Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Česko Obávaný bojovník (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Koncom 19. storočia sa malý Huo Yuan-Jia snaží vyrovnať svojmu otcovi a dosiahnuť jeho majstrovstvo v bojovom umení Wu Shu. Jeho najväčšou túžbou je robiť česť svojmu rodu a byť tým najlepším. To sa mu po rokoch tvrdého tréningu a náročných súbojov aj podarí. Povesť majstra bojových umení sa šíri rýchlosťou blesku, ale úmerne s prichádzajúcou slávou rastie i jeho pýcha, tvrdohlavosť, arogancia a povýšenectvo. Správa sa pohŕdavo nielen k svojim obdivovateľom a študentom, ktorí sa od neho chcú učiť, ale aj k vyzývateľom, čo napokon vyústi do tragédie. Keď v súboji bezdôvodne zabije iného majstra, jeho žiaci mu prisahajú odplatu a krutá krvná pomsta padne na celú Huovu rodinu. Zlomený a smútiaci bojovník zmizne na sedem rokov a prejde strastiplnou cestou, aby pochopil podstatu bojových umení a objavil skutočný zmysel boja. Nový bojový štýl mu prinesie úspechy, vedie k založeniu športovej federácie Jin Wu a vyvrcholí legendárnym šanghajským súbojom so štyrmi cudzincami v roku 1910, na ktorý nikto nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (406)

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Jedním slovem úchvatné. Výborně zfilmovaný příběh o Huo Yuan Jiovi, který poté co našel pravé hodnoty života, se rozhodl bojovat za svoji čest a za svůj národ a stal se národním hrdinou. Jet Li zdaleka nepatří do starého železa, naopak poslední dobou točí jeden lepší film než druhý. Škoda jen, že Michelle Yeoh není k vidění častěji. Ačkní scény jsou jedny z nejlepší jaké jsem nejen poslední dobou viděl (naprosto dokonale secvičená choreografie). Vím, že Fearless není úplně dokonalý snímek, ale svým zpracováním a dokonalou atmosférou mě totálně ohromil a už pět minut po zkouknutí můžu říci, že jsem to rozhodně neviděl naposledy. P.S. Brzy si musím sehnat Director's cut, snímek se prý rozrůstá do té správné šířky........ ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Tradične vystavaný príbeh o národnom hrdinovi (pre Jeta nič nového, i keď Fearless sa v tomto smere zo všetkých berie zdaľeka najvážnejšie) s výbornými martial arts scénami. Síce žiadna revolúcia, ale bez hanby precízne a mimoriadne slušne odvedené remeslo. A veľmi som zvedavý na nezostrihanú, cca 150min. verziu, v ktorej okrem scén s Michelle Yeoh (v linke vykreslenia postupného prerodu charakteru ústrednej postavy filmu tieto scény citeľne chýbajú) je aj jeden dravý súboj medzi Jetom a thajským boxerom...UPDATE: Za director´s cut verziu idem este o bod vyssie. ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Neupírám filmu jakés takés kvality, ale jelikož se spíš při podobných filmech, kde se žlutí pánové řežou po tradičním způsobu a vyluzují zvuky jako kojoti při grupáči, usmívám, nemůžu hodnotit jinak. Nemůžu brát tyhle filmy vážně, ačkoli tady má i příběh velmi silné postavení. Je to film o filozofii, která je mi na hony vzdálená, o bojovém umění, které mě nebaví. Bud Spencer by ty žluťáky postavil do latě :-) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nech vás neodradí ďalší "čínsky príbeh" bojovníka. Ronnymu Yu som po neslávnej versusovke moc neveril a bál som sa, že Jetovi pribije klinec do rakvy. No opak je pravdou a ak by mal Jet Li zavŕšiť svoju akčnú hviezdnu cestu práve týmto dychvyrážajúcim filmovým príbehom so skvelými bojovými scénami, bolo by to naozaj dôstojné. Všetko stojí na dokonalej choreografii, výbornej práci kamery, hudbe a krásnych farbách s tradičným poetickým nádychom. 90%. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (20)

  • Betty Sun (Moon) vystrašili pijavice na ryžových poliach. Zabalila si preto nohy do celofánu, no na kamere to bolo vidieť. Musela ho odstrániť a svoj strach prekonať. (m.a.t.o.)
  • Jet Li (Huo Yianjia) používa tieto zbrane: Jian (čínsky rovný meč), Sanjiegun (trojdielna tyč), Dao (čínsky široký meč) a Qiang (čínska kopija). (m.a.t.o.)
  • Z deja filmu vyplýva, že po vražde dcéry nemal Huo Yianjia žiadnych potomkov. V skutočnosti mal ešte jednu dcéru a troch synov. V súčasnosti (stav k roku 2006) má sedem vnúčat a jedenásť pravnúčat. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (viac)

Reklama

Reklama