Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hasiči Chuck Levine (Adam Sandler) a Larry Valentine (Kevin James) sú chlapi, ako sa patrí. Sú pýchou brooklynskeho zboru a jeden za druhého by dal aj svoj život. A hoci sú priatelia na život a na smrť, na svete hádam niet odlišnejších ľudí. Zodpovedný vdovec Larry sa usiluje stráviť všetok voľný čas s deťmi, sukničkár Larry sa častým striedaním partnerkám vyhýba tomu, aby nejakých potomkov mal. Chuck chce zabezpečiť svoje deti pre prípad, keby sa mu niečo stalo. Preto sa odhodlá pre poistenie spáchať podvod – prehovorí Larryho, ktorému ako jedinému dôveruje, aby uzavreli registrované partnerstvo, hoci o ich homosexualite nemôže byť ani reči. Larry bez váhania podpíše. Všetko by sa vyvíjalo dobre, nebyť jedného znudeného úradníka (Steve Buscemi), ktorý má pocit, že v tom ich útulnom hniezdočku lásky nie je niečo v poriadku. Obaja muži sa tak zapletú do nečakaných ťažkostí. Pred svojím okolím musia predstierať, že sú skutočnými životnými partnermi. Nepomôže im ani ich sobáš v Kanade, ani spolupráca s krásnou právničkou Alex, do ktorej sa ku všetkému Larry zaľúbi. Navyše sa od nich odtiahnu kolegovia kamaráti tak spoznávajú ťažkosti, s ktorými sa gayovia deň čo deň stretajú. Zároveň však nájdu v tejto komunite nových známych. Obaja muži srdnato čelia problémom a navzdory niekoľkým „manželským“ krízam všetko prekonajú, predovšetkým vďaka dlhoročnému pevnému priateľstvu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (419)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Bláznivá komédia, ktorá si drží má svoj rámec inteligentnosti. Homosexuálna zábava a vtipy sa však striktne držali neurážlivého stupňa narážok, čo ja osobne, v dnešnej dobe a úrovni lacných vtipov na tieto témy, veľmi kvitujem. Odvážna minutáž príjemne prekvapí, náznak nudnejšej časti rýchlo osvieži nejaký vtipný moment, či príjemne a vkusne obohrané klišé, ktoré od Sandlera asi vždy znesiem. Spolu s Jamesom vytvorili naozaj vkusný pár k popukaniu a Kevin má ako komik celkom sľubnú budúcnosť. Neskutočne nápomocné a filmu percentuálne pridávajúce boli aj podporné vedľajšie role (Buscemi, Aykroyd a najmä Rhames boli parádni), no a samozrejme Jessica fyzicky, ktorú však svojou údernosťou vtipu (v českom dabingu) predbehol čínsky svadobný šéf. 75%. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co k tomu napsat tak, abych nebyl v podezření, že jsem tajný gay, ale kašlu na to. Já si tenhle film užil. Adam Sandler s Kevinem James se pro mě začínají stávat jména skvělé zábavy a Steve Buscemi králem vedlejších rolí. Navíc Jessica v kostýmu Catwoman… já holt vím, proč ji mám v TOPce… :-) A ne, vůbec mi nevadilo to vlezlé moralizování, protože… to je jedno, to by bylo na delší povídání. Řeknu jen, že jsem tenhle film viděl s dabingem a určitě si jej seženu v originále, do té doby tu nechám 90 %. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Seven One Eight - Fannypack (3:29 ,2. For One Night Only - Bodyrockers (3:00) ,3. There's A Fire - Longwave (3:22) ,4. The Air That I Breathe - The Hollies (4:04) ,5. L O V E - Nat King Cole (2:33) ,6. Can't Help Falling In Love - Elvis Presley[*] (3:01) ,7. Anything You Can Do (I Can Do Better) - Doris Day & Robert Goulet[*] (3:33) ,8. Always On My Mind - The Pet Shop Boys (3:55) ,9. Dancing Queen - ABBA (3:52) ,10. The Rejection (Disco Mix) - Dangerous Muse (3:50) ,11. Groove Is In The Heart (3:53) ,12. Open Arms - Journey (3:19) ,13. Girls Just Want To Have Fun - Cyndi Lauper (3:50) ,14. Too Much Passion - The Smithereens (4:33) ()

Damiel 

všetky recenzie používateľa

55 % - Mohla to být celkem dobrá komedie, nebýt toho, že se u řady vtipů strašně tlačilo na pilu. V těch momentech je z toho trapná křeč, která sráží jiné, lepší momenty do celkového průměru. Na konci nechybí tradiční sandlerovské moralizování a je vymalováno. Průměr všech hollywoodských průměrů, byť je pod tím podepsaný "bokovkářský" Alexandre Payne. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

V tomto případě jde h(t)umor dalece přes hranici únosnosti, přesto je pro fanouška Sandlera povinnost. Jelikož bylo dost scén k tupému nekontrolovatelnému zasmání a výběr hudby odpovídal mému vkusu, níž nepudu, ani kdyby byli oba pánové skutečně přihřátí, až by se jim za ušima kouřilo a museli by zasahovat hasiči.☺ ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama