Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1981 v Medžugorji (Bosna) skupina dětí tvrdí, že se jim na kopci zjevila Panna Maria. Místní kněz jim uvěří a šíří tuto zvěst dál. Náboženská turistika vzkvétá. Komunistická vláda je znepokojena a kněze zatkne. (mac000)

Recenzie (6)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film poukazuje na prenasledovanie katolíkov v Chorvátsku komunistickými orgánmi, nejde o zjavenie samotné a ani o posúdenie toho, čo je pravda a čo nie. Ide len o odsúdenie komunistických praktík, ktoré vyzerá pomerne nízkorozpočtové na to, že stál 5 miliónov dolárov. Film určený špecifickejšiemu publiku, ale širšiemu, než je to kresťanské. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Silné dielo. Film Gospa veľmi jasnou a celkom realistickou formou vykresľuje vytrvalosť katolíckej cirkvi a totalitné zlo, ktoré komunizmus v Juhoslávii (a v podstate hocikde vo svete, kde bol implementovaný) napáchal. No v konečnom dôsledku nevyhral. Prítomnosť Panny Márie a to, akým spôsobom priviedla ľudí k Ježišovi a slobode, je to vďaka čomu Cirkev - pravda zvíťazila.  Herci, ktorí postavy stvárňujú sú výborní, chorvátsko-kanandsko-americká spolupráca sa vskutku podarila. Odporúčam pozrieť všetkým. Rovnako neveriacim ako aj katolíkom. A špeciálne tým, ktorí si myslia, že komunizmus je super a mal by byť opäť vo svete zavedený. [napísané v čase, kedy som „zázračné udalosti” ešte nemal dôsledne naštudované; v súčastnosti som silný medžugorský skeptik] ()

Reklama

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Pozor, tento film (tvářící se jako katolický) může klamat. Jako ukázka praktik komunistického režimu je film dobrý, ale to ještě neznamená, že je dobrý i v otázce náboženské. Ta zde není vlastně nijak konkrétně přiblížena, o teologii nemluvě! Pozor, tento film může svádět k nekritickému hodnocení Medžugorje jako takového! ()

Hedka 

všetky recenzie používateľa

Maximum - bez ohľadu na dôveryhodnosť zjavení v Medžugorjí. Film je viac zameraný na absurdnosť komunistického režimu než na hľadanie odpovedí o pravdivosti, či nepravdivosti zjavenia Gospy. Jeho výpovedná hodnota je tým zaujímavá pre každého diváka - veriaceho, či neveriaceho. Áno, súhlasím s hlavným hrdinom: pevná viera nepotrebuje senzácie, ani zjavenia. A určenie ich pravdivosti je predsa len v kompetencii inej autority.... ()

salome 

všetky recenzie používateľa

Nejsou některá místa moc povedená, herecké výkony dobré...ale tak krásně ukazuje tu debilitu komunistické diktatury! Už jen ty soudní procesy a až k pláči, jak nespravedlivá je to demagogie a přesto po ní tolik lidí volá! Kam se jim ztratil rozum, kdo má na svědomí, že vnímání mezi dobrem a zlem mají tak zvrácené! ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (7)

  • Ide o najdrahší film od vyhlásenia nezávislosti Chorvátska s rozpočtom takmer 5 000 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v mestách Záhreb (Chorvátsko) a Medžugorie (Bosna a Hercegovina). (Arsenal83)
  • Filmový kritik a katolícky kňaz Peter Malone napísal, že „silná prochorvátska perspektíva sa tu javí skôr ako propaganda než informatívna“ a väčšina dialógov je „afektovaných“.  (Arsenal83)

Reklama

Reklama