Reklama

Reklama

Divácky megaúspešné ťaženie zvieratiek z newyorskej ZOO - tučniakov, kráľa lemurov Juliana a hlavne kvarteta zvieratiek Alexa, Martyho, Melmana a Glorie sa vracia v skvelom animovanom filme plnom situačnej komiky, ktorá je mimoriadne príťažlivá pre všetky vekove kategórie divákov. Partia zvieratiek sa chce tentokrát vrátiť z Madagaskaru späť do svojej ZOO pomocou havarovaného lietadla. Nikto ale netuší, že lietadlo havaruje druhý krát a to v Afrike... (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (737)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Zatímco první díl se aspoň snažil předstírat, že řeší nějaké vážné záležitosti (vztah predátor versus kořist), druhý díl už jen nezávazně blbne. Je tu pár slušných fórků (většinou jsou u nich opět tučňáci), ale také spousta vyloženě pitomých (cokoli se žralokem). Nedaří se mi chápat, co žene davy lidí na tuhle tupou vegetariánskou komedii, ve které je nejnebezpečnějším tvorem newyorská důchodkyně (50%). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Čo by si urobil ty, ak by ti ostávali posledné dva dni života?" - "Naučil by som sa poriadne hvízdať alebo obsadil susedné štáty a zaviedol v nich vlastnú ideológiu." Strašná šupa. Najlepší diel trilógie. Jednotka bola blbosť a hoci sa trojka snažila kráčať v stopách dvojky, nemala na ňu. Čiže naozaj máme dočinenia s najvydarenejším dielom. Dvojka kašle na logiku a stáva sa sériou miestami takmer až pozoruhodných vtipov (tučniaky študujú mimoriadne odborný výkres meganáročnej stavby, na čo sa veliteľ pochybovačne spýta "Ste si istý, že to bude lietať, Kowalski?", na čo Kowalski odpovie "Áno, len toto urobíme takto a toto takto", párkrát výkres preloží do tvaru lietadielka a hodí ho). Fóriky sa definitívne odtŕhajú od reality, takže je v nich možné všetko (bitky s maniakálnou babičkou, žralok, odborárske opice). Prospela tiež zmena prostredia, keď nudnú newyorskú ZOO resp. nudný Madagascar vystriedala pestrofarebná, veselá a bláznivá Afrika. Tá umožňuje doteraz nezaujímavým štyrom hrdinom (lev, zebra, hroch a žirafa) "naplno prepuknúť". Prvé dve časti MADAGASCARU sú totiž paradoxne známe tým, že (mala to aj DOBA ĽADOVÁ) hlavní hrdinovia sú slabí, kým šialené podporné postavičky fantastické. Vďaka Afrike tentokrát ale šťavu získali aj hlavní hrdinovia (lev je až teraz konečne poriadny gay, zebra rieši existenciálne problémy "Musíš uznať, že ste si dosť podobní..."). Plný drajv snímka však získava zasa až nástupom "vedľajších" postáv, či už sa jedná o párik vychcaných odborárskych opíc ("Chcete, aby tieto fotky poletovali naprieč savanou?"), samozrejme fenomenálnych tučniakov ("Hlásenie!" - "Stratili sme dvoch pasažierov." - "To nestojí za reč."), alebo o maličkého Morta, ktorý je zo všetkého vždy pokakaný a tak naňho tvorcovia v dvojke poštvali gigantického žraloka (!!!). ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $150miliónovTržby USA $180,010,950Tržby Celosvetovo $603,900,344Tržby za predaj DVD v USA $110,843,814 //počet predaných kusov 8,073,708║ Tak a prišla opäť bžunda ako sa patrí, celý team zvierat na čele s tučniakmi boduje a zabával plné kino(prevažne detí) do popukania, ja som si to užil o niečo viac než prvý diel aj keď tento má o niečo ešte jednoduchší príbeh. Aj keď teda príbeh bol jednoduchý našlo sa tam pár škuliniek pre využitie a začlenenie niekoľkých trefných názorov na dnešný svet a treba upozorniť že dosť sa tvorcovia trafili, deti určite moc nepochopia tento ich zámer ale ostatný postarší sa určite zamyslia nad výpoveďou dialógov kreslených postavičiek a dajú týmto načrtnutým témam za pravdu, rovnako tak potešia odozvy na staršie filmy a k tomu už nehovoriac návrat starenky čo nemá rada mačičky. Začínam byť opäť fanúšik DreamWorksu, pokiaľ budú každý rok púšťať do kín také komické pikošky ako bola tohto ročná Kung Fu Panda a tento Madagascar 2, také omyly ako bol Shrek 3 nech radšej nechajú už na pokoji. /videl v kine 2x: 90%/ ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Docela příjemná zábava, dětem se to bude líbit na 100%. Já sám jsem se bavil docela dobře, což jsem nečekal, některé momenty byly výborné, jiné průměrné. Díky velkému množství postav si tam každý divák najde něco, co ho zaujme, zároveň ale právě velké množství postav působí určitou rozříštěnost děje. Výhodou je krátká stopáž, za 90 minut tempo skoro ani na chvíli nepoleví, takže jsem se ani chvíli nenudil. Na druhou stranu jsem pořád čekal, kdy se to pořádně rozjede, a najednou byly závěrečný titulky. Jo a taky je na filmu vidět, jak moc vykrádá některé své kolegy. Ale to mě tak netrápí. Shrnul bych to tak, že je to blbůstka, která ale pobaví a dospělí ji jako doprovod menších dětí v pohodě zkousnou. Škoda, že jsem viděl dabovanou verzi:( PS: Pokud tomuhle někdo dá 2 hvězdičky (nebo míň) a vytkne tomu špatnou animaci, co dá asi Kozímu příběhu?:D ()

Blizzard 

všetky recenzie používateľa

Hezký rozjezd, výraznější momenty jako je pád letadla nebo tučňáci kradoucí auto mají v tomto snímku bohužel minoritní podíl. Většina příběhu se motá jen kolem návratu ztraceného "krále" džungle a jeho strastí, který bych ale v klidu vynechal. Tučňáci, Gloria, Moto Moto, lemuři a stará babka nakopávající všem zadek, to je ta zábavnější část druhého pokračování Madagascaru. Vizuálně je film na dobré úrovni, alespoň pokud si odmyslíte druhové klony zvířat, pozadí Afriky a podání barev je ale kvalitní. Hans Zimmer a jeho poskládaný úvodní motiv z jiných filmů je sice fajn, ale klonovat ho do dalších částí s drobnými úpravami již nemusel. M2 je místy zábavný, avšak zapomenutelný animák s neatraktivním příběhem, který stojí za vidění jen díky několika málo zvířecím postavám, tedy pokud nejste zrovna milovníky celé zoo, pak se vám bude jistě líbit celý. Pokladničky ale naplnil více než dostatečně a tak bych se nedivil, kdyby byla jeho třetí část již na cestě. (6/10) ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (20)

  • V Severní Koreji byl film po dlouhou dobu zakázaný, protože podle tamního režimu naváděl k emigraci (T081)
  • Film je věnován Berniemu Macovi (Zuba), pro kterého to byla poslední příležitost k propůjčení hlasu animovanému filmu. Zemřel v srpnu 2008. (HellFire)

Reklama

Reklama