Reklama

Reklama

Myšlienky vraha

(seriál)
  • Česko Myšlenky zločince (viac)
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvorcovia:

Jeff Davis

Réžia:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (viac)

Hrajú:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (viac)
(ďalšie profesie)

Série(17) / Epizódy(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videá (170)

Trailer

Recenzie (188)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku na 4*, ale postupná repetetivnost jednotlivých dílů, stále stejné postupy a nepravděpodobné situace (zjednodušování a zakčňování), velí z hodnocení ubrat, ikdyž mám tenhle krimiseriál docela ráda. Hodně mě pobavil včerejší díl s rumunskými "cikány", co jasně ukázal, jak v USA kritizují chování evropské (přinejmenším české) majority k etniku, o kterém američani nemají ani sebemenší ánunk. Romská rodina v jejich podání je bílá, hnědovlasá, modrooká, s jedním dítětem, tichá, čistotná a posedlá mystickými rituály. No to jsem se fakt posmála! Měli bysme do Svatého lesa vyslat průměrný vzorek romské rodiny (klidně všechny, aby nám věřili), ať imperialističtí soudruzi nesetrvávají v bludu a neuvádějí v omyl taky nevědomé émerické diváky. 68% ()

EastWicka 

všetky recenzie používateľa

Epizody Criminal Minds jsou jako minihorory od Kinga, jen ti bubáci se tu nesápou z hrobů, ale ze škvír mezi mozkovými hemisférami. Nadšení Kriminálkou Las Vegas, N.Y. a spol. mne po pár letech fascinovaného zírání na zpomalené průlety střel všemi materiály světa dost pustilo. CM mi ale naopak přijdou čím dál lepší... Konstruování "mysli zločinců" je sice poněkud nadsázka, ale zdejší tým mě baví! Detektiv Morgan je sladkou živoucí ilustrací songu "Black boys are delicious..." z Hair a pro geniálního dr. Reida alias "krbovou sirku s očima" mám vyloženě slabost. Sedí mi poklidný řád epizod, ba i ten mravoučný citát na závěr. I v 6. sérii, možná lepší než ty před ní, mi ale chybí původní šéf Gideon... ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Efektně natočený seriál z rodu "Behavioral Analysis Strikes Back", který ale přes některé povedené momenty (rozuměj dobře zahrané vedlejší postavy do jednoho dílu a vrahouny, velmi občas i celé díly - např. s manželskou dvojicí sériových vrahů několik hodin před popravou) nedovede diváka dlouhodoběji vtáhnout. Psychika postav je tu totiž překvapivě nevyužitá (čímž neříkám, že absentuje) a pokus o vytvoření poznávacího znamení, jakým je úvodní + závěrečný citát pak působí jako laciné gesto, občas navíc bez nějaké jasné souvislosti s dějem, pokud tedy pokaždé netrefíte tu samou logiku jakou používají scénáristi:) Ale stále je to o několik tříd kvalitnější výplň programu než Doktor Z Hor nebo Na Plný Plyn:P 60% ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Zameranie sa na sérových vrahov je určite zaujímavé. Postavy ma príliš neoslovili, najmä nevýrazný hlavný šéf vyšetrovacieho tímu. Niektoré prípady veľmi zaujímavé, iné zas menej. Z hľadiska hercov, kamery a technickej stránky solídne. Keby bolo každé krimi aspoň také ako Myšlienky vraha, možno by som nemal voči krimi takú averziu. Vyššie ako 3* ísť však aj napriek viacerým pozitívam nemôžem, pretože kriminálka ktoré je len kriminálkou ma nikdy nemá šancu zaujať v dlhom seriálovom formáte(možno ako film ktorý má hodinu tridsať áno) a ja osobne pri kriminálkach preferujem kombináciu buď s komédiou (Monk), akciou (Kobra 11) alebo hororom. 65% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý ma prekvapil. V záplave vizuálne atraktívnych CSI, konečne niečo aj zaujímavo a väčšinu času uveriteľne napísané. Staršie série som moc nepozeral asi hlavne pre Mandyho Patinkina, ale po zmene osadenstva (4., 5. séria), to dosť žeriem. Dvojčasť, ktorá spracovávala rovnakú tému ako HANNIBAL nepatrí k najvydarenejším, ale časti, kde pátrajú po Koscovi sú skvelé... Seriál, ktorý sa len tak ľahko neopozerá... ()

Galéria (2 153)

Zaujímavosti (18)

  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)
  • Postava Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) mala pôvodne vystupovať v prvej časti. Diváci si ju natoľko obľúbili, že ju tvorcovia ponechali v deji a nakoniec sa ako jediná z postáv objavila v každej epizóde. (krasomama)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama