Reklama

Reklama

Super finta

  • Slovensko Senzi finta (viac)
TV spot

Podvodník medzinárodného formátu Grimm so svojím komplicom Georgesom chcú vylúpiť jednu z najväčších montrealských bánk. Grimm preoblečený za klauna zabáva pred bankou okolostojace deti. Všetci si myslia, že ide o reklamu cirkusu. Falošný klaun aj s deťmi prenikne do banky a na prekvapeného strážnika vytiahne zbraň. Drží v šachu zamestnancov i klientov. Pred banku dorazí polícia, ktorú vedie Simon Labrosse, ktorý s ním začne vyjednávať. Grimmove požiadavky sú neúprosné. Postupne rafinovane pripravuje Labrossea o nervy, takže rozzúrený policajný šéf nie je schopný chladne uvažovať... Príbeh rafinovanej lúpeže v montrealskej banke bol hlavnému predstaviteľovi Jeanovi-Paulovi Belmondovi ušitý priamo na telo... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (357)

monolog 

všetky recenzie používateľa

Jasně že je první polovina mnohem lepší. Je totiž originální a zatím nikdy nic podobnýho ani nikde jinde nebylo (rozhodně ne takhle dobře zahraný a napsaný). Ta druhá část je už jen klasickej útěk ze všech komedií o loupeži. Pamatujete si nějakou, kde by se to nezvrhlo v boj s pesimistou Murphym? Belmondo je u mě nejlepší komediální herec Francie všech dob (v ostatních kategoriích se o první příčky dělí s Delonem a Gabinem a řekněme Venturou, kterej se sice narodil v Itálii, ale vyrostl ve Francii). ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Ja neviem, komédia je to zábavná, ale naivita scenáristu je niekedy zarážajúca. Pôsobí ako dieťa, ktoré má bujnú fantáziu, plno nápadov, ale pri ich realizovaní nemyslí na kopu faktorov, ktoré by mu nehrali do karát. Tým pádom je to napísané síce inšpiratívne, ale nedomyslene. A že by som takéto veci nemal riešiť v prípade komédii, vážne ako argument neberiem. Ostatne, prirovnanie scenáristu k dieťaťu mi pripomína jedno veľké klišé, ktorému sa nepodarilo predísť ani tu. Tie prehnane inteligentné deti vo filmoch! Určite viete, o čom rozprávam. Lupič má pred rukojemníkmi rešpekt, z polície zábavu, jej šéf si s ním nevie rady, ale na úteku musí podplatiť chlapca z ulice, aby nevyzradil jeho identitu, pretože on jediný ho rozpoznal v tom "geniálnom" prestrojení... Ale určite to má svoje čaro, hlavne vďaka smutnému klaunovi v podaní charakterného Belmonda, "bond girl", ozdobe filmu a (spoiler!) transportu peňazí v jednom - Kim Cattrall a ich vzájomnej chémii. No prihadzovať hviezdy z nostalgie nemienim, buď som na to mladý alebo zábudlivý, každopádne film som pozeral v rámci dobiehania zameškaných klasík, nie ako pripomenutie starých dobrých čias, kedy sa robili filmy a dabingy tak neporovnateľne lepšie, chleba stál korunu a deti sa mali kde hrať. :) ()

Reklama

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Klauny nemusím, nevyhledávám a ani se jim nesměji. Z červeného nosu a kudrnaté paruky mi běhá mráz po zádech. Belmonda jsem se v klaunském převleku sice nebála, ale jeho postava se mi v první části zdála chvílemi spíš maniakální než legrační. Když se děj a postavy přesunou dále od banky dále, najednou máte pocit, že sledujete jiný film. Belmondo se začne chovat normálně (= lézt po autech a podobně), a s vytrvalým spoluvězněm Laskym za patami a mladší verzí Samanthy Jones na krku se snaží ukrýt i s lupem někam do závětří. Rozjetý vlak se drží v zajetých kolejích žánru, vzhledem k úrovni jiných Belmondovek to ale až zas taková jízda není. ()

Rockwood 

všetky recenzie používateľa

No tak k tomuhle filmu nemám moc co bych na to řekl. Asi jen tohle: Supr, supr, dobrý. Dobrý sem volil z toho důvodu, protože ta druhá polovina už není tak dobrá. Ta první je fakt supr a supr... ale ta druhá polovina. jednak nuda, a příjde mi to zdlouhavý. Ale každopdáně film jako celek nemůžu ohodnotit míň než plným počtem :-) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Keď som videl Senzi fintu premiérovo, výborne som sa zabavil na originálnom nápade, tradične dobrom Belmondovi a celého radu dobre rozohraných komických situácií. To však bolo vtedy. Film som neskôr videl ešte viackrát (vďačný na reprízovanie v TV) a po dnešnom pozretí si viem, že už ho viackrát vidieť nemusím. Ostane po ňom pekná spomienka a pár nezabudnuteľných scén. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (16)

  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)
  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Když se policisté dostanou do banky, zástupce policejního šéfa Fox (Jean-Claude de Goros) říká: "Ten starý pán a těhotná žena řekli špatné adresy, opuštěný pozemek a hřbitov!". Starý pán (Jean-Paul Belmondo) však policistům adresu neřekl. (Pepy)

Súvisiace novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (viac)

Reklama

Reklama