Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

dex2man 

všetky recenzie používateľa

Jako klasické soudní drama to moc nefunguje, protože celý proces je jen jedna velká fraška a těžko uvěřit, že snad jen desetina dialogů v soudní síni skutečně proběhla. Možná právě díky tomu je to ale celkem zábava. Jo a každému kdo tvrdí, že Naft'ák je jen hora svalů co neumí hrát, doporučím zhlédnout Find Me Guilty. ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Akcny Riddick z filmu PitchBlack asi uvidel nejaku gangsterku /mozno aj samotneho Kmotra ....../ a rozhodol sa natocit nieco na ten sposob, aby ukazal svetu a sebe, ze ma aj kus charakteroveho herectva v sebe. Nema. A darmo sa snazi, ten mafiansky Talian v jeho podani je neuveritelny ze az. Radsej nech Vin Diesel pekne ostane u akcnakov, tie mu idu najlepsie. PS Na gangsterky Diesel nema, tak nech sa tam neserie. Rovnako ako ja napriklad nemam na pravo, tak tam proste neleziem a hotovo. 63 % ()

shyster 

všetky recenzie používateľa

Výsměch všem gangsterských filmů drží nad hladinou jen Sidney Lumet, který snad nikdy nezklame. Ostatní nutí dona Corleona, Montana a další vynikající gangsterky otáčet se v hrobě. Nejenže samotné soudní přelíčení je rozkrájené na jednotlivé úseky bez jakékoliv propojenosti, ale i k samotnému hlavnímu hrdinovi se za celý film nedáří vytvořit jakékoliv poutu. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Veterán světové režie nezklamal a dokázal natočit poutavý příběh, který se prakticky celý odehrává v soudní síni. Jeho hrdinou je zdánlivě drobný gangster Jackie DiNorscio (výborná ukázka že i herec od kterého bychom herecký výkon čekali ze všech nejméně, dokáže spolehlivě zahrát svou postavu když je zajímavě napsaná). Vin Diesel opravdu podává velice kvalitní herecký výkon, naprosto odlišný od většiny svých postav. Trošku mě mrzelo že obžaloba neměla žádná esa v rukávech a tak výsledek procesu až tolik nepřekvapil. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)

Reklama

Reklama