Reklama

Reklama

Moje čučoriedkové noci

  • Česko Moje borůvkové noci (viac)
Trailer 2

Elizabeth (Norah Jonesová), sklamaná mladá žena, sa vydáva na púť po Spojených štátoch, aby spoznala samu seba a vyliečila si zlomené srdce. Na potulkách prežíva nečakané situácie - filozofuje s majiteľom nočnej kaviarne, odhaľuje zúfalé plány hazardnej hráčky, ktorej sa lepí smola na päty, a spoznáva zničený vzťah medzi policajtom a jeho spurnou manželkou. Všetky tieto zážitky menia Elizabethin prístup k životu, vzťahom a nakoniec aj k sebe samej. Oslobodzuje sa od pút minulosti a objavuje novú cestu, na ktorej konci čaká naozajstná láska. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (360)

pm 

všetky recenzie používateľa

Od "Wong gok ka moon" točí Wong Kar-wai stále jeden a ten samý film o osamělosti jedince v hektickém moderním světě, o nesnadné a často marné cestě za láskou a k sobě samým. S audiovizuální estetikou, která bere dech. Proto i banální, předvídatelný, lineáně vyprávěný příběh v dimenzích americké popkultury může působit inovativně. Jeden režisér, jeden autor, jeden příběh, jeden sen, jeden film. Moje borůvkové noci. Dokonalý kruh. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o láske, ktorý je takpovediac podaný úplne inak ako obyčajne... prielom sa nekoná a aj keď mená hercov, ktorý plnia záverečné titulky sú svetoznáme a sľubujú kvalitu, opak je pravdou. Zišli sme sa tu dnes aby som Vám s poľutovaním a patričným sklamaním oznámil, že tu sa niekto sekol! Myšlienkové pochody, vnímanie lásky a následne prevedenie ma neoslovilo a v celku mi nič nedalo... Čučoriedkový koláč taktiež nemusím! 4/10 ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Šmankote, šmankote... Kdy se ještě někomu podaří dostat na jedno plátno Norah Jones, Natalie Portman a Rachel Weisz? Má filmová duše krvácí, a to velmi. Kdybych Borůvkové noci stihl minulý rok v kině, napsal bych "největší zklamání roku". Jelikož se tomu tak nestalo, nepřestanu doufat, že jej letos alespoň jeden film překoná. Protože toto vážně bolí... ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé vystihnutie pocitov a stavu mysle v čase zatváracích, hluchých hodín barov a kasín. Stavu mysle, ktorá by za normálnych okolností už dávno spala, no bez partnera, ktorý zradil či opustil, by sa rada niekomu vyspovedala o tom, čo prežíva, čo sa stalo. Nájsť chápavého parťáka na pokec, nie na sex. Unavená časť osobnosti túži po oddychu, no akýmsi zotrvačníkom pracuje na vyrovnaní sa s nečakanou samotou. Len neostať uzavretý uprostred štyroch stien. vyraziť do ulíc a blúdiť rozostreným (lebo tiež unaveným) zrakom po farebných škvrnách neónových odleskov a svetiel. Zaspať za barom. A vydať sa na iniciačnú cestu nadobudnutia poznania o sebe samom. Reštauračné a barové prostredie pri tom poskytne príbehy krachov iných partnerstiev, či už tých mileneckých a manželských alebo medzi rodičmi a potomkami. Skvelá práca s náladou, ktorá u viacerých komentátorov vyvolala pocity pomalosti, zbytočnosti tém v dialógoch a akejsiušľachtilej nudy. V skutočnosti film náladu dokáže zdvihnúť všetkým, ktorí ani v okovách smútku z rozpadnutého vzťahu nezabudnú na každodennú porciu skvelého koláča. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Velice nudná a nedomyšlená záležitost, kterou rozhodně nespasilo trhané snímání obrazů napříč neony výkladů, naopak, stále se opakující motiv, který tak zafungoval ve "Stvořeni pro lásku", se po chvíli stával otravným a asocioval dojem znělky z baru "Krásný ztráty", už scházel jen Michal Prokop. Rozbředlost dialogů bez opěrného bodu, od kterého by se mohly odvíjet a který by jednotlivé příběhy zajímavě spojoval, nezachránila pouhá přítomnost hvězd, neboť nebylo co hrát - Jude, mimo pokuřování před kšeftem, mohl předvést nanejvýš olizování pobryndané Norah, která, doufám, odbočila z dráhy zpěvačky naposledy, Rachel obdržela nevděčnou roli trapné hysterky bez příčiny, David zase patetického opilce - vše plytké, bez hloubky, bez sdělení a unyle utahané popěvky Jonesové pouze podtrhovaly tu nesdělitelnou prázdnotu. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (10)

  • Norah Jones ani režisér nemají rádi borůvkový koláč. (HappySmile)
  • Filmový debut zpěvačky Norah Jones. (HappySmile)

Reklama

Reklama