Reklama

Reklama

Únos vnuka přivádí Johna Wayna zpět ke své rodině, aby spojili své síly při pátrání.
Stárnoucí texaský dobytkář se dostává do dramatických situací poté, co zločinci unesli jeho vnuka a zranili jeho syna. Farmář se vrací k rodině, od níž se odcizil, aby jí pomohl při pátrání po Malém Jackovi. (HBO Europe)

Zaujímavosti (10)

  • Na začiatku filmu zabije John Fain (Richard Boone) predáka McCandleovcov, ktorého si zahral John Agar. Ide o takú mini filmovú satisfakciu, v roku 1956 totiž vo westerne Star in the Dust John Agar obesil Richarda Boona. (beso74)
  • Elmer Bernstein si pri tvorbe hudby k filmu pomohol vlastným skomponovaným materiálom, ktorý použil vo filme Sedem statočných (1960), za čo bol mimochodom nominovaný na Oscara. (beso74)
  • Automobily, ktoré vo filme používajú texaskí rangeri, sú od spoločnosti REO Motor Car Company, založenej v roku 1905. Značka dostala meno podľa iniciálok svojho zakladateľa - Ransom E. Olds. Ten sa rovnako podieľal aj na založení inej, oveľa slávnejšej značky, Oldsmobile. (beso74)
  • Niekde okolo 56. minúty filmu vytiahne Michael McCandles (Christopher Mitchum) na svoju dobu supermodernú automatickú pištoľ značky Bergmann. (beso74)
  • Film vznikal pod taktovkou režiséra Georgea Shermana, blízkeho priateľa Johna Wayna. Táto dvojica sa prvýkrát zišla v 30. rokoch 20. storočia, pri natáčaní westernov pre Republic Pictures. Sherman mal v tom období zdravotné komplikácie a natáčanie v divočine Mexika mu na zdraví taktiež nepridávalo. Počas dní, keď nebol schopný režírovať, zastupoval ho Wayne. Avšak po dokončení filmu trval na tom, aby bol v titulkoch ako režisér spomínaný výhradne Sherman. (beso74)
  • Milión dolárov, čo bola výška výkupného v roku 1909, keď sa dej filmu odohráva sa rovná dnešným neuveriteľným $27 777 582. (beso74)
  • Posledný film, v ktorom sa objavili bok po boku herci John Wayne a Christopher Mitchum. Krátko po natočení filmu sa Mitchum v jednom televíznom interview kriticky vyjadril o konzervatívnych názoroch svojho staršieho kolegu, čo malo za následok, že sa už nikdy nestretli. Mitchum sa síce v roku 1979, v čase, keď Wayne prehrával svoj boj s rakovinou, pokúsil o nadviazanie kontaktu, žiaľ bez odozvy. (beso74)
  • Bobby Vinton ztvárnil prostředního bratra, přestože byl o 4 roky starší než Patrik Wayne, který hrál nejstaršího. (facojurka)

Reklama

Reklama