Reklama

Reklama

Pol roka po biologickej katastrofe, ktorá zabila 99% obyvateľov Británie, armáda vyhlási, že boj s vírusom úspešne vyhrala, takže utečenci sa môžu vrátiť a začať s obnovou krajiny. Patrí k nim aj Don Harris so svojou ženou Alicou a dvoma deťmi, ktorí nákazu prežili. Nikto však netuší, že vírus nebol zničený úplne... (TV JOJ)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (720)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Murphy: 1. Cottage Attack [2:34] ,2. 28 Theme [3:31] ,3. Welcome to Britain [2:25] ,4. Firebombing London [2:35] ,5. London Deserted [2:23] ,6. Kiss of Death [2:52] ,7. Scooter Through London [3:16] ,8. Going Home [2:37] ,9. Alice Is Alive! [2:23] ,10. Don Abandons Alice [2:57] ,11. Night Watch [1:56] ,12. Go Go Go [2:10] ,13. Code Red [2:30] ,14. Walk To Regents Park [2:53] ,15. Outbreak [3:06] ,16. Crowd Break Out [1:49] ,17. The Depot [3:17] ,18. Helicopter Mayhem [4:27] ,19. Andy's Theme [1:53] ,20. Underground [3:35] ,21. Leaving England [2:37] ,22. Hymn To England [2:38] ,23. John Murphy Interview [13:08], ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $15miliónovTržby USA $28,638,916Tržby Celosvetovo $64,238,280▐ Tržby za predaj DVD v USA $32,486,459 //počet predaných kusov 1,631,764║ Režisér Juan Carlos Fresnadillo natočil v celku podarené pokračovanie, tiež s počiatku budujúce zaujímavý príbeh, keď sa začína budovať nový systém vo vyľudnenom meste, vo vyhradenom a vojakmi stráženom Districte 1... , pohľady na ľudoprázdne mesto vypadá úzkostlivo a beznádejne, lenže ak sa potom príbeh pustí opäť do zbesilej naháňačky zombii po nenakazených ľuďoch, neponúkne nám nič nové než každým ďalším momentom budujúce sa klišé, čo vyznie tematický už zbytočne tuctovo, dej je postavený na nevýraznej jednoduchosti a predvídateľnosti. Nuž zamrazí to, lebo mohlo sa v deji viac experimentovať iným smerom a nie len väčšinu deju vystužiť už niekoľkokrát videnou naháňačkou, ďalej v určitých bodoch to vyznie ako kópia Romerovho nedávneho filmu Krajina mŕtvych(2005). Rozsekanie zombíkov vrtuľou vrtuľníka tu už bolo tiež a presne v nedávnom Planet terror, tam to vyznelo pre parodovaný príbeh fajn ale tu nikoli, nad nezmyselným prevedením nevyplávajúcim z deja to nemôže ináč ani vyznieť len s pousmiatym. "Potenciál to jednoznačne malo ale opäť zlyhala nápaditosť a prišlo len uspokojenie s dejového kopírovania iných filmov." /60%/ ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jako cekal jsem vic, ne ze bych byl vylozene zklamanej, ale film trpi klasickejma problemama hororu. Zacatek me navnadil, ta uvodni akce s nakazenejma byla totiz fakt libova. Jenze pak je 45 minut kecani, zabery na opusteny mesto a podobne a krome par drobnosti se nic moc nedeje. Pak se rozjede zaverecna pulhodinka, ktera spis pripomina akcni film. Ale celkove je ve filmu par slusnejch lekacek, atmosfera dobra, ale ne nak zvlast hororova, spis to bylo napinavy. No a kdyz dojde na nakazeny, tak to je fakt masakr, reziser nakou tu krev neresi, takze to lita vsude (vrtulnik rulez) a je to fakt rychly, brutalni a smrtici. Bohuzel taky trochu zmateny. Potesil me Robert Carlyle, netusil jsem, ze tu hraje, akorat me sralo to neustaly cpani otce do deje, to bylo fakt opruz. Celkove se jedna o dost krvavej a napinavej horurek s dobrou hudbou, ale stejne to na vic nez slabsi 4* nebude. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Jeden slušný hudobný motív, tona filmových klišé a zbierka morbídností. Sorry ak strácam nadhľad - veď ide o zombie horor - ale cítila som sa ako po dvoch hodinách sledovania správ z Blízkeho východu. Väčšina filmu je vyplnená zábermi na rozstrieľaných, roztrhaných, posekaných, horiacich a inak umierajúcich či už mŕtvych ľudí... jednoducho ma to po čase prestalo baviť. Všetko ostatné išlo stále viac na druhú koľaj a tak vo mne tá samoúčelná "řežba" vyvolala dojem, že nikto by neutrpel, keby tento film nevznikol. Náplňou je to nakoniec presne to isté, čo už tu bolo stokrát. Ešte aj tých pár "akože inovatívnych" prvkov bolo vykradnutých. A našliapnuť si v závere už aj tak zbytočného pokračovania ešte na trojku - tomu hovorím trápny optimizmus! Súhlasím s Adrianom aj Monologom. ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Robert Carlyle jako člověk milující, ale přesto se silným pudem sebezáchovy a tedy schopen obětovat tu nejbližší osobu (konečně někdo, kdo se zachoval lidsky) ve velmi dobrém příběhu, kde jde ze zombíků skutečný strach, protože to jsou potvory zatraceně rychlé a krvelačné. To vše umocněno výbornou hudbou a slušnými herci a tak mi k dokonalosti chyběla jen poměrně nepřehledná akce. Mimochodem ať se mi nikdo nediví, že jsem těm povedeným dětem zrovna nefandila. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (20)

  • Danny Boyle, režisér originálu O 28 dní... (2002), ktorý v roku 2002 spolu s Resident Evil nanovo nakopol divácky záujem o zombícke krváky, odmietol pokračovať ako režisér, ale zostal aspoň v úlohe producenta. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (viac)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (viac)

Reklama

Reklama