Reklama

Reklama

Horton je celkom normálny slon v dobrej fyzickej i psychickej kondícii, a tak ho celkom prekvapí, keď mu pod nos spadne smietka, ktorá rozpráva. Celkom logicky sa domnieva, že chyba, teda vlastne hlasy, väzí v jeho hlave a jednoducho sa zbláznil. Lenže Horton sa nezbláznil a tá smietka naozaj hovorí. Je v nej totiž ukryté malé mestečko Kdosice, v ktorom žijú malí Kdovíci. Medzi nimi aj Starosta – zaslúžilý obyvateľ, ktorý má niekoľko desiatok dcér, spokojný život a pred sebou veľkolepú oslavu storočnice svojho mestečka. A je tiež jediný, ktorý počuje Hortona. Aj Starosta si najskôr myslí, že mu preskočilo, ale našťastie mu včas dôjde, že neblázni a že Kdosice sú vo vážnom ohrození. Dostali sa totiž zo svojho starého a bezpečného úkrytu a ich osud teraz závisí od toho, či sa Hortonovi podarí Kdovíkom pomôcť s hľadaním nového domova. Horton je však trochu zmätkár a zo svojich nových kamarátov má takú obrovskú radosť, že sa o ňu rýchlo podelí s ostatnými zvieratkami zo svojho pralesa. Nikto mu to samozrejme neverí. Dokonca aj Klokanica to berie ako neprípustné správanie a zásah do dobrých mravov. Hortonovo „šialenstvo“ ju natoľko naštve, že sa rozhodne ďatelinový kvietok, na ktorom je smietka s Kdosicami, za pomoci zlého supa Vlada zničiť. Hortonovo dobrodružstvo sa začína... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (353)

packa odpad!

všetky recenzie používateľa

Fascinovaně zírám, jak tvůrcům animovaných filmů docházejí nápady a berou zavděk i úplně debilními náměty. Když k nim přimíchají tradiční koktejl z pitvořících zvířátek a absolutně průměrné animace, výsledkem je šlichta, která mě zase na dlouho vyléčila z touhy koukat na animáky jiných studií, než Pixaru. Dnes mám velmi špatnou náladu, chtěl jsem si ji vylepšit zábavným animákem, ale je mi ještě huř! ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Skrz-naskrz priemerný animák pri ktorom som mal po 50 minútach pocit, že ho sledujem už 2 hodiny. Množstvo banálnych a triviálnych vtipov ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Na druhej strane hudobná zložka a kamera si pochvalu zaslúžia, animácia však bola iba priemerná. Keby sa celý animák niesol v takom duchu ako v poslednej 10 minútovke hodnotenie mohlo byť oveľa vyššie. Veľká škoda takto premrhanej šance ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Další z řady tuctových nevýrazných animáků, které jsou určené hlavně těm nejmenším. Přitom samotný námět není vůbec špatný a dalo se to celé pojat celkem ujetě a originálně. To se ovšem po většinu stopáže nestalo a i když tam bylo pár takových ujetějších momentů a ten příběh byl svým způsobem originální, tak se z toho dalo vytěžit daleko víc. Chtělo to víc hlášek a vtipnějších scén, takhle je to značně nedodělaný, pro dospělé až nudný animák. Naštěstí je to aspoň krátký, ale to už jsou dneska ty animáky vlastně všechny. ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Chvilku mi trvalo, než jsem se definitivně rozhodl, jestli Hortona miluju nebo nenávidím, ale nakonec spíš to první. Je totiž krátký a nabušený, má Kdovíky, Svěráka jako vypravěče a nejlepší mostovou scénu od prvního Shreka, takže nestíhá nudit ani na vteřinku. A pokud ho někdy uvidím dvacetkrát jako Grinche, tak tam možná přihodím i tu pátou, protože na takových věcech se dá závislost vypěstovat až nečekaně lehce. 80 % ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

I přes svou krátkost mě tvůrci nedokázali okouzlit... po delší době animák s hlavními postavičkami, se kterými jsem příliš nesympatizoval a bylo mě jedno, jak film dopadne (i když jsem už při prvních minutách věděl jak dopadne). Vtipné a komické situace byly dělané spíše pro ty nejmenší, ale neříkám, že mě některé nepobavili, z té hromady pokusů se jich pár našlo, ale dá se převážně říci, že jsem se více nudil a pramálo bavil. Své fanoušky si Horton jistě najde, ale pro mě jsou mnohem lepší animáky, který si dám i několikrát za sebou radši než Hortona, na kterého si možná za pár let ani nevzpomenu, mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (7)

  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)

Súvisiace novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (viac)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (viac)

Reklama

Reklama