Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V USA denne 774 ľudí prekoná klinickú smrť. 80 percent z nich popisuje, že videli jasné biele svetlo, kým sa vrátili do sveta živých. Niektorí z nich sa však nevrátili sami.
Abe Dale má dobrú prácu a milujúcu rodinu. Jedného dňa vyrazí s rodinou do miestnej reštaurácie, do ktorej vtrhne neznámy muž a pred očami mu zastrelí manželku so synom. Potom muž, Henry Caine, obráti zbraň proti sebe. Abe sa s tragédiou nevie vyrovnať, vyčíta si, že rodinu nezachránil a on prežil. Preto sa pokúsi o samovraždu. Jeho priateľ ho však odvezie včas do nemocnice, kde sa lekárom podarí Abea oživiť z klinickej smrti. po návrate do života Abe zistí, že tesne pred tým, kým niekto zomrie, vidí nad ním biele svetlo, a tak sa ho pokúsi zachrániť. Netuší, že za každý zachránený život sa tvrdo platí, pretože za každého zachráneného je odteraz zodpovedný. Pomaly začína rozumieť vyvraždeniu svojej rodiny a svojim novým schopnostiam, čo ho ženie na apokalyptickú cestu do pekla, odkiaľ niet úniku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa

Velké překvapení vůči prvnímu dílu. Říká se, že pokračování bývají většinou horší, ale v tomto případě to není zdaleka pravda. Děj je vyvážený, efekty výborné a atmosféra by se dala krájet jak je hustá. A scény, kdy se z ničeho nic objeví duchové jsou opravdu famózní. Z těch jsem kolikrát ulítával, páč sem se lekl a to se mě u hororu/thrrileru stane opravdu jen zřídka. ()

Simgal 

všetky recenzie používateľa

Bohužel jen dvě hvězdy. Jedna za Nathana Filliona a druhá za Katee Sackhoff. Oba jsou mí oblíbenci a Nathana považuji za vůbec nejsympatičtějšího seriálového herce (Firefly, Castle). Ve White Noise 2 jsou ale všichni svazováni nepovedeným scénářem a dějovou linií, která je přinejlepším průměrná. S kvalitnějším zázemím by pro Nathana a Katee nebyl problém utáhnout celý film. Škoda, že to v tomto případě nevyšlo. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem, že pokračování se vydá cestou satanského hororu. Možná i proto jsem byl mile překvapen a spokojen. Netuctová duchařina má blízko k sérii Nezvratný osud, jen zahráněné před smrtí nehledá Smrt, ale Ďábel. Ten s má s nimi třetí den po jejich zachránění své plány. Zpočátku se sice hlavní postava příliš motá mezi světy skutečnosti, snů, mrtvých a halucinací, nakonec se ale příběh pěkně rozjede a mílovými kroky směřuje ke šťastnému konci. Jedna z nejhezčích scén je asi ta s piánem... ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Pokračování již tak průměrného snímku dopadlo, tak jak asi každý očekával. Tedy béčkově až to pěkné není. Scénář má sice své světlé momenty, ale to neplatí o režisérovi a střihu. O Lussierových kvalitách nejlépe vypovídá jeho utkvělá představa, že když je nějaká scéna dražší, tak je škoda pustit ji jen jednou. Obvzláště padající piano je "zážitek". Obsazení je děsné a nic na tom nemění ani zoufale se snažící Fillion. Mohl to být solidní průměr, jenže to by tam nesměla být závěrečná čtvrthodina, která je těžce mimo. ()

tommco 

všetky recenzie používateľa

Hlavnému protagonistovi na začiatku zastrelí chlapík za podivných okolností manželku a syna a potom obráti zbraň proti sebe. Zdrvený manžel a otec sa pokúsi o samovraždu, ale privodí si iba stav klinickej smrti a nakoniec prežije. Potom sa začína asi polhodinový úsek doslova prepchatý rôznymi vidinami a mysterióznymi prvkami, medzi ktoré patrí aj podivná žiara okolo niektorých ľudí. Keď už ma táto primitívne jednoduchá línia filmu začala štvať, dostal som ďalšiu ranu - Abe Dale si uvedomí že žiaru vidí okolo ľudí, ktorých čaká čoskoro smrť (mimochodom takýchto stretá na ulici desiatky). V tejto chvíli sa film začne extrémne podobať na supemana (už chýba iba kostým) a chlapík zachraňuje jednu obeť za druhou. Zvláštne, že vidí skoro samých mladíkov, ktorých čaká tragická smrť a nikoho takého, koho zabije choroba. Jedna z jeho zachránených obetí je navyše atraktívna zdravotníčka, ktorá je neuveriteľnou zhodou okolností už vdova a začne sa rysovať ľúbostný románik. Ako vyústenie tejto kraviny očakávam svadbu. V tejto chvíli sa môj prst začína približovať k tlačítku "off" na TV ovládači. Po asi 3/4hodine sa však film zvrtne do oveľa zaujímavejšej roviny a podľa mňa sa ho oplatí dopozerať, aj keď úplný konec je gýč. Je možné, že druhá polovica filmu ma uspokojila iba preto, že po zhliadnutí tej prvej som od toho už absolútne nič neočakával, ale rozhodol som sa dať zatiaľ slabé 3*. 50% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (3)

  • V čase 21:12 je vidět na zdi plakát k filmu Věc (1982). (Korbitch)
  • Z rozpočtu 10 000 000 amerických dolarů se do roku 2008 tvůrcům podařilo vydělat jen 8 milionů. (Terva)
  • Film soutěžil o cenu Saturn v kategorii nejlepší DVD vydání. (Terva)

Reklama

Reklama