Reklama

Reklama

Divácky megaúspešné ťaženie zvieratiek z newyorskej ZOO - tučniakov, kráľa lemurov Juliana a hlavne kvarteta zvieratiek Alexa, Martyho, Melmana a Glorie sa vracia v skvelom animovanom filme plnom situačnej komiky, ktorá je mimoriadne príťažlivá pre všetky vekove kategórie divákov. Partia zvieratiek sa chce tentokrát vrátiť z Madagaskaru späť do svojej ZOO pomocou havarovaného lietadla. Nikto ale netuší, že lietadlo havaruje druhý krát a to v Afrike... (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (737)

lamps 

všetky recenzie používateľa

O něco lepší a vtipnější než jednička. Příběh zůstal hodně dětinský, a přestože přibyla spousta nových postav, tahuny dál s přehledem zůstávají původní čtyřka a především tučňáci, z nichž se vyklubali skuteční mistři vedlejších rolí. A navíc to chtě nechtě vypadá jako nehorázná vykrádačka Lvího krále, což zamrzí hlavně s ohledem na to, že Lví král se sledoval daleko příjemněji a měl i dospělým hodně co říci... To Madagaskar nemůže v žádném případě. 60% ()

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Docela se mi chce dát čtvrtou hvězdu a to jedničku skoro nesnášim. Hodně příjemný překvapení, u kterýho je největšim kladem, že se v něm pořád (ale opravdu POŘÁD) něco děje a že neuvěřitelně rychle uteče, takže na snesitelné ploše hoďky a půl ani nedostane šanci nudit. Tučňáci a ty dva maníci z Madagaskaru na hrad! ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Čo by si urobil ty, ak by ti ostávali posledné dva dni života?" - "Naučil by som sa poriadne hvízdať alebo obsadil susedné štáty a zaviedol v nich vlastnú ideológiu." Strašná šupa. Najlepší diel trilógie. Jednotka bola blbosť a hoci sa trojka snažila kráčať v stopách dvojky, nemala na ňu. Čiže naozaj máme dočinenia s najvydarenejším dielom. Dvojka kašle na logiku a stáva sa sériou miestami takmer až pozoruhodných vtipov (tučniaky študujú mimoriadne odborný výkres meganáročnej stavby, na čo sa veliteľ pochybovačne spýta "Ste si istý, že to bude lietať, Kowalski?", na čo Kowalski odpovie "Áno, len toto urobíme takto a toto takto", párkrát výkres preloží do tvaru lietadielka a hodí ho). Fóriky sa definitívne odtŕhajú od reality, takže je v nich možné všetko (bitky s maniakálnou babičkou, žralok, odborárske opice). Prospela tiež zmena prostredia, keď nudnú newyorskú ZOO resp. nudný Madagascar vystriedala pestrofarebná, veselá a bláznivá Afrika. Tá umožňuje doteraz nezaujímavým štyrom hrdinom (lev, zebra, hroch a žirafa) "naplno prepuknúť". Prvé dve časti MADAGASCARU sú totiž paradoxne známe tým, že (mala to aj DOBA ĽADOVÁ) hlavní hrdinovia sú slabí, kým šialené podporné postavičky fantastické. Vďaka Afrike tentokrát ale šťavu získali aj hlavní hrdinovia (lev je až teraz konečne poriadny gay, zebra rieši existenciálne problémy "Musíš uznať, že ste si dosť podobní..."). Plný drajv snímka však získava zasa až nástupom "vedľajších" postáv, či už sa jedná o párik vychcaných odborárskych opíc ("Chcete, aby tieto fotky poletovali naprieč savanou?"), samozrejme fenomenálnych tučniakov ("Hlásenie!" - "Stratili sme dvoch pasažierov." - "To nestojí za reč."), alebo o maličkého Morta, ktorý je zo všetkého vždy pokakaný a tak naňho tvorcovia v dvojke poštvali gigantického žraloka (!!!). ()

KarelR 

všetky recenzie používateľa

Jednička je utahaná nuda, ve který rulujou akorát tučňáci a Morris, ale dvojka je na tom překvapivě líp. Díky nárůstu počtu dějových linek se nestihnete nudit, protože se pořád něco děje, ultimátní gagy by se tu našly taky ("nečekaně" je mají většinou na svědomí tučňáci nebo Morris...), animace konečně nestojí za houby a i ta hudba je fajn, přestože Zimmer vykradl snad všechno od Lawrence z Arábie po Transformers. Druhý Madagaskar je tak ideální zábavou pro celou rodinu, která v sobě skrývá i špetku guilty potenciálu pro ostatní, protože jakmile se přenesete přes to neustálé dávkování životních mouder, zbyde vám fajn průměr, jenž bych si někdy v budoucnu možná neodmítl oživit. Teda jestli do té doby neonemocním a nebudu muset jít umřít do jámy... :-) ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia v DreamWorks si zrejme uvedomili, čo na ľudí zaberá, preto dostali väčší priestor tučniacki gangstri, lemuri, dokonca stará babka z New Yorku, ktorá sa v jednotke moc neobjavila, ale teraz to tu levom pekne nakladá. No nič, spád to má, humor funguje na dospelích aj deti, takto to má byť aby dielko pobavilo a zarobilo. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (20)

  • Film je věnován Berniemu Macovi (Zuba), pro kterého to byla poslední příležitost k propůjčení hlasu animovanému filmu. Zemřel v srpnu 2008. (HellFire)
  • Bezpečnostní projev, který má tučňák na palubě letadla, je ten samý, jaký říká krysa kuřatům ve Slepičím úletu (2000). (HappySmile)

Reklama

Reklama