Reklama

Reklama

Rodinná dovolenka a iné nešťastia

  • Česko Rodinná dovolená a jiná neštěstí (viac)
Trailer

Prepracovaný a civilizáciou zničený Bob Munro (Robin Williams) sa chce vziať svoju rozpadajúcu sa rodinu na týždeň na Havai, aby sa opäť dali dohromady. Ich prekvapenie je však obrovské, keď zistia, že otecko namiesto leteniek prenajal karavan a chystá sa vziať svoju ženu Jamie (Cheryl Hines) a dve pubertálne deti Cassie (Joanna „Jojo" Levesque) a Carla (Josh Hutcherson) na „zábavný" výlet po Colorade. A samozrejme sa pokazí všetko, čo sa môže i nemohlo... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (191)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku to vyzerá na neškodnú, bláznivú rodinnú komédiu, ale keď začnú striekať fekálie, človeka až zamrazí z toho nepríjemného prekvapenia. Okrem scén s vypúšťaním odpadu je to pozerateľný (pod)priemer s ošúchaným humorom aj scenárom, bohužiaľ pôsobiaci, akoby sa niekto pokúsil oživiť rodinku Griswoldovcov, lenže bez nich... ()

dopita 

všetky recenzie používateľa

Uštvanej Robin Williams se snaží udržet si práci a zároveň stmelit rodinu. Ňáký pozitiva by se našly. Třeba pěknej obytnej auťák, pěkná příroda, kupodivu sympatickej a zbytečně se nepitvořící Robin Williams. Jenže to jsou jen podružný aspekty. Se scénářem je to už horší, humor se ve filmu moc nevyskytuje. Spíš nuda či trapas (úvodní fekální scénka je... no vo hovně). Všechno to směřuje k tomu, že rodina je nadevšechno a mrzkej peníz (a s ním spojená práce) je podružnej. Prostě nenáročná hollywoodská klasika pro celou rodinu. Blbý je, že je to podaný dost votravně a že to, hlavně v závěru, nepěkně skřípe. ()

Reklama

stepec11 

všetky recenzie používateľa

Komedie plna spravnych uvedomelych americanu, spravnych rozhodnuti a uzasnych americkych charakteru. Cela komedie mi prisla dosti kycovita, vse podtrzeno spoustou spatnych posta v. Vrcholem vseho je konec filmu, kdy ziskuchtiveho sefa firmy srazi malej kluk a zpivani cele rodiny pred zaverecnymi titulkami. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Na Havaj pôjdeme v zime. Len my a Židia. Zostane nám veľa šunky.“ Občas som sa uchechtol (cúvanie, vypúšťanie WC, hororový ranný útek pred Gornickeovcami), ale keď som si predstavil, že by som musel túto road movie absolvovať ešte raz, veselo mi veru nebolo. Rodina Griswoldovcov skrátka i po desaťročiach potvrdzuje svoj kultový štatút a to, že ich len tak niekto nedobehne, nedajbože nepredbehne. A to ani Robin Williams a jeho patálie plné dávno prevarených klišé (len som si odškrtával jednotlivé "nečakané" zvraty: ukradnutý notebook, výpoveď...). ()

Chamyl 

všetky recenzie používateľa

Tak teď je mi to jasné! Po shlédnutí filmu jsem si říkal, že ta fekální nit vinoucí se celým dějem je jak z nějaké německé "komedie" a ejhle: ona to byla americko-německá koprodukce. No, nebylo to tak úplně strašné, občas se člověk i zasměje či alespoň pousměje, ale jinak je celá koncepce tak nějak... zvláštní. Celý film se hrabeme (s prominutím) ve sračkách, aby z toho nakonec vykoukla za uši tahající moralita o americké rodině, prokouknutí všech "slepých" a velké padnutí si do náruče se všemi okolo. Kdyby scénáristé zůstali u bláznivé rodinné roadmovie a odolali pokušení na nějaké morální poučení amerických dětí a rodičů, udělali by rozhodně lépe a ušetřili by většinu diváků trapných pocitů při nejrůznějších "dojemných" scénách. Každopádně, i přes pár veselých okamžiků, se jedná o dílo nehodné hereckého a komediálního mistrovství Robina Williamse, neboť jeho roli by levou zadní zvládl jakýkoliv béčkový seriálový herec. ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (9)

  • Predavač Irv (na obrázku na pravej strane karavanu) je v skutočnosti režisér Barry Sonnenfeld. (Zeker)
  • Jeff Daniels hrál na banjo ve všech hudebních scénách sám. (Cheeker)
  • Dlouholetý fanoušek kempování Jeff Daniels také vlastní jeden karavan. Podle rozhovoru z detroitského rádia byly jeho lekce řízení karavanu zrušeny, jakmile přijel na natáčení ve vlastním. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené