Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posvätné siene Prírodovedného múzea sú plné tých najúžasnejších exponátov – divoko vyzerajúcich prehistorických tvorov, neľútostných starovekých bojovníkov, dávno vyhynutých kmeňov, afrických zvierat a legendárnych historických hrdinov – tí všetci tu nepohnute stoja, zmrazení v čase. Alebo nie? Larry Daley (Ben Stiller) je skrachovaný rojko, ktorý so svojimi vynaliezavými nápadmi nikdy nenašiel príliš veľké uplatnenie – pod tlakom nepriaznivých okolností začne hľadať celkom obyčajné zamestnanie. Larry vždy veril, že bol predurčený k veľkým činom. Nemá však ani najmenšie poňatie, k akej kolosálnej a nebezpečnej úlohe sa upísal v okamihu, keď s nechuťou prijal prácu nočného strážnika v múzeu. Pred prvou zmenou dostane do ruky veľkú baterku, ohmataný manuál a je ponechaný osamote v strašidelne opustenom a obrovskom múzeu. Larry vždy veril, že bol predurčený k veľkým činom. Nemá však ani najmenšie poňatie, k akej kolosálnej a nebezpečnej úlohe sa upísal v okamihu, keď s nechuťou prijal prácu nočného strážnika v múzeu. Pred prvou zmenou dostane do ruky veľkú baterku, ohmataný manuál a je ponechaný osamote v strašidelne opustenom a obrovskom múzeu. Počkať však, čo je to za šramot? Larry s nemým úžasom sleduje, ako sa prehistorické zvieratá a slávne historické postavy jedna za druhou prebúdzajú k životu. Po mramorových chodbách sa preháňajú Tyrannosaurus Rex, Hun Attila (Patrick Gallagher) a Krisštof Columbus (Pierfrancesco Favino) medzi krehkými expozíciami korzujú levy s opicami a Larry sa márne snaží získať nad týmto zmätkom kontrolu. Keď sa ocitne na samom dne svojich duševných síl, osloví Teddyho Roosvelta (Robin Williams), jedného z najslávnejších amerických prezidentov v histórii, aby mu pomohol aspoň prežiť noc. Rastúca obava, že príde aj o túto prácu a znovu sklame svojho syna Nicka, ho prinúti k neskutočnému boju o záchranu múzea, v ktorom sa konečne môže stať tým smelým a neohrozeným otcom, akým chcel vždy byť. Veľký okamih, na ktorý čakal celú večnosť, práve nastal... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (597)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Tri, možno aj 4* vzhľadom na rodinný žáner, v ktorom sa aj nelogizmy majú odpúšťať. Filmy pre deti ma vôbec neberú, detská fantasy takisto nie a Ben Stiller nepatrí medzi mojich miláčikov (staviam sa k nemu neutrálne). Tak prečo sa mi to tak páčilo? Nemám potuchy, ale z Noci v múzeu som mala príjemné teplo v srdiečku a výborne som si oddýchla i sa pobavila. Humor bol občas nutne infantilný, no na detský film prekvapivo často aj dobrý a občas dokonca čierny. Nudili ma iba vypočítavé "dojné" scény, kde Stiller srdcervúco pozeral na syna a chcel si získať jeho uznanie a kde paranoidne ochraniteľská mamička bývalého manžela cepovala za to, že vôbec žije - i keď podľa mňa sa správal celkom slušne. Tie mi liezli na nervy. No všetko čo sa točilo okolo múzea a jeho obyvateľov bolo milé, čarovné... skvelými perličkami boli Steve Coogan a Owen Wilson (a nesmiem zabudnúť na Džingischána:-). Čím skôr nech sa to zaradí medzi televízny arzenál pre deti, myslím, že sa im Noc v múzeu bude páčiť a možno to v niektorých vyvolá záujem o históriu (ja viem, to už preháňam ;-). Súhlasím s B!shop-om (4*) aj s Damielom (2*), všetko je to pravda a tento film sa niekomu proste páčiť bude a niekomu vôbec nie. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ak mám dať svoj osobný názor, tak mám tento film veľmi rád. Pre mňa je to komediálna klasika posledných rokov, ktorú môžem vidieť kedykoľvek a kdekoľvek. V kine som bol na tom 2x. Ben Stiller a Carla Gugino (a dosť ma mrzí, že sa neobjavila aj v ďalších filmoch) sú skvelí. Dick Van Dyke, Mickey Rooney a Bill Cobbs v role starých strážnikov sú rovnako dobrí. Robin Williams ako Theodore Rooswelt je absolútne fantastický a v každom momente, čo sa objavil na plátne si vzal všetku šou. Rovnako aj ostatné postavy sú vtipné, inteligentné a zaujímavé, plus kreativita zlatej dosky sa mi rovnako páčila. Nemôžem tomu ale dať 5*, lebo rozhodne sú aj vonku lepšie filmy, ktoré berú silnejšie témy a lepšie ich spracujú. Ale ako oddychový film s dobrými hercami a sympatickými postavami, toto je film, ktorý si vždy veľmi rád poviem. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Poměrně zklamání. Ne, že by byl film nějaký trapný, jenom mu prostě něco chybí. To něco je bohužel humor a "akce". Jako film je to celkem pohodová podívaná pro celou rodinu se zdařilými triky ale na to, že je plný hvězd je v něm překvapivě málo vtipných situací hodných zapamatování nebo alespoň k zasmání. Nejhorší na filmu je, že mohl být o tolik lepší. Nápad s oživlým muzeem je celkem fajn, jen by to chtělo zkušenějšího režiséra. Takhle film působí jako dobrý avšak nevyužitý nápad. Hodně slabé 3* ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Zábavné. První slovo, které mě napadlo ve chvíli, kdy nastoupily závěrečné titulky. Fakt zábavné (to byly další dvě slova). A tak bychom mohli pokračovat dlouho. I přes několik klišovitých scén, které jste viděli mockrát, si mě film získal svým zpracováním, herci, digitálními kouzly a Silvestriho hudbou. Ben Stiller je dobrej herec a supr komik (promluvy k nehybné opici jsou boží) a zde mu navíc sekundují poněkud scvrklí, ale přesto skvělí Owen Wilson a Steve Coogan. A kdo je tu dál?? Rozesměje Vás Attila Bič Boží, neandrtálci s hasícím přístrojem, socha z Velikonočního ostrova, šéf muzea nebo starý hlídač Gus. Pro děti musí být tenhle film kouzelný a možná se v America zvýšila návštěvnost muzeí, zejména ve večerních hodinách. Když u toho moc nepřemýšlíte a na těch 110 minut se stanete děckem, budete odměněni parádní ... (zase musím použít to slovo) ... zábavou! A teď mě omluvte, právě kolem mý pravý nohy proběhnul pavouk, jdu ho ulovit a pak si na něm vyzkouším Attilovo "makeekaka"... 120 miliónů dolarů(rozpočet)/572,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Zcela neškodná záležitost pro děti, u které se rodiče neunudí v podstatě jen kvůli skvělému Robinu Williamsovi v roli prezidenta Roosevelta (Theodora). Dobře, je tu pár povedených vtipů, ale je to málo. Po vizuální stránce je to pěkné, Alan Silvestri taky vyhrává standardně slušně, celkově to ale nejde označit za víc než obvyklý řemeslnický výkon Shawna Levyho. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (30)

  • Larry Daley (Ben Stiller) nosí hodinky značky Swiss Army 24228 Renegade. (dyfur)
  • Když se poprvé probere Tyranosaurus rex k životu, Larry (Ben Stiller) se schová pod pult, který T-Rex zvedne a odhodí. Poté, co mu Larry hodí kost a uteče, je v dalším záběru pult zpět na původním místě. (CjKukis)
  • Když Larry (Ben Stiller) mluví s Rebeccou (Carla Gugino) o tom, že by tak dlouho nedokázal nic nedělat, tak je nad jejich hlavami vidět mikrofon. (DivX)

Súvisiace novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (viac)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (viac)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (viac)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (viac)

Reklama

Reklama