Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shoot 'Em Up je divoký thriller plný čierneho humoru, prinášajúci hodinu a pol čistej akčnej zábavy, ktorá sa začne už pred úvodnými titulkami a do úplného konca nepoľaví. Pán Smith (Clive Owen) je najnaštvanejší drsňák na svete. Ani sám nevie ako, no zrazu sa ocitne v situácii, kedy musí ochrániť tú najnevinnejšiu vec zo všetkých – novorodenca. Dieťa, ktorému Smith uprostred prestrelky pomôže na svet je terčom útokov nekonečného prúdu zabijakov, ktorých vedie záhadný pán Hertz (Paul Giamatti). Uprostred spŕšky guliek a zoči-voči každej možnej permutácii prestrelky, akú si len dokážete predstaviť, nájde Smith neobvyklého spojenca – prostitútku DQ (Monica Bellucci). Aby žiaden člen tejto zvláštnej rodiny neskončil na nesprávnej strane guľky, musí Smith čo najskôr vyriešiť záhadu, prečo chce niekto zabiť nevinné dieťa... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (922)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Clive Owen v ultimátním nářezu, kde to dělá s jednou z nejkrásnějších ženských filmového plátna, hází vyšperkovanými hláškami na všechny strany a dobře mířenou zbraní i mrkví kosí zástupy "špinavých parchantů." Nemá smysl nimrat se v tom, že většina těch dechberoucích akčních scén by byla v reálu zcela jistě neproveditelných, stejně jako ohromující schopnosti hlavního hrdiny. Já si film maximálně užívala a byla jsem jeho zpracováním ohromena. Spousta akčních hrdinů vykuřuje jedno cigárko za druhým, v rychlosti upíjejí "příšerný" kafe z kelímku nebo žvýkají žvýkačky. Smith má pod oděvem vždy schovanou kvalitně vypěstovanou mrkev a dokáže s ní provádět věci nevídané. S tímto inovativním použitím pro mě mrkev dostává zcela nový význam. Jdu si taky chrupnout:) K dokonalému výsledku filmu vydatně pomáhá lavina famózních hlášek, spousta nápaditých momentů a ta správná metalová smršť, která dokonale zapadá do celého kontextu zbavování se armády protivníků, a následné spouště, která s jejich se zvyšujícím počtem a následnou likvidací vzniká. Strhující je scéna, kdy Clive sjíždí dolů uprostřed kulatého schodiště a za sjezdu odstraňuje množství maníků na schodech. Celá scéna za doprovodu mé oblíbené skladby od Motörhead - Ace Of Spades. Extrémně nářezové. Monica Bellucci byla sice opět k nakousnutí, ale, ať se snažila sebevíc, já měla oči jen pro Clivea:) "Víš, co nesnáším? Hloupé akční filmy, kde hrdina zavolá vždycky jen jednomu, který ho potom stejně zradí." ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá akčná komédia. Má pomerne dobrý príbeh o drsnom mužovi s tajomnou minulosťou, ktorý sa náhodou zapletie do pokusu zabijakov o vraždu tehotnej ženy, čo sa im aj podarí, ale dieťa prežije. A tak sa spojí so svojou známou, prostitútkou a spolu ho chcú ochrániť za každú cenu, ale stoja proti veľkému množstvu nepriateľov, keďže nešlo len o akciu niekoľkých gangsterov, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale siaha to až na najvyššie miesta. So spracovaním som spokojný, síce sa tu nájde pár situácií, ktoré ma až tak moc nebavili a o celkový príbeh tu zase ani až tak moc nejde, ale s tým nemám väčší problém, hlavne, že je to takmer celý čas nadmieru zábavná a nápaditá akčná jazda so zaujímavým hlavným hrdinom a množstvom výborných scén. Akcie je tu plno a v rámci svojej kategórie je výborná. Tvoria ju prakticky iba prestrelky, ktoré sú originálne, kvôli svojej extrémnosti aj mimoriadne zábavné, majú plno výborných nápadov a vynikajú mimoriadnym množstvom zabitých. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, prepadnutie hlavnej postavy v byte, automobilová naháňačka s perfektným ukončením, prestrelka behom zoskoku z lietadla, ale aj všetky ostatné, každá akcia dosiahuje vysokú úroveň zábavnosti. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Clive Owen v hlavnej úlohe, ktorý tu sadol skvelo, ale aj jeho postava je zaujímavo podaná, jeho zásadovosť alebo obľuba mrkiev to celé skvelo osviežia, zvyšné postavy sa mu už nemôžu priblížiť, ale nesklamal ma ani hlavný záporák Paul Giamatti, len mi moc nesadla Monica Belluci, práve scény, v ktorých bola najdôležitejšia boli tie jediné, ktoré ma nebavili. Réžia a technická stránka sú bez väčších problémov, síce tie niektoré efekty boli slabšie, ale na zábavnosti to nič neuberá. Určite si radšej pozriem nejaký vážnejšie podaný akčný film, ale medzi tými, ktoré sú zámerne hnané až do extrému patrí medzi tie najlepšie, vidno, že bol natočený hlavne kvôli nápaditým prestrelkám a to sa aj podarilo. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 75%. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Gigantickej mega akcni masakr. Uplynou zhruba dve minuty filmu a Owen ma uz na konte nakejch 10 mrtvol a to je teprv zacatek. Sice jsou ve filmu asi dve hluchy mista, ale 70 minut filmu je pekelne vostra akce, takze to vubec nevadi. Nejdriv to vypadalo, ze pribeh prakticky nebude, ale nakonec tvurci vymysleli celkem slusnej a na akcni film dostacujici. Co se tyce Owena, tak ten ve filmu dela tri veci, tvari se drsne, strily vsim, co ma po ruce a kdyz nema, tak vytahne mrkev a hazi pekne vostry hlasky. Giamatti sice tolik nerasi, ten spis hlaskuje, ale vypada jako spravnej psychous. A co se tyce samotny akce, bal jsem se, aby se to neopakovalo a nebylo to unavny, ale tvurci maj fakt skvely napady, takze kazda akce je originalni a cool a sem tam i solidne krvava, do toho sem tam naka kamerova vychytavka a pekne vostra hudba. Jeden z akcnich filmu roku. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Říká se, že nic se nemá přehánět. A v SEJMI JE VŠECHNY na tohle pořekadlo očividně zapoměli. Michael Davis měl dobré úmysly ale nedokázal z nich vytřískat nic víc než lehký nadprůměr. A to hlavně díky skvělým hercům, podařeným hláškám a novým neokoukaným nápadům. Možná kdyby to podle jeho scénáře natočil někdo jiný. Třeba takový... no já nevím... Míša Bayů? :) ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Neviem preco, ale pri tomto filme som zvazoval aj 3 hviezdicky, pretoze ma otravovala pri strelbach heavymetalova hudba, ale kedze sa mi ZASTAV A NEPREZIJES (2006) s Jasonom Stathamom tak moc pacil, tak radsej zostanem pri styroch. Sejmi je vsechny patri medzi brutalnu akcnu non-stop jazdu pre nenarocnych divakov, kde hlavne prestrelky idu totalne mimo realitu, ale na to sa treba vykaslat, pretoze reziser chce, aby sme sa na tom filme len bavili a ja som sa naozaj bavil. Clive Owen je nieco ako James Bond, vzdy vie dopredu, kam sa ma otocit, aby zastrelil protivnika a s mrkvami to tiez nemalo chybu a podobne je na tom aj slizky Paul Giamatti, ktoreho som si v takejto ulohe nevedel ani predstavit, kedze som ho spoznal skor z takych filmov, ako su BOKOVKA (2004) alebo ZENA VE VODE (2006)... 17.05.2010 _______ Clive Owen - (Smith) +++ Paul Giamatti - (Hertz) +++ Monica Bellucci - (Donna Quintano) +++ Stephen McHattie - (Hammerson) +++ Daniel Pilon - (Senátor Rutledge) +++ Ramona Pringle - (Matka dieťaťa) +++ Hudba: Paul Haslinger +++ ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • Clive Owen (Smith) rozhodně nebyl proslulý díky akčním rolím. V době premiéry filmu komentoval, co jej k účasti přesvědčilo: "Abych řekl pravdu, když jsem se o něm prvně dozvěděl, respektive když mi nastínili nabídku, říkal jsem si, že to nebude nic pro mě. Ale pak jsem si přečetl scénář a viděl jsem sedmnáctiminutový animovaný storyboard, kterým Michael přesvědčil producenty, a zavolal jsem svému agentovi: 'To je divoký! Jestli to ten chlap zvládne natočit, mohlo by to být něco mimořádného.' A pak jsem se s ním seznámil. Sedm let snil o tom, že tenhle film natočí. Měl rozmyšlenou každou drobnost, každý úhel kamery. Byl jako papiňák. Kdyby ten film ze sebe nedostal, tak by kurva vybouchnul. Nakonec mě přesvědčil, že to zvládne natočit." (NIRO)
  • Ve scéně,  vníž Smith (Clive Owen) říká, že Hertz (Paul Giamatti) už nemá náboje, protože má „šestiraňák“, je chybná, protože Hertz drží zbraň Desert Eagle ráže .50 AE, která je na 7 nábojů. (dc125)
  • Přestřelka ve volném pádu se natáčela celý týden, a to tak, že byl Clive Owen zavěšen do speciálních popruhů, ve kterých mohl dělat salta a točit se kolem své osy. To celé před zeleným pozadím. (Zeebonk)

Reklama

Reklama