Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keďže som dospelý uvedomelý človek, rovnako ako Sidney Lumet, tak si teraz nebudem myslieť, že mafiáni sú vlastne ťažkí vtipní pohoďáci, ktorí si dajú občas koks a nejaký ten grupáč. Taktiež sa nebudem rozplývať nad Dieselovým výkonom a diviť sa, akého výkonu je schopný, pretože je to herec a to, že hraje v akčných filmoch automaticky neznamená, že nevie podať výborný výkon v niečom umeleckejšom. Vadí mi, že je ústredná zápletka, teda či je Jack mafián alebo nie je, respektíve aký podiel viny má na zločinoch v nej páchaných, málo výživná. Točíme sa stále dokola v rečníckych frázach, ktorými jediným korením je Jackov zmysel pre humor. Trochu rozprávkové poňatie možno prisúdiť určitej Lumetovej sentimentalite, vyplývajúcej z jeho veku a z toho, že sa mu už nechce stále riešiť závažné problémy spoločnosti. Find me guilty si treba radšej užiť ako komédiu. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Veterán světové režie nezklamal a dokázal natočit poutavý příběh, který se prakticky celý odehrává v soudní síni. Jeho hrdinou je zdánlivě drobný gangster Jackie DiNorscio (výborná ukázka že i herec od kterého bychom herecký výkon čekali ze všech nejméně, dokáže spolehlivě zahrát svou postavu když je zajímavě napsaná). Vin Diesel opravdu podává velice kvalitní herecký výkon, naprosto odlišný od většiny svých postav. Trošku mě mrzelo že obžaloba neměla žádná esa v rukávech a tak výsledek procesu až tolik nepřekvapil. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Akcny Riddick z filmu PitchBlack asi uvidel nejaku gangsterku /mozno aj samotneho Kmotra ....../ a rozhodol sa natocit nieco na ten sposob, aby ukazal svetu a sebe, ze ma aj kus charakteroveho herectva v sebe. Nema. A darmo sa snazi, ten mafiansky Talian v jeho podani je neuveritelny ze az. Radsej nech Vin Diesel pekne ostane u akcnakov, tie mu idu najlepsie. PS Na gangsterky Diesel nema, tak nech sa tam neserie. Rovnako ako ja napriklad nemam na pravo, tak tam proste neleziem a hotovo. 63 % ()

aluna 

všetky recenzie používateľa

Při sedmadvacátým "I love you, guys." mi pomalu stoupala večeře do jícnu a i když tam šlo o usvědčení z organizovanýho zločinu, dělat z týhle bandy svatoušky a nic víc než veselou snědší rodinku, co se ráda pobaví, futrujou si rypáčky a semtam při krájení dortu na oslavě zaříznou i lecjaký prase, taky není úplně nejlepší úhel pohledu (hezky se dá ztotožnit s výkřikem obžaloby v rozpacích), ale Jackie je srdcař a film taky jeden točil. A navíc fonetickej "Vyhrát naftu" tam překvapivě sedí a vnuknul mi myšlenkový asociace na večer: a verdikt? Určitě je lepší se jmenovat Win Diesel než Lo(o)se Gas. ()

O´Neill 

všetky recenzie používateľa

Výborné krimi drama, které tahá a drží nad vodou pouze a jen Vin Diesel. Bez něj by to bylo s bídou poloviční. Dvě hodiny utekly jako voda a já se bavil. Výborný námět, skvělí herci a vše ze soudní místnosti výborné. Netuším, kolik pravdy bylo na lákadlu based on true story, ale minimálně konec musel být hodně přitažený za vlasy. Snad bych dal i těch pět, netuším ale, zda někdy na reprojekci budu mít chuť. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama