Reklama

Reklama

Malé americké mestečko Gunnison v Colorade žije svojím všedným pokojným životom. V jeho blízkosti však dôjde k nečakanej katastrofe, keď sa z neba prirúti poškodený vesmírny koráb a stroskotá v lesoch za mestom. Namiesto mierumilovných mimozemšťanov sa z jeho útrob vydriapu netvory, hybridní Votrelci, potomkovia dvoch hrozivých a znepriatelených vesmírnych rás: Votrelcov a Predátorov. Ich súboj nezostane bez ľudských obetí a nad mestom sa začínajú sťahovať mraky. Zabíjajú každého, na koho narazia, a v nedobrovoľných hostiteľoch hromadne produkujú svojich potomkov. Miesto, ktoré je doslova zamorené násilím, prichádza „vyčistiť" osamelý Predátor. Začína sa súboj na život a na smrť, bez pravidiel a bez zľutovania, do ktorého sú zatiahnuté stovky nevinných ľudí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (918)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem opravdu nic extra, přesto mě výsledek v záporném smyslu slova překvapil. I na poměry žánru je to zoufale klišoidní podívaná, která rezignuje na cokoliv jiného, než tuctovou střílečku, která parazituje na sci-fi žánru. Rozhodně to není horor nebo sci-fi, jen levný akčňák. Neznám sice výši rozpočtu, ale převážná většina filmu tone ve tmě, tak mizerné nasvícení se opravdu vidí jen zřídka - tohle by omluvil snad jen totální blackout v místě výroby. Střih je chaotický, divák chvílemi netuší, kdo po kom střílí, kdo řve a čí krev stříká na všechny strany. Jedničku jsem neviděl a po tomhle představení po tom ani netoužím. A mám pocit, že po tak dokonalé diskreditaci námětu už nikdy nikdo Vetřelce 5 nenatočí... Celkový dojem: 10 %. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Coline, Gregu, u Twentieth Century Fox teď brousíte tužky..? Má očekávání byla pramalá, přesto se už dlouho nepodařilo žádnému snímku mě takhle iritovat. Scénář děravý jak síť chudého velrybáře, naprosto dementní dialogy bortící již v zárodku pokus o vybudování nějaké atmosféry a chaotická režie dvou nadšených diletantů, kteří mylně předpokládali, že diváci disponují Riddickovou schopností nočního vidění. Jediným světýlkem naděje tak byla otvírající se pumovnice jako předzvěst blížícího se konce tohoto zprznění. Nu což, alespoň bude mít smažící se znesvětitel č.1 Anderson v pekelném kotli společnost. Bří Strauseové by si měli uvědomit, že když je někdo bláznivý fanda dejme tomu United a umí trochu kopnout do míče, tak to ještě automaticky neznamená, že se může prohánět po hřišti s portugalským importérem vlasového gelu.. ()

Reklama

Psema 

všetky recenzie používateľa

Stejně špatné jako jednička, tentokrát však z trochu jiného úhlu. Anderson možná kašlal na diváky a dělal si s mytologií a jejím roubováním na děj co chtěl, ale alespoň uměl natočit pár scén vysloveně na efekt, aby u toho popcornožravec spokojeně zamlaskal. Strauseové neumějí vůbec nic. Ani jeden. Potvrdilo se, že fanouškovství je krásná věc, ale nezaručuje kvalitní filmařinu. Zkrátka a dobře, pokud nemáte odpovídající buňky, nenatočíte brutální vybíjenou ani když budete mít za zády eRkový rating a nadržené, na krev natěšené diváky. Bez tempa, bez atmosféry, bez nápadu, bez režie. AvP 2 nemá jediný moment, jenž by chytil takříkajíc za koule nebo příjemně pošimral aritmii. Je to jen sled scén bez jakéhokoliv pojiva, s mizernými dialogy, obskurními hereckými kreacemi a neskutečně debilními akčními scénami. Pokud je vám osm a stačí vám ke štěstí upadnutá ruka a pár rozstřelených hlav, tak je tahle břečka určená přímo pro vás. Kdo vyrostl na Cameronovi a Scottovi, nechť dá ruce pryč. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Že by nám malo pre druhý pokus stačiť len viac a viac krvi? Moji milý ale len o tomto nie je práve táto sága a to ani zďaleka, na stenu hádzať hrach teda krv vie skoro každý, kto si vie nájsť obchod ketchupom. Takže po prvom prehmate mali prísť "preborníci" bratia Strauseovci a oni mali stanoviť konečný poriadok aby uspokojili chúťky fanúšikov a kde teda ponechali talent? _Vykrádačka ako vyšitá od ctenej už nám známej hudby, ktorá k niektorým scénkam vyznie absolútne do prázdna, nehovoriac o tupých dialógoch ako z rozprávky a jednoduchej šablónke príbehu a do nho natesnať všetko možné len aby bolo na čo pozerať a možno že si ani nevšimneme, že to ma riadne prihlúpli - tupý dej! _Kostými oblúd sú fajn urobené, však ako vždy ale ich vzájomné súboje už nikoli, rýchli strih nám neponúkne nič iné než mišmaš, a mutácia Votrelca s Predátorom to my fakt už nesedí, to ho už rovno môžu zmutovať barz aj zo slonom, proste novodobá séria AVP je pre mňa nehorázne hluchým miestom, kde si ale vôbec neprídem na svoje, v tomto prípade si je lepšie pustiť staré časti ovplívajúce aj skutočnou temnosťou a výborným príbehom a nielen povrchným výplachom, ktorý nám ponúka tento kvázy paškvál. A dušovanie sa na tom že tu je zaručene lepšie než prvý AVP nie je zrovna na mieste, kto má otvorené oči musí vidieť že to je zhruba na rovnakej úrovni pokiaľ nie ešte o niečo nižšej. _Aby som nebol len kritický asi prvá polovica filmu sa dá ako tak zniesť aj keď béčkovitosť srší skoro od začiatku až po trápny koniec, plus sklamanie vďaka kulisám lesa, to ako nemali k dispozícii skutočný les? V priebehu druhej polovici filmu ma už bolala hlava ako už dávno nie a tak som sa na tento počin tešil. "Páni producenti už stačilo, toto už nerobte nikdy viac!" ║Rozpočet $40miliónovTržby USA $41,797,066Tržby Celosvetovo $128,883,716║ som sa veru čudoval že po prvom slušnom zárobkovom dni($9,515,615) to tak rýchlo začalo v tržbách klesať a to nasadili práve okolo Vianoc keď sú zisky filmov najvyššie z roku ▐ Tržby za predaj DVD v USA $28,036,513 //počet predaných kusov 1,454,146/videl v kine: 40%/ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to výborný akčný sci-fi horor, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa hneď po udalostiach predchádzajúceho dielu, takže posádka predátorskej vesmírnej lode je kvôli votrelcovi z predátora vyhladená a tak loď spadne neďaleko jedného mestečka uprostred hôr. Kvôli tomu sa Predalien schopný klásť vajcia dostane na slobodu a tak priletí predátor zo svojej planéty, aby zničil všetky stopy, lenže počet votrelcov rýchlo narastá a tak musia obyvatelia mestečka bojovať o svoje prežitie. So spracovaním som veľmi spokojný, prvá polovica je ešte taká rozbehová a postavy, ktoré sú tu predstavované ma ani až tak moc nezaujali, ale v tomto prípade je mi to úplne jedno, keďže tu ide v prvom rade o obe mimozemské rasy, ktoré tu majú dosť priestoru, pričom oceňujem postupný vzostup votrelcov a aj jednanie predátora, takže aj tu sa je na čo pozerať. A v druhej polovici sa to už naplno rozbehne, jedna zaujímavá scéna strieda druhú a musím skutočne pochváliť toto dosť nezvyklé prevedenie, pretože zatiaľ čo takmer všetky podobné filmy sú podané tak, že nejaká skupina ľudí je izolovaná od civilizácie a tak ich hlavným cieľom je dostať sa k najbližším ľudom, polícii, zbraniam a podobne, no tu sa všetci musia spoľahnúť len na seba a moc im nepomôžu ani zbrane, ani národná garda a dokonca ani to, že sú uprostred mesta plného ľudí. A veľkým plusom je aj celkové nekompromisné prevedenie, keďže tu umierajú deti, tehotné ženy a potešilo ma aj ukončenie romantickej línie z prvej polovice. A práve tieto fakty u mňa povyšujú tento film na výnimočnú žánrovku. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Trochu ma mrzí, že nie je úplne ideálna natočená, chcelo by to lepšiu prehľadnosť, za čo môže aj to, že sa až príliš často odohráva v tme, ale nie je to až tak zlé, aby sa na to nedalo zvyknúť. Hlavne, že samotných stretov jednotlivých rás je tu plno a sú celkom nápadité a aj drsné. Takže je skutočne radosť pozerať hlavne na všetky tie predátorove likvidácie, či už votrelcov, ale aj ľudí, no bavila ma všetka akcia, len to zneškodnenie vojakov malo omnoho väčší potenciál. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto mi tu neprekážal, ale zároveň si ma ani výraznejšie nezískal, no ako som spomínal, tu mi ide aj tak o mimozemšťanov. Réžia a technická stránka určite mohli byť aj lepšie, o atmosfére alebo napätí sa tu vôbec hovoriť nedá a aj tá prehľadnosť mohla byť lepšia, ale v priebehu filmu s tým nemám problém, vyhovuje mi aj tento štýl. Už jednotka sa mi páčila, ale toto pokračovanie je ešte lepšie, pre mňa skvelá žánrovka, ktorú pozerávam opakovane. 85% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (31)

  • Buddy Benson (Kurt Max Runte) má ve filmu zbraň Remington 700 ráže .308 Winchester. (dc125)
  • První rozhodnutí, které s určitostí padlo, bylo, že film bude mít vysoký Rating R. Producenti se totiž domnívali, že přílišná "měkkost" je jediný problém předchozího dílu. Důsledkem úmyslného zvýšení minimální věkové přístupnosti filmu byla například scéna, kdy se vetřelec vyklube z dítětě. (cariada)
  • Poprvé se zde objevuje kříženec vetřelce a Predátora - Predalien. (BloodMax)

Súvisiace novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (viac)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (viac)

Reklama

Reklama