Reklama

Reklama

Taijó no uta

  • Japonsko タイヨウのうた (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Šestnásťročná Kaoru Amane (Yui) každé ráno pred východom slnka z okna sleduje autobusovú zastávku oproti cez cestu. Vždy sa tu zastaví vášnivý surfer Koji Fujishiro (Takasi Tsukamoto) predtým než odíde s priateľmi na pláž. Hoci Karou je do neho zamilovaná, nič viac nepodnikla. Nemôže. Trpí vzácnou alergickou chorobou pokožky a slnečné svetlo by ju zabilo. Ale raz sa náhodne stretnú v noci a preskočí medzi nimi iskra. Ale je vôbec možné skutočne ľúbiť niekoho s takou vážnou chorobou? (koba)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (35)

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Dívka kterou by zabily sluneční paprsky chodí ven za tmy a tráví osamělé noci s kytarou a svými písničkami. Ve dne se dívá z okna na protější autobusovou zastávku na jednoho chlapce, který se jí moc líbí. Seznámí se s ním, celou noc jsou spolu a ona zapomene na čas. Fuji ovšem netuší, že Kaoru je nemocná. Krásný a křehký příběh o lásce, který mi jen maličko pokazila hlavní představitelka (ty citové scény jí moc nešly). ()

jorgus 

všetky recenzie používateľa

prvni polovina filmu aspirovala na nejlepsi asijsky romanticky film, zejmena atmosfera pri poulicnich pisnickach byla dokonala...bohuze druha polovina nepatrne zvolnila, mozna i diky tomu ze se uz jelo podle ocekavaneho schematu..sice tento specificky scenar podle korejcu/japoncu mam hodne rad, ale chybi uz moment prekvapeni..na druhou stranu oni to maji tak uzasne zpracovany a co se tyce vyjadreni citu jsou o mile daleko za ostatnim svetem:)jasnych pet, ale nemohu si pomoci, mohlo to jit jeste vyse:) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

S japonskou teenagerskou romantikou nemám myslím dosiaľ žiadne skúsenosti, tak som ani poriadne nevedel čo čakať, ale asi som očakával jednoducho len niečo viac, ako vkusnú teenagerskú romantiku so smutnou zápletkou. Máme tu ale veľmi originálny námet, ktorý poskytuje príležitosť pre zopár zaujímavých nočných scén a aj sme sa ich dočkali. Paradoxne najviac emócií ale tvorcovia vyždímajú z dennej návštevy pláže. Herci sú sympatickí, hrajú príjemne civilne, vyššiemu hodnoteniu mi ale bráni vlezlá ústredná pieseň. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladom dievčati trpiacim vzácnou chorobou, alergiou na slnečné svetlo, ktoré by ju vo väčšej dávke zabilo a tak žije opačným životom, cez deň doma odpočíva a v noci vychádza von, aby sa mohla venovať svojej najväčšej záľube, spevu a hraniu na gitare, čomu sa jej rodina plne prispôsobila. Lenže okrem najlepšej kamarátky kvôli tomu nemá žiadny kontakt s rovesníkmi, čo ju veľmi mrzí a hlavne preto, že sa platonicky zamilovala do mladíka, ktorého vidí každé ráno z okna. Ale raz sa jej s ním podarí zoznámiť a on jej lásku opätuje, lenže jej choroba im prináša množstvo komplikácií. So spracovaním som dosť spokojný, už úvodná sekvencia pôsobí perfektným dojmom, no jej úroveň sa väčšinu času udržať nedarí, čo ma samozrejme trochu mrzí. Často sa tu striedajú kvalitatívne dosť odlišné časti, pod priemer to našťastie neklesne ani raz, ale nájde sa tu viacero scén, ktoré ma skutočne nadchli a kľudne ich označím za nezabudnuteľné, napríklad beh pred východom slnka, prvé hranie na verejnosti, alebo aj celá záverečná sekvencia, toto sú perfektné scény, bavilo ma aj celé to spolužitie s rodinou a priateľkou, ktorí sa jej museli prispôsobiť, no zároveň mi to niekedy prišlo aj také vlažnejšie, bez silnejšieho náboja a napríklad také zoznámenie, na ktoré som bol zvedavý sa moc nevydarilo. Ale celkovo prevládajú veľmi dobré pocity a aj tá romantika je celkom slušná. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce hlavné duo moc hereckých schopností viditeľne nemá, ale hlavná hrdinka Yui tu aj tak vyžaruje také príjemné čaro, získala si ma okamžite, jej priateľ má síce pár horších chvíľ, ale väčšinu času je bez problémov a bavili ma aj všetky výrazné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú výborné, pár prvkov sa ešte dalo doladiť, ale aj tak mi to príde ako veľmi výrazný žánrový nadpriemer. A veľkú chválu si zaslúži aj hudba, tá je vynikajúca. Keby si celý film udržal úroveň svojich najlepších scén, tak by v rámci žánru patril medzi špičku, ale aj tak som veľmi spokojný, výborná zápletka, sympatickí herci, skvelá réžia a perfektná hudba, veľmi príjemný zážitok. 81% ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Dej je veľmi predvídateľný a ako sa vlastne skončí je jasné už od začiatku, k tomu je film veľmi zdĺhavý a je tam zopár nudnejších pasáží. Príbeh je ale nádherný a nájde sa tam viacero momentov, ktoré dojmú, za čo môže najmä skvelá hudba (dosť pravdepodobne najväčšie pozitívum na filme). Niektoré veci však mohli byť lepšie spracované, scenáristicky mi to veľmi nesadlo a trochu to kazí aj spomínaná dĺžka (skrátiť to o nejakých 15 minút by podľa mňa nezaškodilo), no stále som spokojný a minimálne za tú hudbu by som dal pokojne aj vyššie hodnotenie. Silné tri. ()

Galéria (31)

Reklama

Reklama