Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zobrazenie spoločenských konfliktov súvisiacich so životnou praxou na dedine - vzťahy medzi boháčmi a chudobnými - a ich dôsledkami na život jednotlivcov v čase prudkých zmien v živote dediny. (STV)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Príbeh zo "súčasnej" slovenskej dediny so susedskými spormi z polovice 20. storočia, ale praktiky akoby o storočie staršie, keď gazda dcéru predá boháčovi za jeden pár koní. Nie je to zle zahrané, patrične divadelne, ako sa na divadelnú hru patrí, aj s veľkou spoločnou seansou na konci. Námet je ale slabší, a tiež niektoré momenty sú ako z iného vesmíru, napríklad obdivovanie bývania v unimobukách s luxusným umakartovým obkladom. –––– Do jari! Do jari sa ten váš komunizmus prekotí! ()

retroslovak 

všetky recenzie používateľa

Podľa divadelnej hry Štefana Králika. Štefan Králik patril ku významným dramatikom. Ja osobne som ho prvýkrát zaregistroval v rozhlasovej hre "Mozoľovci" alebo "Posledná prekážka. V tejto dráme ma celkom pobavilo ku koncu filmu ako sa čudovali, keď prišli z dediny do bytu, že ako to má ich syn zariadené, kde má vodu, kde má pec a iné. Výborné herecké obsadenie. ()

Reklama

Reklama