Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byung-doo (In-seong Jo ) je gangster, pre ktorého je najdôležitejšie, aby jeho chorá matka a mladší súrodenci boli riadne zaopatrení. Vo svojich 29 rokoch, hoci už má svojich podriadených, stále je na najnižšom stupni v rebríčku hierarchii soulskej mafie. Jeho rodina sa práve ocitá v ťažkej finančnej kríze a životnej tiesni. Byung-doo sa preto rozhodne podstúpiť neľahkú úlohu, odstrániť zo scény prokurátora Parka, ktorý spôsobuje prezidentovi Organizácie Hwangovi (Ho-jin Chun ) veľké problémy. Jeho priateľ zo študentských čias, Min-ho (Min Nam-koong), je začínajúci režisér, ktorý píše scénar o mafii. Pre jeho nereálnosť je neustále u producentov zamietnutý, a tak vyhľadá dávneho spolužiaka. Byung-doo ho zoznamuje s reálnym gangsterským životom a Min-ho nakrúti film, ktorý sa stane návštevníckym hitom. Avšak film je natoľko realistický, že použitá scéna o zavraždení prokurátora Parka vzbudí oprávnené podozrenia. Je zjavné, že niekto sa dopustil fatálnej chyby... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Prvú polovicu filmu tu máme trošku nevýrazného gangstra, v druhej polovici je to zrazu nemilosrdný pánko. Prvá polovica filmu ma teda vôbec nebavila, druhá bola naozaj skvelá. Ten príbeh nakoniec za niečo stál, takisto aj tie bitky. No a hlavný hrdina bol celkom sympaťák s romantickou dušou. Tak odo mňa silné tri hviezdy. Apropo, ten multiinštrumentalista z karaoke bol teda iný týpek. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,I KDYBYSME MĚLI ZEMŘÍT HLADEM, NESMÍME NIKDY ZKLAMAT JEDEN DRUHÉHO“..... /// Bejt členem gangu (gangsterů), to není jako chodit někam do kroužku. Vyprávění o tom co bylo a jak bylo s (několika) perfektníma pouličníma rvačkama. Sleduju životní osudy a příběh hrdiny, kterej chce zažít vopravdovej byznys. Jenomže mu nikdo neřekl, že věku dona Vita Corleona se dožívaj jen vyvolení. Proč je to tak dlouhý? Protože vono vydrápat se na vrchol chvilku trvá. A taky to musí bejt srozumitelný a hlavně – pořádnej filmař na filmu o mafiánech nikdy na čas nehleděl. (Že Sergio?) Byung-doo se probodává vejš (ne holky, kluci na to maj nože...) a vlastně se zdánlivě nic neděje. Zajímavej příběh, dobrá filmařina a tempo mafiánskejch filmů, který mi nemusí kvůli ohromnýmu vypravěčskýmu záběru vždycky sednout. A fakt v tom nehledejte nic proti Korejcům. Ani si nevzpomínám, na aspoň takhle solidní gangsterku ze současnosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem velkej fanda každýho, kdo ,,kope“ za mafii. 2.) Miluju karaoke bary. (Spíš to karaoke...) 3.) Thx za titule ,,Xatrix“ a ,,Unbre“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Je to hezký, když ve filmu všechno funguje tak, jak má. Když je dobře napsaný, zahraný, režisér odvede fantasticky svoji práci. Potom už záleží jenom na tom, jak to přijme divák. Scénář má potřebnou hloubku, nikam nespěchá, s každým odhalením čeká na vhodnou chvíli. A je to tak dobře. Příběh se pomalu zamotává a budí v divákovi opravdový zájem o to, jak to celé dopadne. In Seong Jo patří k hrstce herců, co gangstera zahrají tak, jakoby v tomhle prostředí vyrůstali. Od stylu chůze, přes mluvu, až po bitky. Stejně přesvědčiví byli ale i ostatní herci. Na tomhle filmu se zkrátka povedlo téměř všechno. A kdybych byla milovníkem žánru, šla bych s hodnocením určitě ještě výš. Hodně silné 4*. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Keby som to videl skôr, bol by som z toho unesený viacej. Formálne je to dobre spravený film. Dokonca pôsobí komplexne a nenudí, čo je u podobného typu filmov - ktoré si až tak neholdujú v explicitnom násilí pomerne rarita. Ha Yoo je majster rozprávač a je žánrovo rozmanitý. Uvedomuje si žáner v ktorom pracuje a hoci neprináša nič nové, tak sa drží v mantineloch, kde nič nepokazí. Možno pobaví. Možno aj dojme. Niekedy je zbytočne popisný a zbytočne dramatický. Inde ( a to môže byť spôsobené faktorom, že mám rád drsnejšie príbehy z podobného prostredia) je predvídateľný. Mimo tohto je to ale dobrá žánrovka, ktorá je robená precízne a s chuťou. Je to z toho cítiť. Vzťah dvoch kamarátov je dokonca uveriteľný. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Film, ktory nasleduje klasicku gangsterku schemu o tom, ako sa radovy gangster postupne splha rebrickom nahor. Nieje natom nic zle, je to proste namet, ktory pri dobrom spracovani vzdy chyti, zaujme. A Korejci, ti vedia ako do klasickej osnovy zapliest nieco originalne. A treba zatlieskat, aj v tomto pripade sa im to naozaj podarilo. Je tam presne to, co v takomto filma ma byt - vojna gangov, vydieranie, vrazdy, zrady - a je to cele prepletene jednym naozaj originalnym napadom, ktory nielenze z filmu robi nieco vynimocne, ale zaroven sa sakramentsky hodi do gangsterskeho zanru. Vo filme nechyba, tipicky korejska, emotivna vlozka a zaverecny epilog so mnou riadne zavybroval :). A preco teda nedavam plne hodnotenie? Pretoze mi tu chybala taka ta gangsterska tvrdost. Proste riadne drzky, ktore by ma po celu stopaz nenechali na pochybach, ze su to skutocny gangstri. Niektory herci mi tu proste nesadli, neposobili na mna tym spravnym, mafianskym dojmom. Samotne hercke vykony su ale viac nez slusne. Trochu sikovnejsi casting a bol by to plny pocet. (8.5/10) ()

Galéria (35)

Súvisiace novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (viac)

Reklama

Reklama