Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (séria)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizóda)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenzie (95)

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Drsná epizódka. Pre mňa ale nie až taká prekvapujúca a predpokladal som, že sa to poriadne poserie. Moja predtucha bola založená na experimente, ktorý robila NASA, kde zatvorili pár chlapov a jednu ženu a skúmali vystavenie ľudí dlhodobej izolácii (v prípade cesty na Mars). Zvrtlo sa to. A riadne. Chlapi sa po pár mesiacov dostali do riadnej hádky, ženská ich musela od seba odtrhnúť, inak by sa asi pozabíjali, potom obrátili svoju frustráciu na ženskú a takmer ju znásilnili. Čumel som na ten článok s otvorenou hubou. Bolo z toho fiasco, odvtedy sa ale urobilo viacero testov, kde sa simulovala izolácia astronautov a takto sa to neposralo, ale hodiť niekoho do vesmíru a na niekoľko rokov, aby boli vystavení šialenej izolácii a ešte k tomu stresovým situáciám, je niečo, čo si nikto nevie ani predstaviť. A na tom je založená celá premisa. Aj keď tu mali chlapci možnosť si odskočiť za svojimi polovičkami a deťmi, ale čo ak jeden z nich prežije osobnú tragédiu a rodinu stratí, čo sa môže stať? Všeličo. Celkom zaujímavý príbeh, za mňa pohoda. Ale tento mindfuck už asi nechcem vidieť. ()

trickmaster 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Malinko nechápu, proč frajeři nezůstali s ženskýma na Zemi a repliky neposlali do kosmu, ale kdo jsem ... Snímek je možná všechno, jen ne předpovídatelný! Když si myslíte, kam to směřuje - a že všechno tomu nasvědčuje - najednou se začne rýsovat úplně jiný zvrat, ale ten také zvrátí a stane se úplně něco, co byste absolutně nečekali - a to všechno v posledních 5 minutách!!! Za mě malinko dlouhý a určitě by to šlo i o 10-15 minut zkrátit, ale pro mě jedna z nejzásadnějších epizod BM, která je velice futuristická! ()

Reklama

muti 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Takmer dokonale dva svety, aj keď z iného sociálneho prostredia. A potom prídu Dvaja muži a jedno telo. Samozrejme, že to bol zlý nápad hneď od začiatku , s rôznymi možnými koncami, ale ani jedným šťastným... škoda, že chýbalo docela doladiť ten setting. Viac by sa hodila budúcnosť, než zbytočný 1969 s akousi paralelou na mansona. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ asi najviac "Black Mirror" epizóda šiestej sezóny. Zaujímavý nápad, ktorý by mohol priniesť riešenie pre manželky kozmonautov odchádzajúcich na dlhšie obdobie preč. Avšak každý technologický nápad má aj druhú stranu mince. Beyond the Sea má pomerne nepredvídateľný dej, ak si myslíte, že viete, kam smeruje, tak urobí prudkú odbočku, či skôr otočku do protismeru. O epizóde treba trochu popremýšľať, najmä nad jeho záverom a tým, čo skutočne znamená. Napriek spokojnosti pôjde ale asi o jedinú epizódu BM, ktorú si už nepozriem. ()

MegaBite 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento díl měl našlápnuto na plné hodnocení, ale konec je naprosto zpackaný a nedodělaný. Postavy se na konci (ne jen na konci) chovají naprosto nelogicky a nutí mě to až přemýšlet, jestli v té alternativní realitě nemají náhodou i jinak nastavené city. Začátek byl naprosto famózní, koncept mne také velmi nadchl, ale jak říkám, konec to totálně pohřbil... ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama