Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Musím na začiatok napísať, že najväčším mínusom tohoto inak dobrého snímku bol Vin Diesel. Do postavy jedného z najobávanejších členov podsvetia v New Jersey sa nehodil, nakoľko jeho komické výstupy a celková štylizácia do za každých okolností loajálneho a sympatického outsidera "rodiny" nebola vieryhodná. Celkovo, problematický a kontroverzný obsah filmu podľa skutočnej udalosti viac pripomenuli akýsi manifest určitej vyčlenenej spoločnosti než filmársky mnohokrát prevarenú súdnu drámu. Sidney Lumet je však šikovný a skúsený rutinér, ktorý v mnohých momentoch, keď by iný režisér prekĺzol do nezámernej paródie, dokázal balansovať na hrane absurdna a s použitím vhodných hudobných motívov obišiel jednoznačný postoj filmu k tematike. Nekritizuje a neobhajuje. Ale myslí si o tom svoje. ()

Reklama

rikitiki odpad!

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

naprosto k neuvěření,kámoš mě to to půjčil ať na to mrknu že je to nějaký drama z vinem dieselem.tak sem se lek,a pustil si to,no a zjistil sem že je to ultra vtipně natočené drama s komediálními prvky,kde mě naprosto vyrazil dech vin(vlasy na hlavě)diesel.je vidět že zvládne i charakterní role.bravo!!!! ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

SOPRANOVCI+KOKAIN Vin Diesla som si ako (asi väčšina jeho fandov) obľúbil ako drsného hláškara, ktorý svojou charizmou robí z béčkových projektov "čosi viac". Ale rovnako som si pamätal jeho scénu z Vojaka Ryana a že dôvod prečo si ho Spielberg vybral, určite neboli svaly. V tomto filme Vin naplno prejavil svoju "hravosť" a polokomickú figúrku gangstra Jackieho naplňuje životom. Rovnako ako je sympatická jeho postava porote, je Dieslovo herectvo sympatické divákovi. Napriek tomu, že ide "len" o ďaľší (kvalitný) film o súdnom procese, je podaný vtipne a pri tom dostatočne vážne. Ak sa niekomu zdalo, že Vinove projekty su primálo "poctivé", tu je dokonalá ukážka solídneho filmu aj pre "náročnejšieho" diváka... ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama