Reklama

Reklama

Nočná mora

  • Slovensko Návrat (viac)
Trailer 2

Joannu Mills (Sarah Michelle Gellar) pronásledují děsivé vize o brutální vraždě mladé ženy zavražděné neznámým mužem. Některá tajemství však nelze pohřbít, přízraky nikdy nezemřou a vrahem může být i ona sama. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (62)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný hororový thriller. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá má už od detstva zvláštne a často desivé vízie z neznámeho prostredia, kde ju prenasleduje vrah, čo jej veľmi znepríjemňuje život a keď nájde stopu, že to prostredie skutočne existuje, rozhodne sa tam ísť, aby o svojich víziách zistila čo najviac. Spracovanie mohlo byť aj lepšie, ale aj takto som celkom spokojný, problémom je hlavne to, že táto zaujímavá tématika tu nedokáže výraznejšie upútať a dlhší čas sa moc nepohne z miesta, ale zase dej je aj tak pomerne zaujímavý, zaobišiel sa bez slabých miest, v poslednej tretine aj celkom slušne vygraduje a páči sa mi aj zaujímavá pointa. Ani tie hororovejšie ladené scény nie sú zlé, niekedy sú aj pomerne napínavé, ako naháňačky a následné ukrývania sa a občas sa nájdu aj niektoré zaujímavé momenty ako scéna so zrkadlom. Herecké obsadenie je na tom dobre, Sarah Michelle Gellar v hlavnej úlohe, zaujme aj Peter O'Brien, ale všetky postavy, ktoré majú nejaký priestor, pričom ich moc nie je sú na tom dobre. Réžia a technická stránka sú celkom vydarené, myslím, že s lepším scenárom by dokázali ešte o dosť viac. Podľa mňa je Nočná mora zbytočne podcenený film, nie je to žiadny hit, ale ako príjemná večerná oddychovka funguje dobre. 62% ()

Lennnnna 

všetky recenzie používateľa

Tak si říkám, jestli Sarah Michelle Gellar taky nepronásledují noční můry, v nichž by jí šílení režiséři pod pohrůžkami smrti nutili hrát v béčkových slátaninách a jestli se pak chudinka Sarah neprobouzí zbrocená potem do reality s hrůznou myšlenkou, že si nikdy v ničem pořádném nezahraje....a sakra, on to nebyl až tak nepravdivej sen... ()

Reklama

Vyrida 

všetky recenzie používateľa

Tak kde začít? Ostatně ať začnu odkudkoliv, tak to nebude nic veselého, protože The Return je hodně divný film. Všechno se to odvíjí už od scénaře, který ať se může jevit ve svých základech zajímavý, tak jeho konečná podoba není nijak šokujicí a spíše se courá v zápalu nic moc říkajicích nudných scén. Ikdyž se tu lekačky zdají býti originální a přicházi téměř nečekaně, tak jsem se popravdě ani jednou nedokázal vylekat. Netuším proč, ale atmosférou to rozhodně nebylo, protože ta se mi zdála v pořádku po celé stopáži filmu. Pokud bych měl jmenovat přeci jen nějaký plus, tak závěrečné vyvrcholení by to rozhodně nebylo. Ani teď pořádně nevím o co a proč tam vlastně šlo. Hlavní herecká role slečny Joanny, která to vše prožívá na vlastní kůži, připadla mé oblíbenkyni Sarah M. Gellar kterou uvádím asi i jako největší lákadlo toho to snímku. Nejenom, že ji sladění tmavých vlasů s tmavým oblečením velmi slušelo, ale hlavně svou roli zahrála velmi obstojně. Bohužel průměrný film si však představuji trochu jinak, takže dvě hvězdičky a malý úšklibek v mé tváři k tomu. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Počas celého filmu je divák len pozerajúci na pohyblivé obrázky(a to doslova :) netušil som o čom je daný film a tak som čakal, že počas filmu sa to postupne budem dozvedat, ale nič... nedočkal som sa ...až prišiel záver a samotné vysvetlenie. To ma potešilo, ale i tak je to další podpriemerný film, ktorých je v poslednej dobe až až. Sarah Michelle Gellar mám rád, ale ani tá filmu nepomohla + bolo moc cítit neskúsenost režiséra. 2*=30% ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Mysteriózna báchorka tváriaca sa viac, než v skutočnosti je. Predovšetkým obsah je viac-menej klišovitý a relatívne nezaujímavý. Akýsi detektívny príbeh okorenený s dávkou fantaskna. Čo oceňujem, je podaná forma a atmosféra. Asif Kapadia patrí rozhodne k tomu pozitívnemu, čo táto snímka prináša. U jeho postupného budovania tajomnej atmosféry a rozohraniu bizarnej detektívky, ktorá diváka takmer celý film drží v napätí a núti ho aj po niekoľkých desiatkach minút k šteklivej otázke, o čom to vlastne celé bude, mi neprekážali ani nevýrazní herci. Aj napriek tomu, že samotný záver nám vloží do roztrúsenej puzzle poslednú skladačku, a kde sa kruh uzatvára, vyšiel naprázdno a premárnene, a potvrdil mi, že príbeh by sa viac hodil na obrazovky napr. takého Hallmarku, než na veľké plátno. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Když se Sarah Michelle Gellar na začátku natáčení zeptali, koho by chtěla, aby hrál jejího otce, tak Sarah zažertovala a odpověděla, že Sama Sheparda. O měsíc později Sarah zjistila, že Shepard tuto roli skutečně přijal. (!Malak-11!)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené