Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Predloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrajú:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Pedantný fyzikár Milan (Milan Šteindler), strnulý češtinár Karel (Jiří Schmitzer), jalový telocvikár Jaroslav (Martin Zbrožek), ekologický učiteľ výtvarnej a triedny učiteľ Tomáš (Tomáš Matonoha), mondénna riaditeľka školy Mirka (Eva Holubová) a ďalší podľa svojich predstáv formujú úbohých študentov na rozpadajúcom sa gymnáziu. A tak málokoho štúdium naozaj baví a zaujíma. Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) a Michal Kolman (Jiří Mádl) do školy radšej nechodia a keď tam náhodou zavítajú, tak celé hodiny prespia, lebo po nociach kreslia graffiti. To je to jediné, čo ich okrem dievčat skutočne baví. Nebezpečné výpravy na strechy domov, ilegálne prenikanie do útrob metra, dramatické lezenie na komín... Napätie, riziko dolapenia a naháňačky s políciou sú naozajstné, zábavné aj kruté. A tak niet divu, že sa ich bezradní rodičia (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) večne stresujú a občas sa v záujme doštudovania svojich nezvedených potomkov spoja s profesormi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 228)

oli.G 

všetky recenzie používateľa

Wichove beaty nuda, z úvodnej pesničky navyše vystrihli slovenskú slohu. :) Inak som ale spokojný, a do posledného sedadla obsadené kino bolo asi tiež. No dobre, bolo Valentína, ale aj keby nebolo, na toto proste ľudia u nás budú chodiť. Nepamätám sa, kedy naposledy mal nejaký český film tak aktívny torrent. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Povedený pohled do života současných teenagerů... jenže aby se člověku z té podívané nezvedal mentální kufr, musí mít k puberťákům hodně, HODNĚ blízko. A to já prostě nemám, obtížně se mi koukalo na film, ve kterém bych většinu postav s rozkoší vyfackovala. Kdybych to alespoň mohla vnímat jako přemrštěné, nerealistické, ale ono ne: frackovská drzost, alkohol, cigarety, měkké drogy, sex, povrchnost, nehorázné sebevědomí podložené pouze nízkým věkem, ničím víc, pokřivený systém hodnot - tvorba NULA, ničení POPULÁRNÍ... to všechno kolem sebe vídám bohužel zoufale často. Není mi to sympatické a můžete mi 100x tyhle zhulené hiphopové sprejery prezentovat jako chudáčky "frikulíny" šikanované zlou policií - nevyhledávám podobnou společnost v reálu, tak proč se jí mučit koukáním na televizi. Řemeslné kvality "Gymplu" uznávám, téma je pro mě nestravitelné, dnešní normy chování k zblití. Zní to jako od zapšklé báby, co? Holt jiná výchova: nebyla žádná Džamila, co by mě po zasloužené facce od rodičů poučila o mých právech (můžu cokoliv, povinnosti žádné). 45% ()

Reklama

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

Hmm, konecne zase nejake oziveni nasi podprumerne ceske sceny, na Madla se docela dalo divat, Vorel byl podle me lepsi, kadence vtipu dobra, nektere byly trapne, nektere povedene :-). Tema v CR originalni a ne moc provarene, nocni zivot miluju, takze se mi libil i zde. Kamera mi nevadila, soundtrack hodne kvalitni (diky Indy a Witch). Jen mohli vybrat lepsi kapelu na diskoteku nez SuperCrooo :-D. Styl graffitu zustal prazsky, hlavne t-upy a tega. Celkove lepsich 6/10* - co neni na cesky film vubec spatne... ()

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Rozpočet CZK23miliónovTržby Celosvetovo $2,876,011║ nechapem ako to mohlo takto uspieť __Nič horšie a nudnejšieho som Českej produkcie nevidel, nehorázna somarinka, kde sa dohromady nič nedeje a tobôž sa to ako že chce tváriť miestamy komicky ale na tomto sa ani len trošku pousmiať nehrozí, nehorázne sklamanie a týmto zatiaľ končím s návštevami kina ohľadne Českých filmov, nedá sa nič robiť ale čo dosť to je dosť. Kamera miestamy až zbytočne moc experimentálna - záberami nič nehovoriaca a dvojica Vorel a Madl maximálne na pohlad otravná a nezáživná. Hlavná vec že tam napchali teen-sex. /videl v kine: 2%/ nič otravnejšie som v kine nevidel ()

Mertax 

všetky recenzie používateľa

Komedie/Drama. Problém filmu už podle mě naznačuje jeho žánrový zasazení. Zaseklo se to přesně mezi, v jednu chvíli drsnej fórek, pak brečící matka a vážnější struna. Jako kdyby Mádl vzal cigaretu a dokouřil ji jen do půlky a pak se zasekl, ale aspoň u toho vypadá stylově. Jakožto gymnazistka musim ale konstatovat, že bych klidně na tom "jejich" gymplu - byť sebedivnějším - studovala. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (78)

  • Když hrdinové lezou do metra větrací šachtou, používají otvor, který dříve využívali i skuteční sprejeři. V dnešní době je však již cesta kvůli kamerovému systému a pohybovým čidlům nepoužitelná. (Wade)

Reklama

Reklama