Reklama

Reklama

Stíny temnoty

  • USA Gallowwalkers
Trailer 1

Obsahy(1)

Zabiják Aman (Wesley Snipes) nenechá naživu nikoho, kdo se mu jen přiblíží do cesty. V jeho světě se však oběti po smrti vrací, a tak musí Aman po čase čelit útoku gangu, který před časem zničil. Vítejte ve světě Gallowwalker, kde odplata žije věčně. (ssfan)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (84)

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Něco to do sebe mělo, mám velmi rád westerny, můj srdeční žánr, nicméně nepochopil jsem vyznění příběhu. Ale jsem rád, že zas vidím starocha Snipese v akci! :-)) Kdyby z toho udělali normální klasicky western bez "nemrtvých", bylo by to asi daleko lépe hodnoceno! PS: Hudba je zde mimořádně příjemná, trefná a kvalitní. ()

Gogo333 

všetky recenzie používateľa

Snipes vylezl z vězení a zahrál si v tomhle rádoby westernovým Bladovi. To si mohl klidně posedět ještě ten rok a vrátit se až na Expendables 3. Čekal jsem zábavný akční béčko, ale dostal jsem spíš nudný céčko, kde akce je málo a ještě stojí za starou belu. Triky a celkově i film vypadá spíš na nějaký fan projekt. Škoda. 20% ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný hororový western s Wesley Snipesom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý vinou niekoľkých zločincov prišiel o ženu, ktorú nadovšetko miloval a tak sa im pomstil, lenže časom si uvedomil, že všetci, ktorých zabil neskôr znovu ožili a tak sa vracia, aby dokončil to, čo začal. Ale keďže skupina nemŕtvych sa časom dosť rozšírila, stojí proti nemu mnoho zabijakov a tak k sebe na pomoc prijme pomocníka. Spracovanie nie je úplne zlé, ale dalo sa z toho získať aj omnoho viac. Táto zápletka už na prvý pohľad pôsobí veľmi dobrým dojmom, dej je zaujímavý, nájde sa tu mnoho výborných prvkov, ktoré ponúkajú slušný potenciál, samozrejme obzvlášť všetko týkajúce sa záporákov a navyše ma zaujal aj štýl dávkovania informácií. Nie je to ten typ, kde sa divák na začiatku dozvie všetko podstatné a už sleduje len priamočiary dej, ale tu sa informácie uvoľňujú postupne, pričom sa našťastie aj úplne všetko objasní. Lenže nanešťastie o nejakej dynamike sa tu vôbec hovoriť nedá, tempo filmu je až príliš pomalé, gradácia je slabá, jednotlivé prvky sú nedotiahnuté a celé to pôsobí také bez života. A to sa nezmení až do konca, takže ani potenciálne finále to nezachráni, ale je rovnaké, ako aj zvyšok filmu. Takže sa na to dá pozerať, aj kvôli krátkej dĺžke som sa nenudil, ale to je tak všetko, čo ma pri takomto potenciáli dosť mrzí. Čo sa týka akcie, nie je najhoršia, ale určite nie som spokojný. Je síce dobre natočená a aj slušne krvavá, lenže jej je až príliš málo. Celý film obsahuje len jednu trochu dlhšiu akčnú sekvenciu, ktorá obsahuje aj ten jediný súboj, kde sa ale Snipes moc nepredvedie, inak vždy padne len pár výstrelov, prípadne nejaká tá likvidácia a to je všetko. Za zmienku stojí iba pár slušných drsných úmrtí, obzvlášť vytrhnutie hlavy aj s chrbticou, prípadne odstrelené hlavy a tým to končí. Žáner horor tu má tiež zastúpenie len v podobe typu záporákov, takže o atmosféru alebo napätie tu vôbec nejde. Ale chválim aspoň tento westernový štýl, to je jediný žáner, ktorý tu pôsobí dostatočne. S hereckým obsadením som spokojný, Wesley Snipes v hlavnej úlohe je výborný ako vždy, len škoda, že po akčnej stránke sa tu nemá kde predviesť, ale chválim aj výber záporákov a slušné vedľajšie postavy, toto je v poriadku. Réžia a technická stránka je na tom dobre, vizuál je v rámci možností dosť kvalitný, či už kamera, strih alebo efekty, chválim aj atraktívne westernové prostredie, tu nemám väčší problém. Škoda, že si tvorcovia vybrali práve túto cestu, výborná zápletka, zaujímavé postavy a slušný vizuál, lenže pomalé tempo a minimum akcie film zhadzujú len do priemeru. Potenciál bol omnoho väčší. 57% ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Totálne hnusne spracovanie, respektíve je tu všetko hnusné. Od nezvládnutej réžie, cez neschopnú kameru až po primitívne špatné masky. Už po 10 minútach som to chcel vypnúť, lebo som rýchlo pochopil. že toto je veľmi lacná a príšerne blbá sračka. Ale vydržal som to do konca, ani sám neviem ako. Dialógy i dianie vo filme ako z veľmi zlého vtipu. A herci hádam ešte horší i keď pri takto debilnom scenári, by každý herec padol na hubu. 1* s odrenými ušami. ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Goth v snahe o gotický western, kde všetci by radšej mali ostať po smrti. Černoch pobehujúci po prašnej ceste nakoniec zbelie ako sa vybieli aj priestor v mozgu, aby ste si to zapamätali. A to buď, už si nepozriem, alebo nechcem o tom vedieť. Bez osudovosti, bez záujmu o zúčastnených, slabé tempo a mizerná práca. (videné 25.1.2019, FIlmplus archív) ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (5)

  • Film vznikl už v roce 2010, však kvůli uvěznění hlavního představitele Wesleyho Snipese za daňové úniky se premiéra odložila do doby, kdy bude Snipes opět na svodobě. (korbitch22)
  • Při natáčení filmu byl v říjnu 2006 Wesley Snipes obžalován za neplacení daní, což vedlo k vydání rozkazu k jeho zatčení. 8. prosince 2006 odletěl soukromým letadlem do rodného Orlanda, kde stanul před porotou. Snipes se cítil nevinný ve všech bodech a za 1 milion amerických dolarů byl propuštěn z vazby a bylo mu dovoleno vrátit se do Afriky až do konce natáčení filmu. (Kritiq)

Reklama

Reklama