Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Česko Obávaný bojovník (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Koncom 19. storočia sa malý Huo Yuan-Jia snaží vyrovnať svojmu otcovi a dosiahnuť jeho majstrovstvo v bojovom umení Wu Shu. Jeho najväčšou túžbou je robiť česť svojmu rodu a byť tým najlepším. To sa mu po rokoch tvrdého tréningu a náročných súbojov aj podarí. Povesť majstra bojových umení sa šíri rýchlosťou blesku, ale úmerne s prichádzajúcou slávou rastie i jeho pýcha, tvrdohlavosť, arogancia a povýšenectvo. Správa sa pohŕdavo nielen k svojim obdivovateľom a študentom, ktorí sa od neho chcú učiť, ale aj k vyzývateľom, čo napokon vyústi do tragédie. Keď v súboji bezdôvodne zabije iného majstra, jeho žiaci mu prisahajú odplatu a krutá krvná pomsta padne na celú Huovu rodinu. Zlomený a smútiaci bojovník zmizne na sedem rokov a prejde strastiplnou cestou, aby pochopil podstatu bojových umení a objavil skutočný zmysel boja. Nový bojový štýl mu prinesie úspechy, vedie k založeniu športovej federácie Jin Wu a vyvrcholí legendárnym šanghajským súbojom so štyrmi cudzincami v roku 1910, na ktorý nikto nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (406)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Pribeh o tom, ako pysny bojovnik Jet Li k rozumu prisiel a pochopil, ze pomsta prinasa len pomstu a ze bojove umenie WuShu nie je len o tom byt najlepsim z najlepsich. Choreografia bojoveho umenia je perfektna, zboznujem aj spomalene zabery. Ak ale niekto ocakava, ze sa tu nonstop cely film len bojuje, tak je na velkom omyle. Asi takmer celu druhu tretinu tam nie je ziadny boj, co ale nepovazujem za minus. Avsak je tu dost subojov a kazdy milovnik takychto filmov si moze vybrat nejaky svoj oblubeny, ktory si pozrie s radostou viackrat. Mne sa pacil suboj s Herkulesom, ale aj v restauracii. Som rad, ze Jet Li si nevybera len skvele bojove ulohy, ale aj charakterove, ako napriklad UTRZENY ZE RETEZU (2005)... 29.09.2008 _____ Jet Li - (Huo Yuanjia) +++ Shido Nakamura - (Anno Tanaka) +++ Betty Sun - (Moon) +++ Nathan Jones - (Hercules O´Brien) +++ Hudba: Shigeru Umebayashi +++ Produkcia: Ronny Yu, Jet Li +++ ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Jet Li patři mezí mé bojové oblíbence. Nejen proto, že se umí slušně prát, ale působí na mě sympatickým dojmem, ačkoliv tomu tak pro mnohé z diváků není. V případě obávaného bojovníka jsem byl o to více nadmíru spokojen, protože role, jechž se ujal, a to jak záporné, tak kladné, zahrál s velkým nasazením a hlavně uvěřitelně. Někoho možná bude nudit ona "přírodopisná" část, kdy poznáváme i druhou stranu bojového umění, spojení se s přírodou a objevování člověka a jeho mysli. Souboje jsou pěkně propracované, a ikdyž se nevyhly zpomalovačkám, poskytly nejen mladšímu publiku i mnoho morálních poučení. 80% ()

Reklama

akisha 

všetky recenzie používateľa

V tak vážným kontextu byl pro mě příběh poněkud naivní a milionkrát viděnej. Na druhou stranu tu jsou snad nejlepší scény soubojů, co jsem v posledních pár letech viděla a je to neskutečnej balzám odpočinout si od zběsilejch střihů a scén střídajících se rychlostí světla. Skvělá choreografie, ozvučení a Jet Li(ův) výkon, kdy se pokusil o herectví a pozitivně překvapil. Neříkám, že je to Laurence Olivier Číny, ale zahrál to slušně, navíc už deset let vypadá na třicet a to je mu skoro padesát. Jinak ale film moc nepřekvapí, je to o cestě za poznáním a uvědoměním si hodnot, což se jako obvykle odehrává kdesi v opuštěný vesničce obydlený moudrýma vesničanama a slepou kráskou. Pak následuje tradiční návrat a závěrečnej boj. Nakolik se tomu dá věřit z historickýho hlediska nevím, ale podle mě to bylo moc jednoduchý. Ale pro starou čínskou kulturu mám slabost a souboj s Nathanem Jonesem byl fajn. 70% ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Docela zklamání. Jediné čím film zaujme jsou skvěle udělané akční scény ale i když jich je ve filmu poměrně dost mohlo jich klidně být i více a i když jsou opravdu hodně povedené občas mi připadali nechtěně směšné. Ale i tak jsou bojové scény to njelepší z filmu. Když se ve filmu nebojuje stává se z filmu podprůměrná podívaná se špatnými herci a neuvěřitelně trapnými dialogy. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Fearless nie je film, v ktorom hrajú prvé husle súboje, a to napriek tomu, že sú skutočne excelentné. Osobne si nepamätám film, ktorý by tak dokonale rozobral etickú stránku bojových umení. Faktom je, že ten kto sa im nevenuje, nemôže to doceniť, pretože málokto z tých, čo wushu alebo iné bojové umenie necvičí, chápe fakt, že keď vás niekto naštve je omnoho ľahšie udrieť, než sa toho zdržať. Takisto prirovnávanie k starším Jetovým kúskom je podľa mňa trochu mimo lebo tieto Fearless prekonáva o niečo zložitejším príbehom a herecky celkom vydarenou premenou hlavnej postavy. Tiež by som dej nenazval šablónovitým, pretože klasické mlátičky mali skôr linku frajer – porážka- tvrdý tréning – víťazstvo, kdežto tu onu fázu tvrdého fyzického tréningu prakticky nahradí sebareflexia hlavného hrdinu na vidieku. Takisto sa mi veľmi páčilo, že sa autori vyhli hádzaniu Japoncov do jedného vreca a históriou vzájomných vzťahov podmienená nevraživosť nedonútila režiséra k zobrazeniu japonského protivníka ako zákernej krysy. Scéna rozhovoru súperov pri čaji je tak jedným z vrcholov celého filmu. Jediné negatíva tak vidím v niektorých strihových finesách, ktoré mierne kazia súboje (zrýchľovačky a strihy v rámci jedného záberu). Hodnotenie 10/10 je čisto subjektívne, vzhľadom k tomu že ako wushu cvičenca ma tento film oslovuje i v úplne iných rozmeroch, než bežného diváka. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (20)

  • Hercules O´Brien byl ve skutečnosti Brit, ve filmu z něj scénáristé udělali Američana. (Dinsberg)
  • Při jednom souboji si Huo Yuan Jia (Jet Li) a Anno Tanaka (Shidô Nakamura) na chvíli vymění zbraně. Ve chvíli, kdy Huo vrací Tanakovi jeho samurajský meč, tak činí podle pravidel Bushido – rukojetí k pravé ruce a ostřím k sobě. (Nathaniell)
  • Jet Li (Huo Yianjia) používa tieto zbrane: Jian (čínsky rovný meč), Sanjiegun (trojdielna tyč), Dao (čínsky široký meč) a Qiang (čínska kopija). (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (viac)

Reklama

Reklama