Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

Beaumont07 

všetky recenzie používateľa

Ale no ták, veď tento bol dosť vydarený...ale vážne, v porovnaní s idiotinami ako Kutyl s.r.o a všetkými slovenskými telenovelami bol toto fakt pozerateľný seriál, ktorého epizódky ma väčšinou celkom slušne zabavili a udržali moju pozornosť po celý čas. Neberiem Susedov ako pokračovanie Uragánu, ale ako mimoriadne odľahčený slovenský sitcom, s miestami výborným scenárom a vždy skvelým Marcinom. ()

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Absolútne nechápem ako toto môže niekto pozerať, po vydarenom Uragána natočili tupú Maďarskú propagandu, s ako že výborne hláskujúcu Viki Rákovu, pchaaa, na to sa nedá pozerať, dialógy a ich herecký prejav je pod úroveň ale aspoň že to baví celý Zamerikazovaný Slovenský národ. Kam sa takto asi dostaneme. Najotravnejší seriál! ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Výborná slovenská situačná komédia o susedských vzťahoch a nielen o nich. Dôkaz, že o dobrú zábavu sa dokáže postarať len štvorica hercov. Každá jedna časť bola o niečom inom. Bolo tu mnoho zábavných scén, ktoré prekypovali humorom. Sledovaním tohto sitcomu sa asi každý divák vedel pobaviť a uvoľniť, veľká škoda že jeho nakrúcanie bolo predčasne ukončené a po ňom nasledovali už len typické slovenské nudné seriály. Pri tomto sitcome som dokonca jeden rok strávil Vianoce aj Silvestra, kedže boli týmto sviatkom venované nejaké časti. Bol to jeden z prvých poriadnych sitcomov na Slovensku, ak nie prvý. Posledný určite. ()

kebom odpad!

všetky recenzie používateľa

Neposudzoval by som tento seriál tak, že má byť odrazom slovenského humoru. Podobné "vtipy" sú úspešné iba u vrstvy nenáročných divákov, ktorí sa smejú aj slovu "zadok". Je mi len ľúto, že sa tu dokáže niekto takto zhadzovať - herci, účinkujúci a hlavne diváci. Ak toto je súčasný slovenský humor, tak sme sa dostali na úroveň zábavy v krajinách tretieho sveta (tuším "rozvojové" sa už nepoužíva, lebo sa nikdy nerozvinuli). ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Po Uragáne a Hurikáne prišli Susedia, ktorí boli ešte väčším úspechom. Dnes síce viacerí pravdu nepriznajú, ale osobne si pamätám že Susedov v čase vysielania sledovali takmer úplne všetci a všetci sa na nich bavili. A podľa mňa zaslúžene. Humor bol jednoduchý( kombinácia slovných skomolenín Lászla a Ildikó a situačného humoru) no funkčný a istým spôsobom sa v ňom veľmi trefne zobrazovala aj povaha všetkých nás a typických kamarátskych/susedských situácií a konfliktov. Navyše, v tej dobe bol žáner sitkom v slovenských televíziách úplne novým pojmom a Susedia dodnes predstavujú to najlepšie čo u nás v tomto žánri vzniklo. Prvé 3 série zostanú u mňa navždy zapísané ako kultová záležitosť na ktorú nedám dopustiť a ani dlho chcený a očakávaný návrat nedopadol podľa mňa zle. Chyba bola jedine v tom, že seriál sa po X dieloch vôbec nikam nepohol a ja osobne som sa opakujúceho sa humoru až prekvapivo rýchlo prejedol.  I tak však 5* z nostalgie a úcty k prvým 3 sériám nechávam. V tých časoch ma František,Žužu,Ildikó,Lászlo a Marta Sladká vedeli zaručene pobaviť. 100% ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (191)

  • V epizodě jsou zmíněni fotbalisté Luka Modrić a Mario Mandžukić, dále pak tenista Novak Djoković. (Zix.)
  • Prvú epizódu po desaťročnej prestávke si v pondelok 1.1.2018 nenechalo ujsť 1 056 000 divákov vo veku nad 12 rokov. V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahla extrémne vysoký rating 22,8%, aj trhový podiel 45,1%. V oboch hlavných cieľových skupinách šlo o vôbec najsledovanejší program na televíznom trhu od hokejových majstrovstiev sveta v roku 2016. (WalterIK7)

Reklama

Reklama