Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Okatě vyplněná hollywoodská šablona s dynamickou režií a charismatickým Costnerem. Kutcher je až vzácně mimo (tak nevhodně obsazená postava se jen tak nevidí... to už to mohl hrát rovnou Cage;), ostatní mají jen party přicmrndáváčů. Guardian je fajn natočený (Davis od Uprchlíka nepodal tak sebejistý výkon), odsýpá a dobře využívá zvolené prostředí, ale to snaživé gesto na konci, ke kterému tvůrci klopýtají jak kdyby šli v bruslích po dlažebních kostkách, je tak hloupé a strojené, že to film shodí a bohužel i naprosto eliminuje veškeré možné emoce. Useknout to o deset minut a jít svou cestou, dal bych čtyři… ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pokud by byly ve filmu jen ty záchranný akce, tak je to bomba, protože jsou fakt skvělý a správně adrenalinový, ale jelikož se toho dočkáme jen chvilku na začátku a pak na konci a zbytek je vyplněnej 2 hodinovým záchranářským výcvikem, kterej sice moc nenudí, jenže ani moc zábavy nepobral, tak je to jen další vcelku průměrnej film o výcviku a následným chvilkovým nasazením do akce s celkem stupidním koncem, kterých tu už bylo spousta ()

Reklama

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Mali sme tu hold požiarnikom, policajtom, zdravotníkom, tak prečo by sa nezišiel aj pobrežným hliadkam? V podstate nudný scenár zachraňujú skvele natočené akčné scény zo záchranárskych prác, ktorých nie je veľa, ale skutočne stoja za to. Davis sa snaží, ale so schematickým scenárom robiť zázraky nemôže. A tak sa jedná len o akúsi hollywoodsku verziu bežného dokumentu z National Geographic či Reality TV, kde účinkuje predsa len charizmatickejší moderátor Kevin Costner (ten je aj po päťdesiatke a mimo superhviezdneho diania stále vo forme, či už hereckej, tak aj fyzickej) a modelovskejší účinkujúci (Ashton Kutcher, ktorý tu nesklamal, lebo sa od neho nič mimoriadne ani neočakávalo). ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Plné klišé, předvídatelných scén a všech možný neduhů současné střední vlny mainstreamového Hollywoodu, přesto však pro Davise po pár letech vcelku solidní a koukatelná pecka, kterou kritici ani diváci nesejmou jako například Collateral Damage o několik let dříve. Nad Kutcherem se sice rozplývat blahem nebudeme, ale tvrdší role mu kupodivu sedne. Costner bez problémů a na všech klíčových postech ve výcvikové základně jsou přesně ti drsní hoši, kteří jsou obvykle do podobných rolí obsazováni, tudíž sázka na jistotu. Akční scény jsou dostatečně akční a scény výcviku zase dostatečně zajímavé a napínavé, aby udrželi divákovu pozornost. Konec je sice lehce křečovitý, ale to se přece dalo čekat. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Slušný dobrodružný film so staro vyzerajúcim i pôsobiacim Costnerom, ktorý snáď dokáže zahrať čokoľvek a Kutcherom, ktorého som vôbec nespoznal... Film je to vskutku dobrý, ale priznajme si, týchto výcvikových filmov je postačujúci počet a práve tento nič nové, až na náhľad do života pobrežnej hliadky, nepriniesol. To však nebráni môjmu vyššiemu hodnoteniu, lebo ja som si po všetkých Mariňákoch, Training Dayoch a tak podobne, predsa len práve toto dosť užil. Nuž, páni a dámy, jediné, čo by som vytkol, je malý počet nasadení a podľa môjho názoru priveľká dĺžka snímku. Takže 76%. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama