Reklama

Reklama

Neporaziteľný 2

  • Česko Neporazitelný II: Poslední zůstává (viac)
Trailer 2

Pokračování filmu z roku 2002. Tentokrát je šampion těžké váhy George „Iceman“ Chambers poslán do ruského vězení na základě vykonstruovaného obvinění z pašování drog. (Filmbox)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (382)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Keď budeme ignorovať jednotku s ktorou tento film nemá prakticky nič spoločné, tak toto je skutočný začiatok slávnej DTV série s legendárnym borcom a samozvaným najlepším bojovníkom na svete Boykom. Tentokrát je ešte za záporáka, ale už tu vidno, že dodržiaval určité zásady. V zápase chcel vždy vyhrať férovo. Je silno veriaci, čo môže byť kľúčové v nasledujúcich dieloch pri jeho postupnom prerode v kladného hrdinu. Dozvieme sa za čo vlastne sedí. Jeho príbeh je proste neskutočne zaujímavý a zatieni aj hlavného hrdinu. Adkinsov obmedzený herecký prejav výnimočne stačí na to, aby nepôsobil rušivo. Boyka je jeho životnou úlohou v ktorej dokonale vynikol. Druhým veľkým kladom filmu sú famózne bitky, ktoré nie sú len fantasticky prevedené, ale aj špičkovo natočené. Kamera sa stáva regulérnym tretím účastníkom pri zápasoch dvoch súperov. Všetky tie akrobatické chvaty vyrážajú dych a vďaka spomalovačkám máme dostatok času si ich vychutnať do sýtosti a následné zrýchlovačky dodávajú úderom poriadnu tvrdosť. Bitky sú proste absolútny top vo svojom žánri, keď nepočítame ázijskú produkciu. Samozrejme pri finále nesmie chýbať povinná hudobná pecka Bring It On, ktorá mu dodá poriadne emocionálne grády. Tento diel ale nie je bezchybný, takže poďme k negatíivam. Bohužiaľ hlavným hrdinom nie je Adkinsonov Boyka ale Michael Jai White. Sympaťák, ktorý by dokázal utiahnuť film, ale jeho postava je vďaka svojej namyslenosti strašne nesympatická až neznesiteľná. A to má byť kladný hrdina. Pritom máte celý čas tendenciu fandiť Boykovi. White postupne síce prejde vývojom a trochu sa polepší, ale celá tá zmena je plná klišé motívov, ktoré úplne nefungujú. Aspoňže v bitkách je Adkinsovi dôstojným protivníkom. Zaujímavá je snáď len línia s maníkom na vozíku, ktorý Whitea začne trénovať a vtipný maník v pozadí celého toho väzenského turnaja Gaga. Táto dejová vata je tu na úkor bitiek, ktorých nie je dostatok na to, aby film miestami nezačal nudiť. Nakoniec ma ešte pobavilo, že ruskí väzni sa vedia veľmi dobre dohovoriť po anglicky. Výsledkom je solídna arénovka s charizmatickým záporákom, ktorá by potrebovala viac bitiek a lepšiu hlavnú postavu. 7/10. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Zastáva mi rozum nad tým, že keď sa niektoré C-éčkové filmy dostanú na pulty požičovní, prečo si takúto pecku musím vychutnávať len v .avi kvalite! Dokonalý návrat k pästiarskym filmom, o ktorý sa v jednotke pramárne snažili "stars". Pekelne tomu dopomáha aj myšlienka príbehu, ktorá je síce primitívna a priamočiara, no nie však trápna a obohraná. Súboje majú presne to, čo poteší každého mužského diváka. Hlavne dokonalú choreografiu. So záverom by sa dali robiť veci, no som rád, že bol taký aký bol. Už mi to chýbalo. 80%. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $5miliónovTržby za predaj DVD v USA $8,317,189 //počet predaných kusov 702,857║ Taký Americký sen/ rozprávka tipu Rocky 4 ale prečo nie občas si treba zaspomínať na klasické akčné "báchorky" ako z 80.rokov, veď má to spád, slušnú akciu, či trošku napätia a fajn bijca Michaela Jai Whitea. Akčná oddychovka čo ponúkne prehľadné súboje a to mám ja moc rád. /55%/ ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Michael Jai White a Scott Adkins ukázali, že je možné ze série "Neporazitelný" vytřískat mnohem více, než se povedlo prvnímu filmu. Oba titulní herci jsou skvělou volbou a jejich zápasení je prostě drsné, plné adrenalinu. Scott je zde hnusák, ale přesně to bylo potřeba. Vrcholem skoro není ani samotný zápas, ale to mezitím. ()

GigaPudding 

všetky recenzie používateľa

Bývalý boxerský světový šampion Black Dynamite jede do ruska natáčet reklamy na vodku, jenže mafiáni mu nacpou do věcí drogy, aby ho mohli zavřít do vězení, kde je šampionem Jurij Bojka a tihle dva jeden druhému mají mocně namlátit. Vězeňsky "dramatická" zápletka je tu dost jednoduchá a taková obyčejná a ničím zvláštním ani moc neupoutá, což ale vynahrazují některé tvrďácké scény, protože Black Dynamite je tu permanentně naštvanej, nadává a pořád někoho mlátí a jedinej kdo mlátí, nadává a je naštvanej víc je Jurij Bojka, ale nejvíc to vynahrazují tréninkové a zápasové scény. Ty zápasové jsou teda jenom dvě podstatné, to co dělá totiž Bojka v ringu s jinými zápasníky je obvykle otázkou pár sekund. Jsou ale pěkně natočené a hodně kontaktní, protože by asi nikdo nečekal od boxera, že tam bude dělat nějaké přemety a kopačky a i Bojka je zas tolik oproti undisputed3 nedělá. Samé páky a háky a zábavně sestavená choreografie boxerských úderů ve zpomalených záběrech. Na Undisputed3 se to ale zdaleka nechytá zvlášť kvůli té laciné zápletce okolo, kterou ale zachraňují aspoň Black Dynamite a Jurij Bojka. Black dynamite sice herecky nepředvádí extra výkon, ale ujde to, i když to chvílema vypadá jak kdyby to opravdu byl Black Dynamite jen se bral vážně :) a Jurij Bojka je tu celej vzteklej a myslí si, že je velkej borec a nehraje fér, ale přinejmenším ještě nějakého sportovního ducha nejspíš má, ale ve trojce byl lepší, takže to bude sice **** ale slabší než u undisputed3. A ten vtip s trenkama na finální zápas byl dobrej :). ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (19)

  • Bojovú choreografiu mal na starosti J.J. 'Loco' Perry. Zároveň bol aj režisérom druhého štábu. (m.a.t.o.)
  • Do úlohy Boyku nemal byť obsadený Scott Adkins. Štúdio Nu Image pôvodne požadovalo vyššieho a ťažšieho herca, než je Scott. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama