu má štěstí a úspěch. Film vznikl na motivy divadelní hry, která získala cenu Tony a v hlavních rolích se představí původní herecké obsazení, taktéž oceněné cenami Tony. Film Šprti – to je poutavý, otázky vyvolávající a rozpustile vtipný pohled na historii, honbu za znalostmi a náhody života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (40)

Miloško 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá komédia s prostredia anglickej školy. Nehladajte tu ale tu ale podobné temy ako vidime v teen filmoch (prvy sex a podobne). ide tu skor o filmové adaptovanie jednej divadelnej hry od A.Bennetta. Je to skor konverzačný film, v ktorom sa len rozpráva a uvažuje,trochu v intelektualnom pohlade ako sme zvyknuty. je to film ktorý trochu vybočuje so súčasnej tvorby,ale odporúčam ho.[DVD] ()

Andronikos 

všetky recenzie používateľa

Čo na to povedať? Školský systém na míle vzdialený tomu zo slovenských a českých lúk a hájov, takže človek má od začiatku ťažkosti sa s problémami dotyčných "historických chlapcov" (navyše šprtov, aspoň podľa prekladu, a to hraných trochu obstarožnými tridsiatnikmi) identifikovať. Ak nie je gay, tieto ťažkosti sa v prípade viacerých postáv stupňujú. Ako historik som tam však zaujímavé momenty našiel (ako učiť a vykladať históriu - ako využiť historiografiu). - K sotva popierateľnej dejovej nudnosti pristupujú podľa mňa ubíjajúce, britskú mládež 80. rokov pravdepodobne rovnako málo ako slovenskú začiatku 21. storočia vystihujúce dialógy a orákulá, pôsobiace ako presexualizované (uznávam, to asi sedí) a žoviálnosťou prešpikované rádoby vtipné už-už intelektuálne zaobalené nič ("Jsem Žid, jsem malý, jsem homosexuál a žiju v Sheffieldu. Jsem v hajzlu."). Nejednoznačnosť tohto filmu najlepšie vystihuje fakt, že scéna Hectorovho srdcervúceho plaču mi pri prvom pozeraní prišla silená, lacná a priehľadná, pri opakovanom zhliadnutí v snahe nadviazať na doteraz videnú časť filmu počas druhého pokusu to dopozerať na mňa ale oná ťažoba pocitu premárneného života naozaj nekompromisne dopadla. - Film nie pre každého; nie ako médium nejakého posolstva, určite nie ako kulisa k popcornu. Vďaka niektorým scénam a námetom na úvahy si to asi ale eventuálne budem ochotný pozrieť v repríze, takže to na mierny nadpriemer nateraz u mňa dosiahne. ()

Reklama

rekkky 

všetky recenzie používateľa

Movie version is trying to present conversations with clever backgrounds, but it is very hard to be interested in the individual characters, when most of the scenes are coming and going without broad sense. If you want to have insight into english educational system then The History Boys are quiete good example with focus on age before going to university. ()

DannyBoy80 

všetky recenzie používateľa

NUda, nuda, nuda. Otřesní herci, otřesné zahráno. Strašný příběh, respektive o naprostem hovně. Je tam trošku přegejováno. Vedou se tam zhovadilé kecy, cituje se literatura a podobné hovadiny. Protpěl jsem to, ale je to otřes. Být v takové třídě, mlátím všechny hlava nehlava, včetně učitelů. Naprosto zbytečný film, který nic nepřináší a dějově je naprosto chudý )teda pokud tam někdo nějaký děj najde). ()

sona123 

všetky recenzie používateľa

Začátek? Tristní. Minimálně do třetiny jsem to chtěla vypnout. A pak se to nějak změnilo a ta fůra dialogů, filosofických, literárních, dějinných začala mít smysl a bavit a postavy mi přirostly k srdci a bylo tu pár úžasných vtipů a narážek a konec, ten mě pak dostal. Není to jednoduchý film, nedejbože jednoduchá komedie, je to pro "náročnějšího" diváka, když ale vydržíte, užijete si to. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama