Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špeciálny agent John Sands (Steven Seagal) už celé roky pracuje pre tajnú divíziu americkej armády. Jeho zamestnávateľ sa však zrazu cíti ohrozený informáciami, ktoré Sands získal v predchádzajúcich misiách, a tak sa ho rozhodne uväzniť a vymazať mu pamäť! Johnovi sa síce podarí zo supermoderného väzenia uniknúť, no pomerne rýchlo ho opäť chytia - a s jeho dolapením prichádza aj ponuka, ktorú nemožno odmietnuť. Ak sa mu totiž podarí nájsť unesený tajný bombardér Stealth a dopraviť ho naspäť do amerického vzdušného priestoru, na oplátku získa späť svoju stratenú slobodu! No ak sa jeho misia nevydarí, padne Stealth do rúk nemilosrdných teroristov, ktorí ho plánujú použiť ako nosič biologických zbraní... Sandsa teda čaká azda najťažšia úloha jeho kariéry - najskôr totiž musí preniknúť do radov nepriateľa a potom sa pokúsiť zvíťaziť vysoko v oblakoch v šialenom súboji o (nielen svoj) život! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (84)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Prva polka filmu ma tak silene bavila, ze som pocas nej 25 x zivol, dalej som stihol poumyvat riady, povysavat, vyniest smeti, pozametat kotolnu a prilozit drevo do ohna. Tolko k "plne strhujucemu a akciou nabitemu fryleru" a vlastne aj k celej prvej polke filmu. Takze teraz k druhej polke Flight of Fury. Stevo zachranuje svet kdesi v Rumun ....pardon, Afganistane od atomovej katastrofy, k tomu mu pomaha 1 fajna samica a Mark Bazeley /Bourne Ultimatum 2007/. A tak sa Steven sadelnik Seagal objavi v Afganistane - to, ze je to cire Rumunsko, nezbada snad len uplny debil. Kazdy z tychto troch samozrejme musi viest co najdrsnejsiu znosku kecov a dristov, to je u Stevovych filmov pochopitelne. A stalo sa to dobrym zvykom. Scenar stal za hovno. LOL. Dejova linia tu akasi je, ale samotny Seagal uz pamatal aj lepsie casy /ach jo, kde su casy kultoveho Nica? Chcete to fakt vediet? Definitivne v prdeli. /. Nasleduje samoucelna akcia, kopa drsnych kecov, zas samoucelna akcia a zas drsne kecy. Na koniec filmu Flight of Fury sa natocili akcne sceny stylom asi -- akcia bez hlavy a paty, vsetko efektivne vybuchne - to asi malo prilakat ludi na film, neviem - par radobydrsnych dristov odznie, a na konci lietadielka vsetko efektivne zbombarduju. No a zaber na americku vlajku. Hnoj v plnej krase a nadhere. Staci uz len pricuchnut. Slaby podpriemer, ale aspon je to lepsie ako "klenoty" Patriot, Cizinec, Bestie : 19 % ()

Xmilden odpad!

všetky recenzie používateľa

Film ignoruje základy jakékoliv ekonomiky, jinak by asi těžko únosce za letadlo v hodnotě 70 milionů dolarů mohl inkasovat 100 milionů dolarů. Tohle se velice těžko chápe. Steven Seagal hroznější než ve filmu Dnes zemřeš! Zvládl jsem během dvou dnů dva filmy se Stevenem a vím na beton že Letající zabiják by měl být jistojistě v černém hodnocení. Film bez logiky a se spoustou střílení, Steven nic neukázal. ()

Reklama

Ridick odpad!

všetky recenzie používateľa

no tak to sa mi snad zda...to co su za hodnotenia...ved tento film je jasny komorny akcnak od seagala, akych toci uz par rokov neurekom...a preco komorny? ved skoro ziana akcia....a aj ked nejaka, tak je to akurat tak na usmev...plno nelogickych a hlavne do vetra volajucich dialogov o tom ako treba zachranit svet, celit nebezpecenstvu...hah a este samozrejme tie stihacky...jednak sa vam nezda ze je tam kopia z filmu stealth? a aj ked ano... ubohe sekvencie bojovych akcii vo vzduchu...jednoznacna uspavanka za 5% ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Scenár je asi takýto: lietadielka sa naháňajú (dokumentárne zábery), jedno lietadlo ukradnuté, je povolaný jediný muž , ktorý ho vráti (mierne schudnutý no stále rovnako otrávený Seagal). Steven odletí na superlietadle do Afganistanu (to že je to nejaká zasraná rumunská dedina si nevšimne len úplny debo) aby s pomocou jednej kočky a proamericky orientovaného afgánskeho trtka zachránil svet pred jadrovou katastrofou. Na záver ešte 20 minút zbesilej akcie hlava- nehlava, asi 20-krát všetko efektne vybuchne, záber na americkú vlajku a ...KONIEC... Sračka jak vyšitá, ale už mi je jasné prečo vôbec niekto Stevena obsadzuje (produced& screenplay by Steven Seagal:) Ešte by mal aj režírovať a môžu si podať ruky s Dolphom :))) ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Americké armádě už byl zase odcizen neviditelný bombardér Stealth. S něčím takovým si už počínal třeba Dolph Lundgren ve snímku ´Lovec bouřek´(1999). Nyní se kolem toho motá Steven Seagal, což se při jeho tělesných proporcích nejednomu divákovi obrací oči v sloup. Od nízkorozpočtového akčního thrilleru, a obzvlášť s přítomností právě Seagala, nelze tradičně očekávat lecjaký biják. Na typickou seagalovku je tradičně použita jeho stereotypní dějová šablona. Rozdílem je pouze to že, nejde o únos někoho jeho blízkého, ale stroje a nešel sjednat pořádek sám, ale byl povolán. Vše ostatní už dlouhodobě moc dobře známe. Dějový vývoj tedy nenáročný a předvídatelný, akční scény v rámci žánru skutečně jen z nutnosti, nad kterými se moc nepřemýšlelo, Seagal v bojových scénách, kromě těch detailních, opět nepřekvapujíc zastoupen. Nad logikou chování mnohých postav nemá cenu nijak polemizovat. Ale jak řekl klasik, to je blbé, to se bude líbit. Tedy nic než ponurý videofilm inklinující k průměru. Na zaplnění televizního vysílání a  jako filmová znouzectnost dobrý. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčeno od 1.března do 30.dubna 2006 v rumunské Bukurešti. (Stocki)
  • John Sands se měl původně jmenovat Steve Parkin. (Seag)

Reklama

Reklama