Reklama

Reklama

Dr. House - Série 1

(séria)
Dráma / Mysteriózny
USA, (2004–2005), 16 h 17 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvorcovia:

David Shore

Hrajú:

Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Robin Tunney, Andrew Airlie, Rekha Sharma, Scott Mechlowicz (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(22)

Obsahy(1)

Dr. Gregory House, špička ve svém oboru, dostal za úkol vést tříčlenný tým na oddělení pro speciální případy. Když v tom všichni ostatní uvidí běžné příznaky nemoci, on odhalí to, co se skrývá pod povrchem... (Varan)

Zaujímavosti (116)

Dr. House (2004) (seriál)

  • Dôvodom, že si tím poradil takmer s každou diagnózou, je vďaka tomu, že Dr. House (Hugh Laurie) a jeho tím majú vysokoškolské tituly z medicíny, a to v mnohých oblastiach: Dr. Eric Foreman (Omar Epps) je neurológ, Dr. Allison Cameronová (Jennifer Morrison) je imunoložka/alergologička, Dr. Robert Chase (Jesse Spencer) je internista, Dr. Chris Taub (Peter Jacobson) je plastický chirurg, Dr. Lawrence Kutner (Kal Penn) sa špecializuje na športovú medicínu a Dr. Remi "Trinástka" Hadleyová (Olivia Wilde) je internistka. Samotný Gregory House má dva diplomy v oblasti infekčných chorôb a nefrológie (ako sa dozvedáme v epizóde Occamova břitva). (belinko)

Dr. House - Pilot (2004) (epizóda) (S01E01)

  • Trenton je hlavné mesto New Jersey. Je to veľmi blízko Princetonu, hneď za hranicou na rieke Delaware. Nemocnica v Trenton je však fiktívna. (Pat.Ko)

Dr. House - Pilot (2004) (epizóda) (S01E01)

  • House (Hugh Laurie) údajne odhalil závislosť od lieku proti bolesti Vicodin a odhalí, že jeho ochabnutie bolo následkom infarktu. (Pat.Ko)

Dr. House - Otcovstvo (2004) (epizóda) (S01E02)

  • Jeden z lakrosových tímov na začiatku epizódy má farby a maskota z univerzity Carnegie Mellon. (Pat.Ko)

Dr. House - Rez britvou (2004) (epizóda) (S01E03)

  • House (Hugh Laurie) sa sťažuje: "V tejto budove máte sto ďalších idiotských lekárov, ktorí sú rozmazaní zakaždým, keď vytiahnu autíčko z nosa." Predznamenáva tým epizódu Mob Rules, kde vyťahuje autíčko z nosa dieťaťa. (Pat.Ko)

Dr. House - Rez britvou (2004) (epizóda) (S01E03)

  • Na kávovare je nápis "Good Coffee - cheaper than Prozac" („Dobrá káva - lacnejšia ako Prozac“).
    (Pat.Ko)

Dr. House - Materstvo (2004) (epizóda) (S01E04)

  • Keď House (Hugh Laurie) a jeho tím vymenujú vírusy, ktoré môžu spôsobiť infekciu dojčiat, vylúčia herpesvírusy, ale ako možnosť uvádzajú cytomegalovírus. Cytomegalovírus patrí medzi herpesvírusy; avšak Cuddyovej (Lisa Edelstein) odôvodnenie je, že daný vírus je odolný voči acykloviru, ktorý sa používa špecificky na liečbu vírusov herpes simplex (a preto House píše „HSV“ do stĺpca „Nie“). CMV nie je liečiteľná acyklovirom, a preto je stále platnou možnosťou. (Pat.Ko)

Dr. House - Mníška (2004) (epizóda) (S01E05)

  • Čokoládovú tyčinku, ktorú House (Hugh Laurie) jedáva v nemocničnej kaplnke, je Cadburys Dairy Milk. Ide o anglickú spoločnosť vyrábajúca čokoládu, s ktorou Hugh Laurie spolupracoval. (Pat.Ko)

Dr. House - Sokratovská metóda (2004) (epizóda) (S01E06)

  • Keď sa House (Hugh Laurie) rozpráva s Wilsonom (Robert Sean Leonard), zmieni sa o „gitaristovi z anglickej kapely“ odhaľujúc, že je to Pink Floyd. Ide o odkaz na Syda Barretta, bývalého gitaristu, ktorý opustil kapelu v roku 1968 kvôli svojmu zhoršujúcemu sa duševnému stavu po tom, čo bojoval s LSD a duševnými problémami. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama