Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shoot 'Em Up je divoký thriller plný čierneho humoru, prinášajúci hodinu a pol čistej akčnej zábavy, ktorá sa začne už pred úvodnými titulkami a do úplného konca nepoľaví. Pán Smith (Clive Owen) je najnaštvanejší drsňák na svete. Ani sám nevie ako, no zrazu sa ocitne v situácii, kedy musí ochrániť tú najnevinnejšiu vec zo všetkých – novorodenca. Dieťa, ktorému Smith uprostred prestrelky pomôže na svet je terčom útokov nekonečného prúdu zabijakov, ktorých vedie záhadný pán Hertz (Paul Giamatti). Uprostred spŕšky guliek a zoči-voči každej možnej permutácii prestrelky, akú si len dokážete predstaviť, nájde Smith neobvyklého spojenca – prostitútku DQ (Monica Bellucci). Aby žiaden člen tejto zvláštnej rodiny neskončil na nesprávnej strane guľky, musí Smith čo najskôr vyriešiť záhadu, prečo chce niekto zabiť nevinné dieťa... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (922)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Hodně nabušený akční film, u kterého jsem měl ale bohužel pocit, že mu vše ostatní kromě sexy akce chybí. Nápady v těchto akčních scénách jsou ale tak fikaně zpracované a tak neuvěřitelně cool, že konečné hodnocení nemůže být kvůli plochým charakterům, trapným dialogům a dírám ve scénáři nijak výrazně postihnuto. Prostě radost pohledět, ale to je vše (dobře, Owen zase tak hrozný není). ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $39miliónovTržby USA $12,807,139Tržby Celosvetovo $26,820,641Tržby za predaj DVD v USA $15,230,280 //počet predaných kusov 834,968„Takáto akčná vychytávka toho naj čo tento žáner ponúka tu už dávno nebola! Dokonca aj tohtoročná Smrtonosná pasca 4 sa pri tomto zbesylom pekle dostáva do tieňa a to tam nemusia byť ani žiadne veľké výbuchy, v tomto príbehu postačí aj riadna tendencia guliek a hlášok.“ _Režisér Michael Davis ako skoro absolútny nováčik medzi režisérskou elitou v akčných filmoch, dokázal ako málokto svojím akčným debutom uspieť na plnej čiare. Na tento strhujúci odpich čo nám pripravil sa musel fakt dosť dlho pripravovať alebo skôr mu to muselo dlho trvať dokým sa mu to rozležalo v hlave. Aj keď niektoré scénky by sa dali porovnať alebo aspoň s určitým základom sú podobné tými s filmov ako Mission:Imposible:2, Smrtonosná pasca ale aj napríklad Agent bez minulosti – podľa toho je vidieť, odkiaľ bral inšpiráciu pre svoj scenár. Na jeho šťastie zbytočne nekopíruje detailne tieto scénky, v tomto filme sa snaží ísť s tými scénkami až za možnosti tých predošlých a dokáže ich tak okoreniť ľahkosťou prevedenia, že ani nad jednou neohrnieme nosom a užijeme si ich dokonca aj s odľahčením úsmevom. Proste túto akčnú jazdu si treba užiť a nie zbytočne rozmýšľať nad nejakou logikou, lebo je to len film kde reálnosť skoro neexistuje. „Konečne film v štýle starých dobrých akčných prestreliek ako sme mohli kedysi vídavať od Johna Woo.“ _Herecké obsadenie je vedené hlavne v tejto úlohe neomylným hercom ako Clive Owen v podaní pána Smitha, podobnosť s filmom Pán a Pani Smith nemusí byť zrovna náhodná, určite si nejaký podklad berie aj z tamtoho mierne prehnaného deja, tam prehnanosť vrcholí hlavne na konci filmu pri prestrelke v supermarkete ... pokiaľ v Shoot Em Up sprevádza podobní náboj scénok po celý čas. Owen do svojej úlohy vniesol nepoddajnosť a drsnosť v ktorej by som si ho vedel predstaviť aj v úlohe Jamesa Bonda – v čo dúfam, že raz pri úlohe Bonda príde rad aj na ňho. Drsniackého bosa Hertza tú hrá Paul Giamatti a sekne mu tá postava, s chladným pohľadom a prízemnými odfrkmi sa táto jeho postava stáva zatiaľ jeho najzaujímavejšou v kariére, Monica Bellucci hrá sexicu Donnu Quintano sprevádzajúcu hlavného hrdinu na úteku a jej úlohou sa stáva ochrana a prevoz bábätka do bezpečia. /videl v kine 2x: 95%/ ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Utrhnuta over-the-edge zabava, ktora svoje maximum zdima na trailerovej ploche, ovsem na celovecernej stopazi je citit "unavu materialom", resp. koncept premrstenosti ad-absurdum sposobuje az prilisnu odtazitost od diania na platne. Zatial co v Crank mi tento styl nepirisel prepaleny za unosnu hranicu a i vdaka Stahamovi velmi vyhovoval, pri Shoot ´em up sterilna rezia / strih, kde akcne sekvencie svoje kvazi grady ziskavaju skor hudbou ako vizualom a suchy humor, frciaci po kvalitativnej drahe sinusoidy, prinasa sice slusne dekadentnu zabavu, ktora ovsem zacne vyprchavat skor ako sa rozbehnu podarene zaverecne titulky. [Kontrolna projekcia] ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

JSEŠ MRTVÁ DĚVKO by nikdo neměl říkat před drsným C.Owenem, zvlášť když jí mrkev. Ten totiž nesnáší 40ti letý kretény co nosí copánky, má porodní rychlokurz a je NEJNAŠTVANĚJŠÍ MUŽ NA SVĚTĚ….. PŘÍBĚH:****je jen jakousi zástěrkou pro tuny nábojů, spoustu zbraní a mrkve! Samozřejmě že funguje, stejně jako třeba u Ramba. Není to ovšem žádná bezduchá vyvražďovačka typu Semi eso. Tady je jasný od druhý minuty, že to bude zábava. Možná trochu úchylná, ale kdo je dneska normální. Nevzpomínám si, kdy jsem se naposledy tolik bavil!!!/ HUMOR:*****neskutečný ,,hlody“ mají základ v obyčejných situacích, ze kterých se stávají absurdní, plné černého humoru. Suchý hlášky a neskutečný věci, které nemůžu popsat, aby jste se měli nač těšit./ AKCE:*****připomnělo mi to podobnou akční jízdu – Kurýra. Ustřelit nohy stolu, aby se po něm dalo vyběhnout, přestřelky v zajímavých lokacích a vtipných situacích, střílí se i u porodu. Opravdu! Stále a pořád nové věci. A že pan Smith neumírá? To je přece dobře! Ke všemu hraje dost dobrá muzika (Nirvana, Motorhead, AC/DC….), co víc si přát?/ NAPĚTÍ:***ano, i když se jedná o banality – nijak se nepřeceňuje. Podobný asi jako když Vás chytne videohra…. P.S.: Jak myslíte, že se zde oddělí pupeční šňůra?... Ano! ()

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Jsem až šokován náhlým zjištěním, jak málo mi stačí k divácké spokojenosti. Šílený scénář dávající slovu 'prostoduchý' nový rozměr, amatéřinou zavánějící režie, sexy Monica Belucci a samozřejmě neprůstřelný Clive Owen - drsňák s mrkví proklatě nízko u pasu. Srovnávání Shoot 'Em Up s tvorbou Johna Woo by bylo bláznovství i kacířství v jednom. Michael Davis sice hong-kongského mistra akce občas cituje, ale rozhodně do filmu nevnáší ani kousek z jeho tradiční filmové koncepce, natož pak talentu. Sejmi je všechny patří do jednoho pytle spolu se zábavnými úlety typu Crank, tohoto svého konkurenta ovšem snímek překonává překvapivě z toho důvodu, že je ještě mnohem ulítlejší a lacinější. Davis chtěl stvořit kult za každou cenu a nijak ho v honbě za nucenou coolovosti netrápí nízká vizuální atraktivita přestřelek, jenž většinou sestávají se střídajících se záběrů na padající nepřátele a Cliva zuřivě mačkajícícho spoušt(ě). Poslat Shoot 'Em jedním vrzem do hlubin pekelných je snadné, já to ovšem nemám důvod dělat. Bavil jsem se u toho totiž náramně a jen racionální myšlení, jako vždy nahlížející na věc dost kriticky, mi nedovoluje vystřelit pro Shoot 'Em Up čtvrtou hvězdičku. V noci si asi nechám zdát o pokračování s nápaditější akcí a režií Edgara Wrighta... ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • V scénke, keď Smith (Clive Owen) skočil cez strešné okno do červeného BMW je vidieť, že to okno je veľké, avšak v ďalšom zábere, keď do BMW narazilo čierne auto, je už malé. (ČSFD)
  • První zbraň, kterou Smith použije, je Walter PPK, obvyklá zbraň Jamese Bonda. Když ji Smith uvidí, nazve ji "pěkným zmetkem". To je narážka na to, že Clive Owen byl zvažován pro roli Jamese Bonda, ale nakonec ji dostal Daniel Craig. (Morien)
  • Jedním ze zákazníků Moniky Bellucci je i chlapík v plenkách, který se od ní nechává kojit. Tato úchylka se jmenuje autopedofilie. (Siriuss)

Reklama

Reklama